Ало апашите Борислав и Албенко с ъглошлайфа от Първомай – свободни!

Те отмъкнаха рекордната сума от половин милион от метална каса
11 дек 2017 17:15,
47
Ало апашите Борислав и Албенко с ъглошлайфа от Първомай – свободни!
Снимка: Архив, Dnes.bg

Двамата измамници Албенко Методиев и Борислав Димитров, които през 2015 г. измъкнаха близо половин милион от баба Елена Ангелова от Първомай, са вече на свобода. Причината е, че са изтекли законовите срокове за задържането им, пише "24 часа".

Албенко е освободен от затвора, където е прекарал година и десет месеца. В момента е с мярка за неотклонение "подписка". Съучастникът му също е навън с парична гаранция от 4000 лева.

В първомайския съд Методиев е бил осъден на 7 г. затвор, а съучастникът му - на 5 г. Наказанията обаче са отменени заради процесуални нарушения и процесът започва отново. Това се разбра в Пловдивския районен съд, където трябваше да се проведе разпоредителното заседание по делото. То обаче бе отложено, тъй като Борислав Димитров не успя да пристигне от Горна Оряховица, където живее, заради лошите пътни условия. В залата се яви само Методиев със служебен адвокат.

Пострадалата Елена Ангелова не дойде. От нейно име и от името на дружеството, чиито служебни пари са взели измамниците, адвокат Иван Недев заяви, че ще бъде предявен граждански иск за 206 950 лева. Толкова пари не са възстановени от крупната сума от 575 760 лв., задигната от Методиев и Димитров.

Мегаизмамата бе извършена през септември 2015 г., когато рецидивистите успяха да отмъкнат от метална каса 278 000 евро. Те излъгали баба Елена, че внукът й е катастрофирал и трябват пари, за да бъде опериран по спешност.

След това пристигнал Методиев, който се представил за доктор от Здравната каса. Той влязъл и като разбрал къде е металният сейф, поискал инструменти от възрастната жена, за да го отвори. Тя му дала тесла, кирка, бормашина и ъглошлайф. Обвиняемият не успял да отвори касата, взел 500 лева от възрастната жена, която тя му дала и си тръгнал. Малко по-късно се върнал, след като купил друг ъглошлайф и направил малък отвор в сейфа.

Той проврял ръката си и започнал да вади от касата пари. Жената му казала да спре и да ги преброят, защото смятала, че ще стигнат за операцията. Методиев й обяснил, че това ще стане, когато отиде в болницата. След това прибрал парите в торби и си тръгнал пеша. Преди това предупредил възрастната жена да измете и измие всичко след него.

Малко след това по телефона се обадила дъщерята на баба Елена и тя разбрала, че е измамена. Незабавно е бил подаден сигнал в полицията, започнала операция и престъпниците били заловени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари