Ексдепутат обвинен в източване на телеком

Гроздан Караджов улеснил присвояването на милиони
30
Ексдепутат обвинен в източване на телеком
Гроздан Караджов в следствието заедно с адвокат Лулчева. Снимка: БТА

Бившият депутат Гроздан Караджов е обвинен за престъпления против собствеността. Той беше призован днес в сградата на столичното следствие, предаде БТА.

Разследването по случая е започнало по сигнал на "Теленор" от 27 април миналата година. В него се казва, че през май 2013 г. "Теленор" е придобило всички акции на мобилния оператор "Космо България Мобайл" и че след извършен одит е установено, че 21 компании са издали фактури към "Глобул" за предполагаеми фиктивно извършени доставки на стоки и услуги на обща стойност 48 млн. лева, информираха от прокуратурата.

В сигнала са посочени всички 21 компании, както и лицата, свързани с тях, за които са установени съмнителни сделки.

Прокуратурата е събрала доказателства, че в периода 2011 г. - 2012 г. Гроздан Караджов, като собственик и управител на търговско дружество, е сключил три договора с "Космо България Мобайл" ЕАД на обща стойност 5 545 660,51 лева, но по тях не е имало изпъление.

Сключвайки тези договори, Караджов умишлено е улеснил главния изпълнителен директор на "Космо България Мобайл" ЕАД да присвои сумата от 5 545 660,51 лв., твърди обвинението.

Караджов е обвинен за длъжностно присвояване и е с мярка за неотклонение "подписка".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
30
 
! Отговори
СЪВЕТ преди 6 години
Трябва България да поиска помощ от Румъния .
6
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом е бил в СДС, а после в ДСБ след отцепването им от СДС, значи е ясно какъв е. Въпросът е защо чак сега се раздухват далаверите му?
5
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този мазен Патладжен какви ги говореше от трибуната на НС, все едно Христос е слязал от небето. Покрал си малко човека, малко над 5 милиона. Колко е взел от тях, поне една двойка. Кво лошо, деца има, жена, обича да похапва. Да има и за бъдещето на дечицата, в Англия образованието е скъпо. Мамин Тлъстунгер, и той хоботче мушнал в кошерчето, да не остане по-назад от другите.
4
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скромно е пропуснато, което го има в другите медии, че заради него последни в Европа въвеждаме по-евтин роуминг. А така също, едва не ни обуха да слагаме зимни гуми. А сигурно и за фаровете е негова инициатива.
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Донякъде да откраднеш от грък е правилно стига да не плащат норвежците. Това нещо от ляво на снимката от кой комунистически род е? Защото тази адвокатка само комунисти я търсят!
2
1
 
40
 
! Отговори
бай ганю преди 6 години
и този филм сме го гледали и знаем как ще свършипоредните пушилки на прокуратурата
1
1
 
43
 
! Отговори
тя преди 6 години
От горе крадът само милиони! Инфлация братя, какво да се прави!