С чужди данни и от чуждо име: Тя изтегли 120 бона

Набавяла си копия от лични карти и давала комисионна
24
С чужди данни и от чуждо име: Тя изтегли 120 бона
Снимка: Reuters

Млада жена сключи десетки договори за кредит и изтегли над 120 000 лева заеми с чужди лични данни.

33-годишната Петя прилагала схемата си повече от половин година във Варна и в Стара Загора, става ясно от съобщение на Апелативната прокуратура в Пловдив. От 5 август 2015 г. до 16 март 2016 тя успяла да сключи 55 договори за потребителски кредит от името на 55 души на обща стойност 118 700 лева.

Сумите били сключени без знанието на лицата, чиито данни са използвани. Парите били приведени по 13 банкови сметки на Петя Л. и на управлявани от нея дружества.

Отпусканите кредити били в размер от 1 000 лева до 3 000 лева.

Петя Л. си набавяла лични данни на непознати хора чрез обяви за работа в нейната фирма, брошури, лични контакти или чрез свои познати, на които е плащала комисионна.

Самата тя е работила във финансовия център от две години и също е имала достъп до лични данни. Сигналът в полицията е бил подаден, след като пострадалите започнали да получават съобщения, че не обслужват заемите си.

По делото са разпитани 63 свидетели, извършени експертизи, иззети веществени доказателства и др. Предстои Окръжен съд-Стара Загора да насрочи заседание по делото.


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
възмутен преди 1 година
След като е възможно да се фалшифицират гласовете на избирателите и самите избори, не е трудно да се теглят пари с чужди имена.
19
1
 
6
 
! Отговори
Marseille преди 1 година
В България опс *** има само измамници и мързеливи ***
18
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 1 година
До А,и после Василев фалирал банка кооперативна.
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В случая се пише комисионна.
16
5
 
10
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Само не знам защо сте толкова неграмотни. КомисиоНа се пише с една Н. Думата е в мъжки род - Комисион! А уж сте журналисти!
15
0
 
22
 
! Отговори
А преди 1 година
Много странно,как с копие само от лична карта отпускат кредит?
14
2
 
16
 
! Отговори
КОКО преди 1 година
Браво! Веднага да се привлече към щаба на Бойко. Това е готов финансов правителствен съветник!
13
0
 
41
 
! Отговори
mimo преди 1 година
Без емоции...мацката е работила в някоя фирма от бързите кредити.Сама е обработвала документите на "уж" кандидатите за кредит и сама им ги е "давала".....В тези фирми това е фасулска работа!
12
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаше един депутат в началото на бандитският преход,който тегли милиони за сини сливи,от които да изварява ракия.Но...Стоката се била повредила,няма ракия....Има"лош" кредит за сметка на банката,пълен джоб на депутата и на банкерите,празен джоб на вложителите.
11
1
 
52
 
! Отговори
Miki Mause преди 1 година
И какво става с кредитния регистър......да не са го закрили тихомълком ?????!!!!!!
10
3
 
68
 
! Отговори
666 преди 1 година
Много елементарна далавера - накрая със сигурност попада в ръцете на полицията и прокуратурата! Трябва да си изключително наивен и глупав, за да направиш това.
9
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквато държавата и политиците такъв и народа.
Нали на това ни учи живота вече 27 г.
Лошото в случая е за самата нея че са я хванали.
Нали още по времето на НДСВ цара каза че не сме достатъчмо самоиницитивни
и предприемчиви като народ.А Бойко ни нарече пред света лош материал.
8
0
 
43
 
! Отговори
цвете преди 1 година
Тая Петя и ония инспектори разрешили кредитите да се обесяяяяят за назидание на останалите.Така ще се спре корупцията на всички нива и във всичките и форми.
7
14
 
41
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Спокойно дамата е член на ГЕРБ и всичко ще се потули
6
3
 
50
 
! Отговори
Турчина преди 1 година
Типична българска професия! Далавера, корупция...
5
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
симпатични млади момиченца раздават пари наляво и на дясно без да искат лични карти и да сверяват самоличността.
Имам един комшия, който не е много наред с главата. Безработен е и въпреки всички тези екстри за период от 5-6 години е взел кредити за 118 000 лв.
Обаче там схемата е малко по-сложна и разбира се комшията въобще не се е облажил от нея, просто има да връща 118 000, а кредитните институции пък имат да взимат, докато няколко техни служители са се пооблажили.
4
0
 
39
 
! Отговори
PD преди 1 година
А едни други, с фалшиви проверки и одити, колко милиарда затриха. И сега няма нужда да ни обясняват кой е виновен. Този дето яде баницата, или този дето му я дава.Ние вече знаем. Само дето тези, замесените, все се опитват, всячески да ни убеждават в обратното.
3
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мие ясно. Ако изкаш да теглиш кредит първото което трябва да покажеш е лична карта. В текста се споменават , че е работила само с личните данни на хората /??/
2
1
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато такива не се окачат по стълбовете надолу с главите за назидание на всички останали на тази територия ще има все повече такива като тази. Нямаме нито закони нито управия. Как може да вземе пари без да дойде лично този който ги иска? Може ли да взема чужди данни и да тегля пари? Е как ще стане нали ще искат лицето което ги тегли личната му карта? Тази е имала хора по най високи места които са и съдействали.
1
1
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Схемата е оповестена, ще се втурнат и други измамници и трябва голяма присъда за назидание, още в началото да се пресекат мераците!