За незаконния износ на лекарства - 7 души с обвинения

Прокуратурата ги погва за участие в престъпна група
Обновена: 11 дек 2017 22:43 | 11 дек 2017 22:20, Веселина Йорданова
5
За незаконния износ на лекарства - 7 души с обвинения
Снимка: архив, БулФото

Обвинения на седем души по случая с незаконния износ на лекарства ще повдигне Специализираната прокуратура

Обвиненията на шестима от тях са за участие в организирана престъпна група за неправомерен износ на лекарства, другото обвинение е за данъчни престъпления, свързани с нелегалния експорт.

Още по темата
В момента държавното обвинение предявява материалите по делото, съобщиха от пресцентъра на Апелативната специализирана прокуратура.

Повече информация по случая ще бъде дадена утре на брифинг в Специализираната прокуратура.

Според bTV сред обвинените ще бъде ръководителят на организираната престъпна група Амир Мохамед ал Хусаини. Сриецът вече е подсъдим по друго дело за източване на ДДС. Другите шестима са българи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами лекарите? Ами фармацевтите? Ами служителите в здравната каса? Ами политиците и служителите в здравното министерство? А понеже това си е източване на здравната каса, то няма начин да няма участие на няклой от финансовите ведимства и МВР? Мижава история, луканкаджийска...
3
1
 
11
 
! Отговори
читател преди 6 години
Подобна ситуация никога не би възникнала, ако всеки при изписването си от болницата получаваше списък на процедурите и медикаментите, заплатени от него, и от Здравната каса, от неговото лечение.Преднамерено няма такава практика, ако поискаш от болницата фактурата, която изпращат в Здр.каса, ще те погледнат като луд и няма да ти я дадат, защото могат да си напишат каквото искат от твое име и никой няма да узнае приложено ли е то или не.Е, как да не изписват лекарства, и да не ги продават после?
2
1
 
14
 
! Отговори
КРАЖБА преди 6 години
Престъплението е Преквалифицирано в по-лека мярка - Незаконен Износ .Защо Прокуратурата се свени да го класифицира като КРАЖБА в ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ ?ХОРА - та нали се доказа че Лекарствата са Крадени от Болниците на България , след като са били изписани от Здравната Каса за спасяване на Болни Хора .БГ Прокуратурата няма Капацитет за това Дело , трябва да отиде на ЕС Прокуратурата и нещо подобно на Хага .
1
3
 
10
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Не може така да изнасят без да влиза нищо в нашата каса. Казах на Цвъко добермана да задейства хрътките.