Съдът: Референдумът не е задължителен! Слави: Отвратен съм

Шоуменът обвини съда, че е взел неморално решение
180
Съдът: Референдумът не е задължителен! Слави: Отвратен съм
Снимка: архив Булфото

Референдумът за промяна в изборното законодателство не е задължителен за парламента. Това реши окончателно Върховният административен съд, става ясно от писмо на водещия до медиите.

Делото бе заведено след жалба на Трифонов и екипа му, с която той поиска решението на ЦИК с резултатите от допитването да бъде отменено заради серия нарушения. Съдът обаче не се произнесе в полза на референдума.

"Съдът взе едно странно и неморално решение", коментира шоуменът в писмо до медиите и допълни: "От една страна потвърди присъдата на предишната инстанция, която признава, че ЦИК са опорочили крайния резултат на референдума. От друга страна не провери фактите докрай".

Още по темата
Трифонов припомни, че още преди провеждането на допитването ЦИК реши да несе броят бюлетините в плик, което според него е нарушение на закона, защото излиза, че тези бюлетини не съществуват.

"Все едно хората, пуснали ги в урните, не съществуват", възмути се той.

Слави напомня и че на предишната инстанция ВАС добави към общата избирателна активност 500 намерени бюлетини без плик.

"Това бяха 500-те бюлетини намерени само в 44 избирателни секции. Съдът тогава позволи да бъдат отворени наново само 44 секции. И от тях се появиха неотчетени 500 бюлетини.

На сегашното дело ние пожелахме да бъдат отворени и другите избирателни секции... След като в 44 секции са открити 500 незабелязани от ЦИК бюлетини, колко ли има в останалите 12 296?", попита Трифонов.

По математическа логика според него в неотворените секции се намират 135 256 неотчетени бюлетини. А за да стане валиден референдумът са нужни още 12 000 гласа.

"Днес съдът буквално опорочи волята на българския народ, защото от една страна призна, че ЦИК умишлено са нарушили закона и изкривили резултата от референдума, и от друга страна не доведе разследването до край. Така съдът практически узакони лъжата и оправда нарушаването на закона", заключи Слави Трифонов.

Според него днес съдът за пореден път доказал, че не е независим орган, а е слуга на политическата класа.

"Уважаеми съграждани, ще си позволя да перифразирам Васил Левски, който, както знаете, е казал "Времето е в нас и ние сме във времето”. Вижте докъде я докарахме 150 години по-късно. Несправедливостта е в нас и ние сме в несправедливостта. 

Дали вие се отвращавате от тази несправедливост, която ни заобикаля на всички нива -  не знам. Но аз съм отвратен.", завърши писмото си Слави.


180
Още от
Напиши коментар Коментари
80
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Утре от офиса във ЦУМ ще дадат пресконференция ,чака се връщането на Цацаров от Москва за да се види къде и какво Москва може да разбалансира
79
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
така или иначе за този референдум нямаше никаква информационна иразясняваща кампания с всички плюсове и минуси, но нямаше, според мен, бяхме подведени
78
0
 
2
 
! Отговори
МРАВКА преди 6 месеца
До Ха,ха,хаааааааа...

НА МЕН МИ СТИСКАТ МНОГО НЕЩА И ПРАВЯ ДОСТА ОТ ТЯХ ЗА РАЗЛИКА ОТ ТАКИВА РОБИ КАТО ТЕБ.
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пичуи номера на кремълската карикатура НЕ мина.
76
2
 
6
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 месеца
И аз съм отвратен от тъпи*я чалгар ама ниой не ме пита.
75
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какво се напъва Слави. Не вижда ли, че изборите се манипулират. Всеки втори недоволства от Боко и пак той начело. Същото е с референдумите. И електронно да е гласуването пак ще е така. Там поне няма да си мърдат з@дниците да месят бюлетини. Да си печели от шоуто
74
8
 
4
 
! Отговори
ПЕСЪЧИНКА преди 6 месеца
ВИЕ НИЩОЖНИ МАЛКИ ЧОВЕЧЕНЦА ПЛЮЕЩИ ТРИФОНОВ КОГА ЩЕ ВДЕНЕТЕ ЧЕ ТОЗИ ПРОВАЛЕН ОТ ВЛАСТА РЕФЕРЕНДУМ Е ДОБЪР ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ И ЛОШ ЗА 240 НАРОДНИ ИЗЕДНИЦИ? ТОВА ЧЕ ТРИФОНОВ МОЖЕ И ДА Е КАНИБАЛ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ,ЗНАЧЕНИЕ ИМА РЕФЕРЕНДУМА НЕЗАВИСИМО КОИ ГО ПРЕДЛОЖИЛ>ВДЯВАТЕ ЛИ НЕЩАСТНИ ПИГМЕЙ?
73
1
 
4
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 6 месеца
Айде ,бе Мравката .....стиска ли ти да вземеш пушката...??!!!
Що не пробваш ..нали си "НАРОДЕН ГЕРОЙ".....или имаш червен цирей в задника пред компа..??!
72
6
 
5
 
! Отговори
МРАВКА преди 6 месеца
УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ПРЕСТЪПНИЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ ДА НЕ СА ЛУДИ ЗА ДА ДОПУСНАТ ДА СЕ ИЗПЪЛНИ ВОЛЯТА НА ДВА МИЛИОНА И ПОЛОВИНА БЪЛГАРИ?АТРИФОНОВ,ТИ НЕ СИ МАЛЪК НИТО ГЛУПАВ ЗА ДА НЕ РАЗБИРАШ ЧЕ ВОЛЯТА НА ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ НЯМА НИКАКВА СТОИНОСТ ЗА ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ.С РЕФЕРЕНДУМ И ПРОТЕСТИ СЕ Е ВИДЯЛО ЧЕ НЯМА ДА ГИ МАХНЕМ ВЕДНАЖ ЗА ВИНАГИ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО.САМО С РАДИКАЛНИ МЕРКИ ЩЕ ГИ СВЯЛИМ ОТ ВЛАСТ И ВКУПОМ В ЗАТВОРА.
71
1
 
10
 
! Отговори
extremist преди 6 месеца
Съдът: Рефе....КЪВ СЪД ИМА В БЪЛГАРИЯ ??? ИМАМЕ ЕДИН ГОЛЯМ ТЛЪ*СТ ГЛАВЕН ПРОК...ИЗВИНЕТЕ ГРЕШКА - ШОП*АР ...
70
5
 
8
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 месеца
На плeшивия му чета мислите! Иска да е президент следващият път, ама на-дали?!
Тука не е USA.
69
6
 
12
 
! Отговори
АБЕ , СЕЛЯНДУР.... преди 6 месеца
..ЩО НЕ СЕ "ОТВРАТИ" ОТ СВИНСКОТО , КОЕТО ПЛЮСКАШЕ С МУТРИТЕ В РЕСТОРАНТА "СОФИЯ"-ПРЕДИ ГОДИНИ ..КОГАТО хората мръзнехана на протестите по площадите и се редеха на КИЛОМЕТРИЧНИ опашки за ОБИКНОВЕН хляб.....???????!!!
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Aideeee poo purzalkataaa,no ne se pritistiskai,Boiko shte realizira edna stotna ot rifirenduma
67
5
 
13
 
! Отговори
Snorky преди 6 месеца
Славииии Слави, и ние сме отвратени от теб като знаем при кой си държиш парите ама какво да се прави...
66
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А като слугуваше на Георги Илиев не беше ли отвратен?
65
4
 
13
 
! Отговори
Язе преди 6 месеца
Редовният номер на този селски ратай е:
1. Започва да се умилква и слугува на всяка нова власт.
2. Иска да "осребрява", просейки облаги.
3. Ако не го огрее - се обръща на 180 градуса и започва да плюе.

Ясен си на всички, слугинче.
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Язе
Именно. Ако бяхме народ,отдавна щеше да има революция с кръв,сълзи и потоп. Щяха да бъдат изметени и господарите и слугите. А ние си седим в къщи и се надяваме слугата да измете господарите.
Калпав народ.
63
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Язе

Просто вече имаме имунитет и надушваме слугинчетата, които са решили да си придават фалшивият имидж на рицари.
62
7
 
8
 
! Отговори
Язе преди 6 месеца
Жалко, много жалко. Ако бяхме народ вече да сме по улиците и да горят коли и съдебни зали. Но не сме, стадо сме и се вижда в коментарите, че и прости. Слави се опита да направи нещо но насила не става. Колкото до избирателната система сега, то тя е пълен провал. Избира се един *** с 300 гласа и той става депутат срещу човек със 25 000 гласа. Представят ти 10 магарета и ти казват "гласувай". Да ама аз искам да гласувам за кон не за магаре. Така, че мислете мамка му ...
61
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Kaто лъскаше банкевскето седалише на Тиквора,
не беше отвратен.
Слуга!