27 г. разлика: Уволниха милиционер, съд го върна като полицай

Любен Христосков е четвърти мандат кмет, но иска в МВР
50
27 г. разлика: Уволниха милиционер, съд го върна като полицай
Кметът на пазарджишкото село Бошуля Любен Христосков. Снимка: "24 часа"

Кметът на пазарджишкото село Бошуля Любен Христосков е възстановен на работа, след като преди 27 години е бил неправомерно уволнен от системата на МВР. Решението на Върховния административен съд е окончателно.

Любен Христосков е уволнен в началото на 1990 година. Тогава, по непотвърден сигнал на негови колеги, той нерегламентирано е придобил германски марки, с които си е купил автомобил втора употреба. Преди 27 години той е уволнен дисциплинарно като милиционер.

Днес съдът го връща на работа като полицай на предишната му позиция - автоконтрольор в КАТ- Пазарджик. Заедно с това той ще получи и обезщетение, предаде БНР.

Христосков е четвърти мандат кмет на Бошуля, но той е твърдо решен да се върне в системата, затова вече е депозирал и оставката си.

До три дни Общинският съвет в Септември трябва да назначи временен кмет, след което ще насрочи частични избори в Бошуля.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: МВРВАСсело бошуля
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До KeБаб Ремувър"...от американската, белите петолъчки са техен опознавателен знак."---Танкът не е от американската армия, от наш си е, виж знамето.Просто, момчетата екипажа подсказват, че пият САМО бира "Heineken". Преди малко едно от войничетата отиде да вземе от старшината червена боя за петолъчката.
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Кмета е натовец, книмал се е пред Т-72 аот американската армия!"---Имаш само 3 правописни грешки в едно изречение.
25
1
 
3
 
! Отговори
До 24 преди 7 години
До дедо ТашункоТо давност има ама добре, че поне това дело е стигнало до някъде! Инак ти и за убииство като му мине давноста и убиеца е невинен! На тоя принцип милиарди се изкрадоха в БГ и сума ти убииства на пътя минаха по давност! Абе това дело за мен е нещо като бяла лястовица за БГ съда, верно след 27г. ама добре, че нещо е станало! Инак връщането на тоя на работа си е тъпо ама ...
24
3
 
13
 
! Отговори
пенко преди 7 години
По "милиционерско" време ,от 5 престъпника- 4 влизаха в затвора ! Днес от 1000 -10 са с условни присъди ,а другите са невинни ! Не знам на какво са ги учили майките им ,но съдии.тт.иите са "продадено -купени" *** !!!Толкава много мотивирани сънародници ,а не се ликвидират съдилковци !!! Честните съдии са избрани и работят само при системата в САЩ !
23
4
 
11
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
Задавам глупав въпрос: Няма ли давност за подобни съдебни искания? *** си е ***, като този на снимката! За мен решението на съда е престъпление w особено големи размери. Пари за "обещетение" на селския кмет ще се намерят, като бръкнат в пенсионния или здравния фонд. Да го назначат на работа пак като полицай е следващо престъпление. Отдавна е изгубил квалификация като катаджия, за 27 г. настъпиха десетки промени. Иначе е "убавец" тази кре.а.ту.ра на снимката...
22
0
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
До бургазлия.чакай, тва е ВАС , сега тепърва ще занимават страсбург. от тия 500 бона се почва. в страна в която давността за убийство е 10 години.
21
0
 
12
 
! Отговори
бургазлия. преди 7 години
Който е завел дело в Страст бург всеки го е спечелил макар и със дълго чакане но няма давност .Иска се воля и търпение не на последно финанси и грамотен защитник.Негов колега делото от Страст бург го възстанови след 14 години .Сега хем пенсия хем заплата и отделно получи обезщетение за нанасени морални вреди и заплатите си .
20
1
 
10
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
До пенкопенко баце да не си си падал на главата? налице е очевадна документална измама или неуредица в законодателството а ти си клекнал да ревеш за соца като вдовица за юх. тоя с марките и западната кола не е от тия дето е вкарал некой в затвора. тоя тогава е бил далавераджия, и сега ползва държавата за изтривалка. оди му целувай чепиците , че е бил милиционер.
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съдебната система на демокрацията и пазарната икономика след 27 години окончателно решила случая. Учудващото е, че човека още е жив, докато чака съда на демократите да отсъди.
18
6
 
10
 
! Отговори
пенко преди 7 години
По време на "милиционерството" от пет престъпника -четири влизаха в затвора !!! ДНЕС от 1000 престъпника 10 са с условни присъди ,а другите са невинни !!! Но най- много ме учудва ,че ликвидирани съдльовци /които никой не е избирал/ почти няма ,а би трябвало да има при толкова ...толкова МОТИВАЦИЯ !!!
17
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бай ганюкак издевателстваха над народаХехе, тогава имаше закони, които важаха и за гражданите, и за милиционерите и за партийните величия, и се влизаше в затвора са обикновена кражба, а сега милиарди изкрадоха нашите мили политици и нито един в затвора. Даже първия ни партиен и държавен ръководител оня тиква от Банкя е мултимилиардер, да не говорим за прасето Пеевски и за другите около 300 олигарси, които ограбиха народа.
16
0
 
8
 
! Отговори
Пазарджиклия преди 7 години
Ще обикалям из Бошуля и Пазарджик .Тоз искам да ме спре да го питам аз Бай Любене колко парички ще вземеш сега обезщетение и колко заплатки на куп като се пенсионираш догодина!
15
0
 
2
 
! Отговори
KeБаб Ремувър преди 7 години
До Анонимен14от американската, белите петолъчки са техен опознавателен знак.
14
1
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
До Изгърбич Задвратян...500 000 ако не реши да съди държавата в Страсбург за нарушаване на правата и репресии и каквото там адвоката му си навърти на пръста ;) защото излезе ли становище за възстановяване тоя автоматично става репресиран при демокрацията.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кмета е натовец, книмал се е пред Т-72 аот американската армия!
12
2
 
5
 
! Отговори
SyS преди 7 години
До бай ганюПърво 1990 годинаВторо ти знаеш ли какво значи неправомерно придобити?И Трето сега също можеш да придобиеш неправомерно валута и да те осъдят за това, схващаш? Или мозъка ти е изсъхнал от анти руски и прочие плюнки?
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
90-та година си беше вече законно да имаш Марки!!!
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
27 години давност??????
9
2
 
12
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
според интернет и заплатите , публикувани там, без повишения в длъжност , пари за храна , дрехи , квартирни и прочие, без прослужено време с премията за пенсиониране човечеца ще прибере от държавата 500 хиляди лева.
8
0
 
23
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Ехеее ХАХАХА .Тоз предпочита да е Катаджия вместо Кмет.Ето къде била по голямата далавера!!!