Пътен експерт: Магистрала "Марица" ще пропада още!

Строена била върху глинеста почва, твърди инж. Илия Запрянов
28 апр 2017 07:07,
63
Пътен експерт: Магистрала "Марица" ще пропада още!
Снимка: архив, Булфото

Магистрала "Марица" е строена некачествено - върху глина, затова пропада и ще пропада, обяви инж. Илия Запрянов, зам.-шеф на надзора по изграждането на аутобана от Оризово до Димитровград.

Той коментира започналото прокурорско разследване за нагласена поръчка за допълнителни 51 млн. лв. за довършването на проекта. Проверка извършва и ОЛАФ.

Още по темата

Според Запрянов лабораторията на Агенция "Пътна инфраструктура" е взимала проби по инструктаж на точно определени места и затова всички резултати показвали добро качество и на документи всичко било наред.

В сряда говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че срещу бившия шеф на АПИ Лазар Лазаров вероятно ще бъде повдигнато обвинение. Вчера стана ясно, че той може да не е единственият обвинен.

Според Запрянов на магистралата дори били направени непредвидени по проект отбивка и път до село Златна ливада. От АПИ уточниха пред "Сега", че става дума за част от пътя към селото, който е бил временен - за строежа на магистралата, но не е разрушен впоследствие, за да се ползва при зимната поддръжка на аутобана.

След пропадането на терена през 2014 г. от застрахователното дружество "Дженерали" са отказали да изплатят застраховка, защото форсмажорните обстоятелства не били застрахователно събитие. Това наложило да се прави нова обществена поръчка, а не ремонтът да бъде даден директно на изпълнителя по договор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
41
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
Нормално е да пропада.Всичко което се прави и изгражда в България пропада и се разпада.Пишат имотите в София минали 1000 евро на квадрат.Ами те на сградите им пада и се подува мазилката още преди да са заживели хората в тях.Магистрали се разпадат,панелките не се поддържат и изследват.Само се краде и се говорят розови приказки.Има ли смисъл да живеят хората в тази лъжлива държава ?
10
1
 
31
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ КРАДАТ МНОГО преди 6 години
НИКАКВИ ГАРАНЦИИ НЯМА - ФИРМАТА СТРОИТЕЛ Е ГЕРБУРАШКА
9
0
 
20
 
! Отговори
БОКО ВЗЕ ПАРИТЕ преди 6 години
КАЗА СРЕТАН ЙОСИЧ.И ТЕЗИ ПАРИ ГИ Е ПРИБРАЛ МАЙ
8
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видимите резултати, дами и господа.Оная двбелата къде е ?
7
0
 
30
 
! Отговори
До БРРБ преди 6 години
Всяка магистрала след строежа има банкова гаранция за гаранционен период от 10 години. През този период ако се появят проблеми с вече построеното се предявява банковата гаранция .В коя прашасала папка в МРРБ е тази гаранция от изпълнителя и защо не е предявена тя????
6
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЛИЛЯАНА ПАК ЩЕ СТАВА МИНИСТЪР - БИЛА В ГЛАВАТА НА БОКО
5
1
 
34
 
! Отговори
МАГИСТРАЛИТЕ ПРОПАДА преди 6 години
А ЛИЛИТО - ВИЦЕПРЕМИЕР
4
0
 
39
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Глупости, магистралата пропадала, капризи господин съдия. То държавата пропадна и на никой не му пука, че някаква магистрала ще пропадне и ще ни претрепе то това е хубаво, по- малко души на които да се плащат заплати, пенсии и НОИ ще направи икономия за 200лв пенсия. То санираните блокове протекоха - какво стана? Нищо, виновни били собствениците на апартаментите - не изчакали да изсъхне замазката и поставили мебелите. Ало, собствениците, напуснете апартаментите си за 1-на година за да изсъхне
3
1
 
37
 
! Отговори
Дядо Андрешко преди 6 години
Очакваме след встъпване във власт Бойко да си подаде имунитета и да бъде съден за крупни злоупотреби по магистралите . Строят се некачествено, за да могат да строят цял живот и да има за крадене .Дано отново да не каже, че зад гърба му са крали, а той не се усетил защото е глуповат и бил на футболен мач.
2
0
 
35
 
! Отговори
ОГ ГЕРБ ОТКРАДНАЛИ преди 6 години
ПАРИТЕ ЗА УКРЕПВАНЕ, А ОСНОВИТЕ НЕ СА ОТ КАМЪК, А ОТ ПЕПЕЛИНА ОТ МАРИЦА-ИЗТОК
1
1
 
40
 
! Отговори
смЕх преди 6 години
Лентореза що ще чини сега разни Лилетки не трябва ли да се разкарат от дупетатника или ще кажат, че за това си има АПИ и те както винаги нямат вина ???