Маркетинг експерт завлече "Грабо" с 400 000 лв.

Ако бъде признат за виновен го грози затвор от 3 до 10 г.
13
Маркетинг експерт завлече "Грабо" с 400 000 лв.
Снимка: Прокуратура

Окръжната прокуратура в Пловдив наблюдава досъдебно производство за пране на пари и измама, извършена от длъжностно лице в "Грабо медия" АД, съобщиха от прокуратурата.

Според държавното обвинение измамата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай с последващо пране на пари.

Досъдебното производство е започнало след сигнал от служители на фирмата и е разработка на отдел Икономическа полиция при ОД на МВР - Пловдив.

Към наказателна отговорност е привлечен 30-годишният Георги П. от Пловдив за това, че в периода август - септември 2017 г., в качеството си на длъжностно лице - експерт маркетинг към фирмата, е възбудил и поддържал заблуждение у други служители на същото дружество.

В резултат на това е нанесъл на "Грабо медия" имотна вреда за близо 400 000 лева.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение "задържане под стража". Разследването продължава активно и за доказване на пране на парите, придобити чрез измамата.

За това престъпление законът предвижда затвор от 3 до 10 години и конфискация на до една втора от имуществото на виновния, отчитат от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Антон преди 6 години
Днес има повече информация по случая. Излиза така, че по длъжностна характеристика, момчето няма допир до сметки, суми и разплащателни документи.По длъжностна характеристика, момчето се води оператор въвеждане на данни.Предполагам, че управителите на ГРАБО укриват данъци и НЕ осигуряват на реална заплата.Освен това, ГРАБО са големи измамници. Използват нелоялни маркетинг трикове, чрез които заблуждават своите клиенти.Също атака, укриват данъци при заплащане с криптовалута Bitcoin.
11
1
 
1
 
! Отговори
Бобо преди 6 години
Експерт е човека,така трябва.А експерта по сигурноста е зяпал порно през работно време.
10
0
 
8
 
! Отговори
Пазарджиклия преди 6 години
Възбудил или заблудил има лека разлика
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3Да не забравяме Дянков,Диланчо Мамин /реакторите за Белене/,Москов , Трайко Трайков и другите знайни и незнайни крадци.
7
1
 
10
 
! Отговори
йок преди 6 години
Тая фирма е мафиотска и не знам кой от кого е крал, само знам, че едно време ме излъгъха с пари въпреки свършената работа, та в случая мисля е крадеца вика дръжте крадеца...
6
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Gufan turgut salim gergasla tuser
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Andreeva
4
1
 
45
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
А, ако беше прал пари на въпросната компания и са го спипали данъчните щеше да се размине с условна присъда. Но щом са засегнати корпоративните интереси...цялата строгост на закона.
3
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На фона на другите кражби, напр. на Р. Овч., Цветан Василев и т.н., този нищо не е краднал.
2
1
 
26
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Язък! КопиУето добре се е справило..
1
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Епа в Грабо здраво грабят!