Окончателно: Доживот без замяна за стрелеца от Лясковец

Решението на върховния съд не подлежи на обжалване
21 авг 2017 17:07, Красимир Ангелов
84
Окончателно: Доживот без замяна за стрелеца от Лясковец
Снимка: Булфото, архив

Върховният касационен съд (ВКС) отхвърли жалбите на Петко Петков срещу решението на великотърновския апелативен съд и потвърди присъдата му - "доживотен затвор без замяна" по делото "Стрелецът от Лясковец", съобщиха от ВКС.

Още по темата

Подсъдимият е признат за виновен за това, че на 14 март 2014 година, по време на провеждането на специализирана полицейска операция в дома си в Лясковец, е убил полицая Емил Шарков с незаконно притежавано оръжие и е направил опит да умъртви още петима служители на МВР.

Петков трябва да плати и по 100 000 лева на всеки от гражданските ищци, роднини на загиналия полицай, както и 10 000 лева на един от пострадалите служители на МВР.

ВКС потвърди и наказанието по друга присъда - за незаконно притежание и съхранение на боеприпаси, както и задължението на подсъдимия да заплати разходите по делата.

Според ВКС наказанията на Петков "са законосъобразни и справедливо индивидуализирани".

Решението на върховния съд не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
21
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
Браво! Така трябва! Но защо ли ми се върти в главата скороговорката "За кокошка - няма прошка, за милиони - няма закони"...
47
1
 
25
 
! Отговори
байряккадиран преди 6 години
полицаите си провеждали операция.а човекът е защитавал майка си и себе си.
46
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един луд го отнесе заради некадърни началници!
45
3
 
36
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Много им скъп живота на чeнreтaтa, бе! А мaнraлapи с по 2-3 убийства се оттърват с о 2-3 години, понеже жертавите им не са от "слъжбите"..
44
4
 
28
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Спя и като се събудя се ослушвам. Нещо май се чува. Някой май влиза в къщи. Не се надявам на Господ и търся начин да се защитя. За използване на регистрираните ми оръжия, газов пистолет и въздушна пушка, колко години затвор ми се полагат? Случаят е малко по различен, но само заради незаконните оръжия. Иначе е същото като краен резултат. Заради некадърността на службите, бай Петко може да бъде оправдан и финансово обезпечен. Въпрос на адвокат и независим европейски съд.
43
36
 
7
 
! Отговори
13 преди 6 години
НАЙ- ПОСЛЕ - ПОНЕ 1 АДЕКВАТНА ПРИСЪДА!!!
42
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки който заплашва да стреля по деца, насочва незаконно оръжие срещу полицаи, убива един и осакатява други от тях- доживот му е малко! Друг е въпроса защо тренирани хора се оставиха да стане това- или не могат, или ги е страх да срелят, това не е добре.
41
20
 
6
 
! Отговори
да преди 6 години
на кой му пука за измислиците на майката мувъпросът е приключен !!!!
40
20
 
4
 
! Отговори
да преди 6 години
такива трябва да са присъдите за всички престъпници доживот без право на замяна и да гние до края на дните си забравен - и без смъртно наказание можем...това даже е още по-страшно
39
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не вярвам на медиите,защото майката на този човек разказа как се е барикадирал отвътре доста време(дни или месеци) преди да пристигне тази полицейска хайка.И дори се е страхувал да пазарува,пращал е майка си да пазари.Има нещо недоизказано в този случай.Все пак,мир на праха на полицая!Но тази присъда е много жестока.
38
12
 
19
 
! Отговори
Сливи за смет преди 6 години
Бай Петко не е виновен че баретките се изтрепаха сами.А пък Шарко Парков даже беше и кривогледа барета.
37
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Несправедлива присъда за човек опитал се да защити дома си от мвр мутрите. Съдии прислужници на главната мутра.
36
2
 
25
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Присъдата в този й вид е замазване на непоправими грешки при подготовката, ръководенето и провеждане на тази "ювелирна" акция! Да Виновен е този Психопат , но до него трябваше да бъдат и длъжностните лица, допуснали тази касапница, с цел да потренират момчетата. Интересно ще бъде обаче, ако случая бъде разгледан и от съда в Хага.
35
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И това заради некадърноста на операцията на баретите
34
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убит е с куршум в гърба. Но се казва че е бил рекушет от ПЕТКОВ!!!!!!!!!! т
33
4
 
37
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен4 Нахлули в 4 часа сутринта? До колкото си спомням, от 22 до 6 часа няма право никой да влиза м дома ти????? Едно време чинно седяха до сутринта, и чакаха мутрата да се събуди, и тогава влизаха. Този начин, нахлуване посред нощ, е типичен за "МВР пикчърс" на Цветанов, дето ги снимаше по бели *** нощем, и за "Ескадроните на смъртта" в Латинска Америка. Впрочем, къде са записите на тоя екшън? Само не казвайте, че няма...
32
3
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
А Бай Петко, Динко и другите такива, които периодично оплюват медиите, трябваше да командуват минимум по някой взвод гранична полиция сега, а не да ги обявявате за.......7289
31
4
 
22
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Тази присъдапросто казва на населението-и да имате ловджийка пушка-дръжте си я в касата, ако ще да влязат във вас и да ви коят, бият изнасилват, само е достатъчно да крещят "Полиция", а дали са полицаи-друг въпрос е.И внимавайте какво пишете по форумите, че току виж-данс пак е престараят някой ден, както с оня ***, дето е заплашвал премиера.А сега си спомнете за тоталитарните времена, и кажете, с какво са по-разлини днешните? И другия път, на изборите, когато и да са те-внимавайте !
30
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"...и е направил опит да умъртви още петима служители на МВР"Те дошли да пият по една ракия в уговорения час пък той да вземе да ги изпозастреля...По-добре го назначете консултант към охрана на границата, че се видя, че направи смешни специализирано поделение на МВР.
29
10
 
56
 
! Отговори
Защо? преди 6 години
Така и не разбрах защо го съдят и то така строго. На мен нещата ми изглеждат така - някакви нахлуват в къщата му и той се защитава, както би трябвало да направи всеки нормален човек навсякъде по света. На него изобщо не може да му е ясно, че това са МВР служители или не знам какви още служители на реда. И за тази самозащита му дават доживотна присъда, защо?!