Факт: Обвинение за Мария, подхвърлила сина си от немотия

Чистото съдебно минало може да я спаси от наказание
1 авг 2017 14:52,
86
Факт: Обвинение за Мария, подхвърлила сина си от немотия
Снимка: "24 часа"

Прокуратурата повдигна обвинение на Мария, майката, която подхвърли 3-месечния си син Александър пред блок в "Младост".

Жената е обвинена за това, че е оставила без надзор детето си и не е положила достатъчно грижи за него. Ако бъде призната за виновна, Мария може да получи до 3 години затвор и глоба до 5000 лева, съобщи "Дарик".

Още по темата

Заради чистото си съдебно минало обаче Мария може да внесе искане за свалянето й от наказателна отговорност, обясни говорителят на Софийска окръжна прокуратура Виолета Желева.

Обвинение е възможно да получи и работодателят на Мария. Вчера младата жена разказа, че е напуснала 5 дни преди майчинството, защото шефът й и казал, че така ще получава държавни помощи за детете. Прокуратурата може да го обвини в измама.

Историята на Мария трогна хиляди българи след като стана ясно, че тя е изоставила малкия Александър заради липса на пари и притисната от здравословен проблем. Майката поиска да върне сина си два часа след като го остави, но засега властите й отказват.

Мария вече е поискала писмено да си получи Александър обратно. За да стане това обаче тя трябва да бъде подложена на проверка дали има "необходимия капацитет да бъде родител".

Още вчера служители на "Социално подпомагане" и Бюрото по труда консултираха Мария как да си намери работа и как да кандидатства за държавни помощи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.