Осъдиха трима мъже и непълнолетна за въоръжен грабеж

Единият от тях е осъждан 6 пъти за тежки умишлени престъпления
10 яну 2017 18:23, Василия Пейчева
4
Осъдиха трима мъже и непълнолетна за въоръжен грабеж
Снимка: Архив, Булфото

Трима мъже и непълнолетно момиче са осъдени за въоръжен грабеж в силистренското село Давидово по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Силистра, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Най-тежкото наказание - лишаване от свобода за срок 8 години при първоначално строг режим - е наложено на четирийсет и девет годишния Ангел Ат., който е извършил престъплението при условията на опасен рецидив.

Две години лишаване от свобода при първоначално строг режим ще изтърпи двайсет и шест годишният Детелин Д. Неговата приятелка - непълнолетната Таня Г. - е осъдена на 8 месеца лишаване от свобода с две годишен изпитателен срок.

Помагачът на участниците във въоръжения грабеж - трийсет годишният Тодор Т. - е получил наказание лишаване от свобода за срок от 1 година и половина с тригодишен изпитателен срок.

До осъдителните присъди се стига, след като четиримата подсъдими са признали вината си и са поискали делото срещу тях да се гледа при условията на съкратеното съдебно следствие с цел получаване на по-малки наказания.

Ангел Ат. е осъждан 6 пъти за тежки умишлени престъпления и е изтърпявал ефективни наказания лишаване от свобода, като най-тежките са били 10 и 12 години затвор.

Той е с мярка за неотклонение "Задържане под стража" от началото на разследването. Детелин Д. изтърпява в момента ефективна присъда по друго дело, по което бил признат за виновен.

Присъдите на Силистренския окръжен съд подлежат на обжалване пред Варненския апелативен съд.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има и по-тежки случаи. Аз лично съм осъждал(като ищец) за кражба, човек с 5 висящи дела и 23 предишни присъди. От които 11 бяха при същия съдия - той си го познаваше и го поздрави с думите "Пак ли ти влизаш в моята зала...". Осъдиха го на 4 години ефективно. След година и половина му беше изтекла присъдата(интересно ми беше, следях), но не излезе от затвора, защото беше извършил още 3 други престъпления, докато са го пускали "в отпуск" - още 2 грабежа и 1 побой.

Просто нещата не работят така...
1
1
 
9
 
! Отговори
анонимна. преди 4 години
За адвокатите и прокурорите. Какво значи признал си вината и постигнал споразумение с покуратурата?!!!!За мен това значи , че ще делят фифти фифти. Значи крадците работят заедно с адвокатите . Яка комбина.Нека го докажат , че не е така.Защо на такива им осигуряват адвокати?! Крал- работа на кариера. Седем кражби.?!!!!!Мислете бе хора.