Ботев от устата на килър: Плачете! Бесните не може никой укроти

Съдът остави убиеца на Виола зад решетките, има достатъчно доказателства
28 юни 2017 16:07,
120

Снимка: Булфото

Съдът постанови постоянна мярка "задържане под стража" на 29-годишния Стефан Станев, заподозрян в убийството на приятелката си Виола Николова.

От прокуратурата посочиха, че има убедителни доказателства за извършване на престъплението от подсъдимия и че има опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Досега събраните доказателства са два ножа, бейзболен стик и метални боксове, както и показанията на двама души, пред които Станев е признал за убийството.

Още по темата

Пред съда беше посочено и че Станев е проявил агресия срещу други лица, както и за злоупотребата му с наркотици.

Защитата на обвиняемия потвърди, че от събраните доказателства може да се предположи с голяма степен на вероятност, че Станев е съпричастен към престъплението.

Пред съда килърът изрецитира цитат от произведението на Христо Ботев "Смешен плач":  "Плачете! Лудите не може никой утеши, бесните не може никой укроти".

Станев не коментира дали е убил приятелката си, нито каза дали съжалява за жестоко й убийство.

Съдия Величка Маринова бе безкомпромисна и го остави в ареста. Постановлението на мярката подлежи на обжалване в тридневен срок.

На влизане в залата килърът нагло каза на журналисти: "Голям хаос създадохте. Запазете малко ред".

Пред съдебния състав стана ясно, че убийството е извършено в петък, около 5 часа сутринта, по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

Според разследващите, най-вероятната причина за убийството е ревност и употреба на наркотици. Мъжът подозирал приятелката си в изневяра.

Пред полицаите той обяснил, че убил приятелката си "за да я избави от мъките".

Преди да го задържат в събота в Созопол, убиецът качил стопаджии и край Ямбол пребил единия с метален бокс и го обрал.

Станев и приятелката му Виола Николова живеели заедно в нов блок в столичния кв. "Света Троица" от 2-3 месеца.

В началото се разбирали добре, но в последно време съседи почнали да чуват караници. Комшиите се оплаквали и че Станев не се съобразявал с нормалните часове за почивка, а надувал музиката.

Заради изцепките му, когато в петък около 5 часа сутринта съседите чули викове и скандали от апартамента на двойката, те не подали сигнал в полицията. Според данните на разследването именно по това време Станев е убил приятелката си.

"Той въобще не съжалява за убийството. Даже си мисли, че е направил добро дело", разказа преди ден шефът на СДВР Ивайло Иванов.

Ако бъде признат за виновен Стефан Станев може да получи доживотен затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
10
 
! Отговори
ядосан преди 6 години
Откога разправям, че трябва да се използват презервативи...
72
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТИЯ с аптеките УДАРИХА ТИЯ С ГОРИВАТА
71
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 77 НЕ СЕ ИЗКАЗВАИ ЗА ДРУГИТЕ. НЕ ВСИЧКИ СА ЕДНАКВИ.ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ МОМЕНТА И КОЙ Е НА ТОВА МЯСТО. ДОСТАТЪЧНО Е ЕДНА ПОЗВАНЯВАНЕ НА ВРАТАТА ИЛИ ТРОПАНЕ И НЕЩАТА СЕ ПРОМЕНЯТ
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 77 И като е заключена вратата как ще влезеш, бе мозък? Базука ли имаш, що ли?
69
3
 
14
 
! Отговори
Lothbrok преди 6 години
И защо съседите не са е намесили като са чули момичето като пищи, или пък да звъннат един телефон до полицията? Затова сме на това дередже, че мислим само за себе си, а не знаме в какво положения са в съседната врата, аз не бих звъннал в полицията, а отивам директно, и го размазвам, щото докато дойде полицията, тоя вече щеше да я убил.Тука 100% от пишещите, които така се заканват какво са щели да направят, всъщност нищо нямаше да направите, а щеше да сте като съседите и страхливци.
68
0
 
11
 
! Отговори
PD преди 6 години
Ора, шо става тукинака бре,Цитирал Ботьова, то и язе го цитирам, *** не и тургате фотото. Утрепал я, оти не му аресвала. Ми, то и язе не ги аресвам, онези у парламенто, ама не ги трепем. И к'во сакате да ми речете. Ако и язе, почнем да ги трепем, ке ме давате по телевизорут?А язе, и на вазе имам да ви хортувам с мот'ката, оти, не сте бели и пушисти.
67
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веднага личи, че е от обединените.
66
0
 
27
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Рядко се среща такъв *** убиец, който да се подсмихва затова, че е убил човек! Такива при бай Тошо ги разстрелваха по бързата процедура.Изобщо не харчеше държавата пари за престоя им в затвора. Само куршума в тиквата им изплащаха данъкоплатците.
65
0
 
17
 
! Отговори
Знам го този боклук преди 6 години
Така Стефан Станев остава без средно образование. Родителите му правят всичко възможно да завърши поне гимназия, но него по онова време друго, освен наркотиците, не го интересува.
64
0
 
16
 
! Отговори
Знам го този боклук преди 6 години
Семейството на Стефан Станев е образовано и доста заможно. Майка му е тарторката у дома. Тя притежава три аптеки в София и с парите от тях издържа големия си син, който не работи нищо.Всъщност убиецът е започнал да залита по дрогата още от девети клас. Той е бил един от най-проблемните ученици на Гимназията за древни езици и култури. Заради отсъствия и слаби оценки е бил дори изключен от училището.
63
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам 6-та снимка и си казвам, че тоя ако излезе един ден от затвора лично ще го застрелям защото това е уррод, а не човек и ще убие пак някой невинен.
62
1
 
23
 
! Отговори
ДИСИЗЛАВ преди 6 години
Бръсната тиква, татуировки, амфетамини, анаболи,... Скъп джип, апартаменти, три аптеки... Тоя е мечтата на всяка българка
61
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Плачете! Лудите не може никой утеши, бесните не може никой укроти"Това много малко от вас, биха го разбрали!
60
0
 
20
 
! Отговори
Замислен преди 6 години
Пак търсим гърнето с отговорите на грешно място. Дайте по простичко - кой е психиатъра, който се е подписал с името и ЕГН-то си под решение, че този човек може да пребивава в обществото?! Кой, кой, кой?! Някой с име е! Не може така - ама лекувал се, ама го изписали! Повтарям се, не може да обвиняваш пепелянка, че е ухапала човек и го е убила. Тя си е животно. Психиатрично болните - тоже!
59
0
 
8
 
! Отговори
Бай Санди Винкела преди 6 години
до 64Момък, аз ей такива като теб и тоя на снимката най-ги обичам...опърничави булки!
58
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понякога ние нормалните хора изпитваме известно съжаление към някой, че е извършил убийство и се разкайва заради това..но тоя е директно за разстрел! Като му гледам физиономията ми иде да го убия без да имам нещо общо с момичето.
57
2
 
2
 
! Отговори
павето преди 6 години
До Бай Санди ВинкелаПриятелче не се забърквай там където можеш да изгориш, объркали са ти се нещо представите за това кой на кого ще бъде жена.
56
0
 
1
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
До LothbrokМа разбира се жените са виновни! /Поведението им контролирано от луната се има впредвид./ И не само да го разсрои, т.с "мъжагата" да се впечатли от тез тъй нар. *** /от вас/, и не дори да и посегне, а направо да и отнеме живота! Други варианти за тоз първосигнал интелигентен иначе, но емоционално нестабилен Няма!
55
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам му физиономията на 6-та снимка, толкова арогантна, че искам да му я видя след 20 години в панделата дали ще е толкова арогантно усмихнат.
54
1
 
8
 
! Отговори
Бай Санди Винкела преди 6 години
Стефчо, такива като теб най ги обичам.Ставри, ще почакаш за новата булка една седмица!