Прокурорка разследва прокурор заради бракониерство

Чавдар Чавдаров бил спипан с килограми незаконен улов
14 мар 2017 18:04,
27
Прокурорка разследва прокурор заради бракониерство
Снимка: архив Булфото

Районният прокурор на Кърджали Гергана Колева е разпоредила проверка на заместника си, зам.-районния прокурор Чавдар Чавдаров.

Причината е, че той е спипан с нелегален улов риба.

Държавното обвинение съобщи, че вчера, около 8 часа сутринта в района на бившия Оловно-цинков комбинат в Кърджали, Чавдаров е бил хванат от служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

В лекия си автомобил "Нисан" той превозвал 38 кг. морунаж, 2 кг. речен кефал и 800 грама бяла риба, оплетени в 50 метра хрилна мрежа.

Рибата е била без декларация за произход. На Чавдаров е бил съставен акт за установяване на административно нарушение от служителите на ИАРА – Кърджали. Рибата и мрежата били иззети.

Чавдаров е дал писмени обяснения по случая. Оказало се, че той е в отпуск п оболест от октомври 2016 г.

След приключването на проверката и в зависимост от резултата й материалите ще бъдат изпратени на прокурорската колегия във ВСС по компетентност, като орган, който единствен може да налага дисциплинарни наказания на административните ръководители и техни заместници, съобщиха от прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
11
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Дано не е рак на главния мозък...много съм притеснен!
1
0
 
21
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Цитат: "Чавдаров е дал писмени обяснения по случая. Оказало се, че той е в отпуск п оболест от октомври 2016 г."Еваааа...дали днес не е 14.03.2017???!!!Бравос на държавния служител - е на тва му викам живот аз! Кеф ти рибарлък...кеф ти бракониерство...българските лапнишарани да бачкат, че болничните са платени!