Тежки присъди за топ адвокат и таксиметров бос в Пловдив

Адвокат Елдъров и съдружник поръчвали убийства на свои колеги
25 окт 2017 22:00, Илиян Велков
12
Тежки присъди за топ адвокат и таксиметров бос в Пловдив
Снимка: Dnes.bg

Тежки присъди за пловдивския топ адвокат Владимир Елдъров и таксиметровия бос Радослав Керанов в Пловдив. Те бяха признати за виновни, че са поръчали палежа на няколко коли и къщи, както и убийството на пловдивски адвокат.

7 години и 6 месеца затвор е присъдата, която Окръжният съд в Пловдив издаде за адвокат Елдъров. По време на заседанието бе изменена и мярката му за неотклонение в "задържане под стража" и с белезници той беше отведен от залата.

С половин година по-малко ще лежи съучастникът му Радослав Керанов, който в съучастие с адвоката са подбудили шампиона по бокс Мартин Поптолев да умъртви друг пловдивски адвокат.

Именно набелязаната жертва и Елдъров били конкуренти в дела за обезщетения на пострадали от катастрофи, за които застрахователните компания изплащат огромни обезщетения. Срещу юриста се води и дело  по обвинение, че е прибирал големи комисионни от роднините на загинали и пострадали при пътни инциденти.

"В крайна сметка синът ми ще бъде оправдан, защото не е виновен в нито едно от повдигнатите обвинения", заяви след съдебното заседание майката и адвокат на Владимир Елдъров – Даниела Елдърова.

Тя смята, че в случая става въпрос за обслужването на лични и корпоративни отношения.

Изпълнителите на поръчките получиха по-леки присъди, тъй като признаха вината си по време на делото и дадоха подробности за начините, по които са били извършени всички престъпления. Мартин Поптолев бе осъден на 7 години и половина лишаване от свобода, Светлин Спасов ще лежи 6 години, присъдата на Петьо Пенев е 4 години, също колкото и на Милко Доевски, който ще прекара 4 години зад решетките. Изненадващо Валери Бодурков бе обявен за невинен.

"За мен съдебният акт е справедлив и е показателен, а другите осъдени с по-малки присъди ще обмисля дали ще протестирам размера на наказанията им", заяви заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева.

Делото продължи 2 години, като веднъж бе прекратено, тъй като предишния съдия си направи отвод.

На всички признати за виновни, освен на Петьо Пенев, бяха сложени белезници незабавно още в съдебната зала. В. Елдъров, Керанов, Поптолев, Спасов и Доевски ще останат в ареста. Присъдите не са окончателни и подлежат на обжалване пред по-горна инстанция.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
12
 
! Отговори
kolio99 преди 1 година
чета тежки присъди и гледам...7.5 години смяяяяяяяяяяяяяяяяях!!!
7
2
 
18
 
! Отговори
qwer преди 1 година
БРЕЙЙЙ КОЛКО "СПРАВЕДЛИВИ" ПРИСЪДИ ЗА ПОРЪЧИТЕЛИ НА УБИЙСТВО, ГРАБЕЖИ И ИЗНУДВАНИЯ, ЦЕЛИ СЕДЕМ ГОДИНИ ??? В КОЯ КОШАРА НА ТОВА ЗЕМНО КЪЛБО СТАВА ТОВА, ЧЕ НЕ РАЗБРАХ ???
6
2
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
8 години затвор за носене на трееоляк който сам ще си пушиш и 7 години за убийството? ????? Какво не е наред в тая държава не знам вече.
5
2
 
57
 
! Отговори
Скитник преди 1 година
7 години затвор ли струва живота на съдията издал тази присъда?Трябва ли да се провери.....?
4
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е!!
Това в "омразната Америка" се снабдяват с по няколко доживотни, на калпак.....а то оправдания по 20-ка, ей така за всеки случай!!!
Ама това там...!!!
Тука леш!!!
Гадно!! :(
3
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България> палежи, побои, убийство на човек, поръчка за убийство = 7 години затвор.
Българските съдии, прокурори и политици са гробарите на правовата държава.
2
0
 
64
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
7 години за убииство подигравка с човешки живот позор за сьдебната система
1
3
 
35
 
! Отговори
гражданин преди 1 година
;В краина сметка синът ми ще бъде оправдан,защото не е виновен в нито едно от повдигнатите обвинения''......ми те нали си признали и им намалили присъдите..........тая адвокатка маика му осъзнава ли какви ги говори....