Чистачка от елитно варненско школо обрала 11 деца

Варненският районен съд се смили, осъди я условно
Обновена: 10 яну 2018 20:14 | 10 яну 2018 20:10, Анисия Иванова
11
Чистачка от елитно варненско школо обрала 11 деца
Архив: Булфото

Варненският районен съд осъди условно 62-годишна хигиенистка от елитна гимназия в града, която откраднала пари от дрехите на 11 деца.

Престъпленията са извършени за периода от септември до 9 ноември 2015 година, тя отнела пари от ученици от два различни класа. Жената използвала служебно предоставените й ключове за почистване на класните стаи.

Хигиенистката влизала, докато децата имали час по физкултура извън класните стаи и под предлог, че влиза да чисти в помещенията, системно бъркала в джобовете на ученически якета и вземала различни дребни суми от тях.

След установяването на липси част от учениците оставили по време на поредно занятие по физкултура включени камерите на мобилните си телефони, като по този начин били забелязани неправомерните действия на 62-годишната жена и подаден сигнал до директора. Отнетите от учениците суми са на обща стойност за близо 200 лева.

Жената е с чисто съдебно минало. Към момента причинените имуществени вреди са възстановени на пострадалите.

По силата на постигнато споразумение между страните съдът наложи на подсъдимата наказание от 6 месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което бе отложено с изпитателен срок от 3 години. Съдебният акт е окончателен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
през 70 години на миналия век беше сьщото редовно крадяха от училищеточадьр жилетка цветни моливи стотинки по джобовете на дрехите химикалки
8
0
 
1
 
! Отговори
Скаридов преди 6 години
Купила ли се е ЖИП X5 ?Имала ли е куче? Тези неща ще хвърлят светлина по случая.
7
0
 
12
 
! Отговори
1984 преди 6 години
... в градовете думата "елитно" се употребява само от нахлулите в живота ни невежи селяни и техните *** като *** колелета.
6
0
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Елитна чистачка, това е то.
5
2
 
20
 
! Отговори
до 4 (и №5 е до №4) преди 6 години
........ В детските градини вече водеха децата облечени в най-старите им и износени дрешки. Защото всяка по-нова дреха в края на деня се оказваше изчезнала, както и половината от храната, предназначена за децата!Още тогава вече беше ясно, че у едно малцинство вече е изградена представата, че живее в България, за да бъде на издръжка на гърба на българите!С други думи, описаното по-горе не е от днес.
4
4
 
12
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
Да де, ама кои го правят?Навремето лелките в детските градини и чистачките в училищата бяха българки-възрастни женици от околните села, които нямаха достатъчно трудов стаж, за да се пенсионират. Младите жени-българки с по-ниско образование работеха в заводите.През последното десетилетие на соца тези жени вече бяха в пенсия. Млади българки не постъпваха на техните места, а едни други. Тогава се наложи окачалките за палтата в училище да бъдат преместени от коридорите в класните стаи...........
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хич не се учудвам на тая новина - нормално за тая територия!!!
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като са ѝ плащали елитно малко - така ще е!!!
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някоя карибска алкохолна напитка.