Окончателно: Доживот без замяна за стрелеца от Лясковец

Решението на върховния съд не подлежи на обжалване
21 авг 2017 17:07, Красимир Ангелов
84
Окончателно: Доживот без замяна за стрелеца от Лясковец
Снимка: Булфото, архив

Върховният касационен съд (ВКС) отхвърли жалбите на Петко Петков срещу решението на великотърновския апелативен съд и потвърди присъдата му - "доживотен затвор без замяна" по делото "Стрелецът от Лясковец", съобщиха от ВКС.

Още по темата

Подсъдимият е признат за виновен за това, че на 14 март 2014 година, по време на провеждането на специализирана полицейска операция в дома си в Лясковец, е убил полицая Емил Шарков с незаконно притежавано оръжие и е направил опит да умъртви още петима служители на МВР.

Петков трябва да плати и по 100 000 лева на всеки от гражданските ищци, роднини на загиналия полицай, както и 10 000 лева на един от пострадалите служители на МВР.

ВКС потвърди и наказанието по друга присъда - за незаконно притежание и съхранение на боеприпаси, както и задължението на подсъдимия да заплати разходите по делата.

Според ВКС наказанията на Петков "са законосъобразни и справедливо индивидуализирани".

Решението на върховния съд не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати и държавата! Нямаш право да защитиш собствения си дом и семейство!Трябва да си някакво влечуго, за да оцелееш. Защо ли не спрем да гласуваме?
67
0
 
11
 
! Отговори
читател преди 6 години
Така е, некадърните милиционери винаги са прави.В къщата в която незаконно са нахлули са изстреляли над 340 патрона.Собственикът е използвал 40.Но както трябва.ЗаАко оръжието беше на свободен режим, много милиционери щяха да си заминат.
66
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
за пореден път просташката държавица наречена българия ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕНА ВЪВ СТРАСБУРГ ЗА ТОВА ЧЕ НЯКЪКВ *** БЕШЕ ГЛАВЕН СЕКРЕТАР И ПОГУБИ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ.
65
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако имаше повече като Петко....Влизат в дома ти за да те застрелят, ти отвръщаш.В мелето е уцелен човек.Осъждат собственика.Ненормална история.Вината за убития е единствено на МВР! Тази акция с нахлуването щеше да е правилна, ако Петко преди това беше стрелял по някой.Тогава да!Влиза се и се стреля!Но случая не е такъв.МВР трябва да бъде съдено!
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мотивът за атаката,беше че е луд.Защо не е в психиатрична клиника, а в затвор????!!!И защо преди това не опитаха с разговор във светлата част на деня?!Ако разбият вратата ви и започнат да стрелят през вратите в тъмното,какво може да направите?!Стрелят на месо,без предупреждение!Освен да се свиеш и да чакаш да те убият!Хайде някой да даде отговор какво става!Когато притиснеш в ъгъла очаквай лошото.Не са му дали шанс да се измъкне.А той се е оказал с характер.И е бил в дома си.Не на улицата.
63
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Случаят"плаче" за Европейският съд!И там няма да решават по "целесъобразност", а по "законосъобразност".Борисов го осъдиха за Чакъра.А ние платихме обезщетението.
62
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Петко се бори с барети някакви и ги прави смешни.Ами ако терористи някъде в България тръгнат да правят нещо,каква ли ще стане!Ще изкарат Петко от затвора да им види сметката;)
61
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Междудругото апартамента е на решето като в Палмира,Сирия.И това не са от Петко, а от "баретите".Стреляли са като за последно.Кой знае кой куршум е убил полицая.И ако някой *** е издал неправомерна заповед,то за какво е основния закон!Егати баретите!За няколко секунди не можеш ли да се справиш,то по добре да идва армията.Вече е сражение,а не полицейска акция.
60
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Конституцията-частната собственост е неприкосновена!Той е имал разрешително с изтекъл срок. Рано сутрин атакуват?Това е заплашително и предизвиква реакция.Една обикновена димка военна щеше да свърши работа.Има и сълзотворен газ и т.н.Навремето като отвлякоха самолета над Варна, взеха дрехи от театъра и се направиха на немци.После ги хванаха на летище"Виена"уж
59
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A Барековата телевизия била заредена да снима от мястото на събитието ювелирната акция на супер ченгетата.Даже една напориста репортерка от ТВ 7 със съжаление разказваше как се е надявала екшъна да започне поне на разсъмване за да се получат по добри кадри!
58
0
 
11
 
! Отговори
5 преди 6 години
Първо трябваше да го отнесат началник КОС и всички началници в ОДП, после този, който е планирал и одобрил операцията. Няма как да те на самостоятелно да отидат и да щурмуват . Жалко за полицая, загубата е голяма.
57
0
 
2
 
! Отговори
готин преди 6 години
дааааааааааааааааа мн си прав
56
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПОЛИЦАЯ ДЕТО УБИ ПРИЯТЕЛКАТА СИ С КУРШУМ В ГЛАВАТА КОЛКО ПОЛУЧИ ПИТАМ АЗ!!!!!!!!!НО ЩОМ Е УБИЛ ПОЛИЦАЙ В ДОМА СИ ВЛЕЗ МУ ВЕДНАГА ДОЖИВОТЕН БЕЗ ПРАВО НА ЗАМЯНА!!!МАФИЯ СА!!! СЪДИЯ ПРОКУРОР НОТАРИУС ПОЛИЦАЙ!!!!
55
3
 
2
 
! Отговори
Voll преди 6 години
Chudesna bg prisada. V bg Hotel Zatvor ***** ste si jivee kato bg car v pilotska rbg.Ako go pusnat u doma mu ste jivee s bg pensia 100 euro i ste mu kasat nervite s uchilistnata detska gurultia i ste mu digat kravnoto. Koi ste mu gotvi bg mandji, koi ste mu chisti, koi ste mu pere, koi ste go pazi ot ludi i piani bareti?! Tova e zaslujil bg asker, ne e zaslujil bg artist ili zaslujil bg pevec...pravilno sa napravili bg sadii...na obstonarodna bg finansova izdrajka, i na monarha na Norwegen...
54
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"присъдата" никак , ама никак не е читава и "мирише" от далеч ...помпи се изкуствено "уважението" към ченгето, но ... "уважение" със сила - не става!
53
2
 
34
 
! Отговори
Пламен преди 6 години
Тук (Г. Орях., Ляск.) ВСИЧКИ са наясно кой крив, кой прав. Беше ни ясно и кого щв изкарат виновен за сакатлъка на баретите. Как ще си признаете некадърността, пък и кой да ви осъди. Остава да ви тежи на съвестта, пък невинния ще си гние в затвора!
52
2
 
29
 
! Отговори
прас преди 6 години
Баси щом 5+ барети със специална подготовка не могат да задържат един ку-ку с никаква подготовка, представете си за какво става дума. Другият път колко спец части трябва да пратят да задържат един луд... 50, 100?
51
5
 
33
 
! Отговори
Замислен преди 6 години
Кривогледа барета, пила до 4 сутринта в 5 напада неприкосновеното жилище на човек подал 10-ки сигнали до прокуратура за тормоз от *** непълнолетни. Нооо, човекът е изкаран психопат. Как пък цялата държава знае, че баретите пияни са се изпозастрляли, само съда не знае ?! *** територия.
50
23
 
4
 
! Отговори
11 преди 6 години
Ако така работиха всички съдилища (и да става за месец присъдата, не 3 години) щяхме да сме добре. Жалко за полицая, не е трябвало да става така. Но поне да изгние копеленцето сега!
49
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Петко изкупи вината на некомпетентните полицейски началници, ръководили "ювелирната" операция.