Истина или лъжа: Шеф шамароса подчинена, съдът я... наказа!?

Работничката трябва да плати хонорарите на адвокатите на началника си
Обновена: 14 ное 2017 14:48 | 14 ное 2017 14:45, Вера К. Александрова
69
Истина или лъжа: Шеф шамароса подчинена, съдът я... наказа!?
Снимка: Reuters

Началник в карловски завод получил оправдателна присъда от съда по обвинение, че е шамаросал работничка от производството.

Причината – скарали се, след като шефът й забранил да ходи до тоалетната преди да се е върнала нейна колежка.

Според съда обаче тази версия не отговаря на истината. За това свидетелствали четирима други работници от цеха, които потвърдили, че началникът не е удрял колежката им.

Освен че не успяла да осъди шефа си, жената ще трябва да плати и 1000 лева хонорари на адвокатите му, както и всички разноски по делото. На всичкото отгоре тя рискува набеденият й шеф на свой ред да я подведе под съдебна отговорност, пише "Монитор".

Случката с шамарите е от 16 февруари 2017 г. Според работничката тогава тя поискала да отиде до тоалетна, а прекият й шеф й казал да изчака малко, за да се върне нейна колежка.

Жената го послушала, изчакала и отишла до тоалетната след връщането на колежката й. Въпреки това, когато се върнала, се скарала с шефа й. Той й се разкрещял, че заради това, че  отишла с колежката си до тоалетната, се наложило да бъде спряно за малко производството.

Жената отрекла, но въпреки това получила в отговор няколко шамара.

Според съда тази версия не е достоверна заради показанията на колегите й. Работничката си извадила и съдебно-медицинската експертиза, но според съдиите нараняванията по лицето може да са причинени и от нея самата.


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
2
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 11 месеца
Не ми е мъчно за социализЪма, но повервайте ми, преди 30 години дори партийния секретар не смееше да удари работника! Последният бе ЧОВЕК !! Сега е нищо.......
63
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Отговор:
И него кучета го яли.
Подкрепяте ли това?
62
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защо договора е двустранен,когато е едностранен!?
Защо?Работника никаде не е защитен тук.Как установиха,че тя лъже? Ако не лъже? Да, нейни колеги няма да си подритнат трудовите книжки за да я защитят,като нейни свидетели в условия на тежка безработица и всеки работи ,това което не му е работа.Но тя ако не лъже, как работодател ще спре да издевателства над персонала,когато уважаемия съд го аплодира бурно при проява на арогантност и унизително отношение!?
Останалия персонал?
61
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Работодател е длъжен да опазва живота и здравето на своите работници както следва:
Да им осигури нормални условия на труд, именно: температура в работната среда,добър микроклимат, недопустимо работодател да не прояви интерес в който негов работник бива обруган,бит,унижаван при изпълнение на служебните си задължения.Работника не е в състояние да извършва своите трудови дейности при подобни ексцесии на работното място,когато бива притеснен и не му се предоставя възможност да си върши работата.
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Работодател е длъжен да осигури нормални условия на труд ,както следва:
Не говоренето между персонала,забраната за водене на телефони разговори е в нарушение на работодател.
Защо?Работодател е длъжен да сплотява,квалифицира или да дава възможност на работниците да се квалифицират.Сплотяването на колектив не е забрана за общуване по между им.Работата в екип иска комуникация. Телефони разговори са част от екипната работа на персонала.
Както и неизбежните лични телефони разговори.
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В Трудовия Кодекс на РБ е упоменато,както следва:
20 дни за цяла календарна година.
Като 10 дни се ползват,
през зимния период и 10 дни през летния.
В БГ Законодателство ,никъде не е записано,че работодател не трябва да дава правото на работника да почива и да си ползва отпуската.
Това е в негово нарушение ,като ползва работника повече човешки часове на работа.Това се води в БГ законодателство,издевателство над персонала.
Сега да го осъди за средна телесна повреда физическо и психичен тормоз.
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сега да обжалва!Факт е и е масово явление! Много работодатели издевателстват над персонала.Не им се предоставя правото да ходят до тоалетна. Ако това е възможно се прави неуместно забележка " цели 5 минути си в тоалетна ".Факт е че работодателите си позволяват да бият подчинените си когато работника си потърси правата.А именно:
Да му се даде възможност да почива.
в това влиза : да яде, да пие вода, да ходи до тоалетна да води телефонни разговори.
Да си ползва годишния отпуск както бива:
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тук бяха инженери-химици, под закрилата на свекър със силни служебни позиции.
-------

Горкичките, повервали са си...
56
2
 
12
 
! Отговори
Иванов преди 11 месеца
Ще ме удари мене или пък например жена ми и това ще е последното нещо което ще направи
55
2
 
11
 
! Отговори
Комунист преди 11 месеца
До :(
Ако имаше камери, нямаше да има съмнения и нямаше тук да дават тежки оценки на база предположения. Работил съм във фирма с по две камери в стая. Всички си налагаха парцалите и работеха. В предишни фирми идва колега или колежка, вдигат ми скандал защото нещо не им изнася. Аз продължавам да работя, а те веднага при биг боса. И естесвено аз се оказвам на килимчето и ми се набива кофата без дори да съм изслушан. Много "обичам" правилото "който пръв отиде при шефа".
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Стамат 53:Случайно, да не си ти "съдията", постановил оправдателната присъда за шефа,разбира се срещу РУШВЕТА??????И хайде като видяхме дипломите на някой юристи от рабфака,покажи да видим и твойта от машинно-тракторното училище в Русе,защото от такива юристи,като тебе,сме ударили дъното в Европа!?!
53
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Съдебна експертиза има и пак сама си ги била причинила... няма такава държава ... няма .... мразя я!!! Справедливост няма!
Как може само с есин запис на телефона да осъдят нарушител( да го наречем така) дори не се стигна до явяването ми пред съда ( за чужбина става въпрос) а тоя *** шамари раздава пред сума ти свидетели и сега жената трябва да плаща и разходите и нищо че е унизена и напляскана ... е няма такова чудо .. страната на чудесата !!!!!
Не искам да се връщам в родината си ...
52
7
 
3
 
! Отговори
Стамат преди 11 месеца
До Юрист

Ало, СУ, виждам, че си много "начетЯн" и "грамотЯн". Айде да не квалифицираш колегите по местозавършване, да не се окаже, че си от гладните адвокати, които са станали адвокати с 5 годишен стаж като юрисконсулт на ЕТ и нямат хал-хабер от реално правоприлагане, а се крият зад дипломата от СУ. Има си втора инстанция, ако я е защитавал някой бухал като теб, нищо чудно че не е доказал нищо.
51
6
 
1
 
! Отговори
Евала пишман юрест преди 11 месеца
Значи свидетелите не са надеждни, а свидетелвалата сама за себе си е надеждна ?!
50
3
 
28
 
! Отговори
Юрист преди 11 месеца
Никой уважаващ себе си съдия,не би приел за ДОСТОВЕРНИ показанията на свидетели,които са в положение на служебно подчинение,както е в случая!?!Т.е.,техните обяснения нямат доказателственна стойност или юридическа тяжест,защото са в положение на зависимост от лицето,в чиято полза свидетелстват?!?Но след като шефове на съдилища стават завършили Милиционерската школа в Симеоново,какво остава за техните подопечни завършили право в Русе,Благоевград,Велико Търново,Варна,Бургас и другаде?!?!?!
49
0
 
9
 
! Отговори
Човек преди 11 месеца
До Анонимен 32:За съжаление сте абсолютно прав!От всяко дърво *** не става!Всичко опира до човека,неговият интелект,манталитет,не толкова до образование,колкото до култура и възпитание?!?Но живеем в такава държава и такова време,където и куцо,и кьораво и сакато напиня да бъде шеф?!?Голямата мечта на малкият човек-да бъде началник,макар и само за един ден,макар и само на себе си?!?!?!
48
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен

Всички са такива. Родната си майка са готови да продадат.
47
5
 
15
 
! Отговори
гражданин преди 1 година
ми КОИ е тоя съд бе? Пишете имената на съдийте!!! Друго си е кога се знае.............
46
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С такива шефове и колежки ,да ви имам съпрузите.
А иначе ,вие какво очаквате , тя му е изкълчила кутрето като е ударила ръката му с лицето си.
45
3
 
51
 
! Отговори
Гурбетчия преди 1 година
Жалко за колегите й. Следващите шамаросани ще са те,но дали ще останат колеги, които да свидетелстват.Срам,позор за тях.Жалка картина.