Ново дело: Диана иска 50 000 лв. за шведския ритник на Ралф

Този път процесът ще се води в родината на насилника
24 дек 2017 11:42,
102
Ново дело: Диана иска 50 000 лв. за шведския ритник на Ралф
Снимка: архив "Булфото"

Диана, българската камериерка, която това лято бе ритната жестоко от пияния швед Ралф Сундберг на Слънчев бряг, иска 50 000 лева обезщетение.

Жената е започнала процедурата за ново дело срещу шведския турист, този път в Швеция, след като у нас шведът се размина само с глоба от 4500 лева.

Динана вече е внесла граждански иск в размер на 50 000 лева за нанесени неимуществени вреди.

Процедурата е задействана на 21 декември, предстои в първите работни дни на новата година документите да бъдат изпратени в Швеция, пише "24 часа".

Още по темата

"Делото срещу Ралф Сундберг ще се гледа в родината му", потвърди адвокатът на камериерката Станко Кралев от Бургаската адвокатска колегия.

"Да, адвокатът внесе жалбата преди дни. Не се отказах, защото наказанието, което получи Сундберг в България, бе обидно за мен. Една глоба от 4500 лв., която за него е нищо", обясни Диана.

Тя е възмутена, че Ралф си е тръгнал с чисто съдебно досие, все едно нищо не се е случило.

"А моят кошмар продължава и едва ли някога ще мога да изтрия нанесения  ритник от съзнанието си", сподели още жената.

Тя пострада тежко и бе в болница след като Ралф Сундберг я ритна в лицето в хотел на Слънчев бряг, докато Диана изпълняваше служебните си задължения.

Инцидентът стана на 3 юни, а на 26 септември Ралф Сундберг бе освободен от наказателна отговорност и глобен от районния съд в Несебър.

До този парадокс се стигна заради чистото съдебно минало на шведа, квалификацията на нанесения ритник като "лека телесна повреда" и липсата на нанесени материлани щети по време на деянието.

Още на следващия ден шведът отлетя за родината, а след като присъдата бу потвърдена и на втора инстанция преведе глобата по банков път.

Развоят на събитията обаче провокира сериозна дискусия за промяна в закона, която да не допуска при подобни деяния да се налага само административно наказание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
19
 
11
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Свършили са и спестените пари от лятото.
15
3
 
31
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Колегата Рали , добре го казаНация от завистливи елементарници!Къде са тези, които написаха 400 коментара на възмущение от унижението на една обикновена българка?!Да го съди до дупка!
14
26
 
5
 
! Отговори
Шерлок преди 6 години
Случая с битата камериерка се преиначава. Не оправдавам шведското пиянде, но, ситуацията е следната:По коридора се клатушка над 100 килограмов пиян мъж. Опитва се да заговори камериерката. Тя пренебрежително му казва "Уот", което за англоговорящи се разбира като "Кво, бе?!". Пияния примитив превърта и и забива един шут.Народа е казал от пияния и лудия бяга. Госпожата, явно не е знаела това и се е държала виктимно.
13
2
 
24
 
! Отговори
тнт преди 6 години
Права е жената,че иска компенсация за болката и последствията. Но не вярвам да вземе тези пари от шведа,след като делото ще се води там. Най-вероятно ще се стигне до извънсъдебно споразумение за неколкократно по-ниска сума. А оня престъпник даваше тези 50 хил. за да се измъкне,но тя е била посъветвана най-вероятно от наши адвокати да не вземе парите и после да чака златен дъжд откъм Швеция.
12
7
 
1
 
! Отговори
овцете преди 6 години
Бееее!
11
2
 
27
 
! Отговори
Ром . Com преди 6 години
Начи, в БГ един прав ритник в лицето варира между 4, и 4 500лв! Е нема такава дьржава!
10
1
 
15
 
! Отговори
Семкистия преди 6 години
Едни *** от моя град нападна подло друго момче българче заедно с други биячи и българчето му предложи 20 000 и забравят за случая но то отказа влезе в затвора и после не излезе...поуката е че пари се изкарват но живота на хората не се връща.
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Овце, подритват ли ви европейците и Бойко Борисов?
8
43
 
13
 
! Отговори
lol преди 6 години
тая "крава" става вече досадна. цялото ми изглежда като инсцинировка.. толкова яко да гони парите не е естествено. но кво ми пука. всички българи са гнусни далавераджии кат нея...
7
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жената има нужда от коледни бонуси. Не я осъждайте, моля.
6
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РалиТи си поредната златотърсачка. Няколко ритника и апартамент ще си купи въпросната.
5
37
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се ако някой й предложи 50к на въпросната и да я изрита здраво дали не би се съгласила. Това си е вид професия практикувана от модерните българки. Коя би изпуснала такава възможност?!
4
5
 
26
 
! Отговори
мазохист преди 6 години
Да идват и да ритат.6млн. По 50хил.само от ддс ще минем шведите по бвп.ще има и за депутатски бонуси
3
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пито-платено.Каквото било - било. Няма повече аванта.
2
43
 
9
 
! Отговори
начо преди 6 години
тая ще се подложи и за 50 лева
1
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кинтитие, кинтитие, мили сънародницъи - те движат света.