Осъдиха трима мъже и непълнолетна за въоръжен грабеж

Единият от тях е осъждан 6 пъти за тежки умишлени престъпления
10 яну 2017 18:23,
4
Осъдиха трима мъже и непълнолетна за въоръжен грабеж
Снимка: Архив, Булфото

Трима мъже и непълнолетно момиче са осъдени за въоръжен грабеж в силистренското село Давидово по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Силистра, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Най-тежкото наказание - лишаване от свобода за срок 8 години при първоначално строг режим - е наложено на четирийсет и девет годишния Ангел Ат., който е извършил престъплението при условията на опасен рецидив.

Две години лишаване от свобода при първоначално строг режим ще изтърпи двайсет и шест годишният Детелин Д. Неговата приятелка - непълнолетната Таня Г. - е осъдена на 8 месеца лишаване от свобода с две годишен изпитателен срок.

Помагачът на участниците във въоръжения грабеж - трийсет годишният Тодор Т. - е получил наказание лишаване от свобода за срок от 1 година и половина с тригодишен изпитателен срок.

До осъдителните присъди се стига, след като четиримата подсъдими са признали вината си и са поискали делото срещу тях да се гледа при условията на съкратеното съдебно следствие с цел получаване на по-малки наказания.

Ангел Ат. е осъждан 6 пъти за тежки умишлени престъпления и е изтърпявал ефективни наказания лишаване от свобода, като най-тежките са били 10 и 12 години затвор.

Той е с мярка за неотклонение "Задържане под стража" от началото на разследването. Детелин Д. изтърпява в момента ефективна присъда по друго дело, по което бил признат за виновен.

Присъдите на Силистренския окръжен съд подлежат на обжалване пред Варненския апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има и по-тежки случаи. Аз лично съм осъждал(като ищец) за кражба, човек с 5 висящи дела и 23 предишни присъди. От които 11 бяха при същия съдия - той си го познаваше и го поздрави с думите "Пак ли ти влизаш в моята зала...". Осъдиха го на 4 години ефективно. След година и половина му беше изтекла присъдата(интересно ми беше, следях), но не излезе от затвора, защото беше извършил още 3 други престъпления, докато са го пускали "в отпуск" - още 2 грабежа и 1 побой.Просто нещата не работят така...
1
1
 
9
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
За адвокатите и прокурорите. Какво значи признал си вината и постигнал споразумение с покуратурата?!!!!За мен това значи , че ще делят фифти фифти. Значи крадците работят заедно с адвокатите . Яка комбина.Нека го докажат , че не е така.Защо на такива им осигуряват адвокати?! Крал- работа на кариера. Седем кражби.?!!!!!Мислете бе хора.