Условна присъда за ултрас, убил мъж с един удар

21-годишният си признал, присъдата му е съкратена с 1/3
57
Условна присъда за ултрас, убил мъж с един удар
Снимка: Булфото, архив

С условна присъда се отърва 21-годишен, убил с юмрук мъж заради забележка. Решението за това е на Окръжния съд във Велико Търново.

Магистратите присъдиха 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок на студента като го признаха за виновен в престъпление по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда.

Делото бе разгледано по съкратената процедура и наказанието бе редуцирано от 4 години и 6 месеца на 3 години, уточниха от Съдебната палата.

Престъплението е извършено на 5 януари 2017 г. около 21:30 ч. 21-годишният Любомир Дерменджиев и група младежи, членове на фен клуб на футболен клуб, след провеждане на събрание на клуба, отишли с три леки автомобила в кв. "Зона Б".

Решили да сплашат с пиратки и бомбички ромите, които обитават два общински жилищни блока там.

С поставени на главите шапки и маски започнали да викат и пеят, както и да гърмят в междублоковото пространство.

Когато футболните фенове се оттегляли обратно към автомобилите, на пътя им се изпречил 47-годишният Христомир Владимиров.

Той излязъл, за да разходи кучето си. Направил забележка на младежите, като подвикнал след тях, че това, което правели, не е хубаво. Тогава Любомир се върнал и му нанесъл удар с юмрук в областта на главата, с който го повалил по гръб на земята.

Мъжът ударил главата си в заледения асфалт и не помръднал повече. Момчетата от групата го хванали и го преместили встрани до бордюра, след което побягнали към автомобилите, качили се в тях и потеглили.

Пострадалият бил откаран в болница с тежка черепно-мозъчна травма и въпреки последвалото лечение, починал 20 дни по-късно, без да излезе от кома.

Любомир е осъден също да плати 100 000 лв. кръвнина на майката на починалия. Присъдени са му и 4500 лв. разноски по делото.


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
нето преди 9 месеца
До Минаващ

хей ами то е повдигнато обвинение в убийство по непредпазливост а не за предумишлено убийство. Просто казвам. Хубаво си решил да коментираш ама поне прочети статията първо
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
,,.....престъпление по непредпазливост,....... вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда....''
Какъв е този казус в закона бе прокуроре ? Излиза че като умишлено осакатяваш някой си,трябва да си по-предпазлив ли ? Та този е убил човек на улицата за абсолютно нищо,без повод и причина.Тука има поне 20 години пандиз,освен ако е невменяем.Но този е,направил го е с ясно съзнание,искал е да осакати ,,умишлено'',но е бил,,непредпазлив,и е убил.Ай сиктир бе драги зрители, убийство и курорт.
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
21-годишният Любомир Дерменджиев и групата младежи, по нищо не се различават от ромите, след като и те правят същото като тях -да викат и пеят, както и да гърмят в междублоковото пространство.
49
0
 
7
 
! Отговори
нямя оправия преди 1 година
а какво е обезщетението което са дали на клученцето, което си е загубило стопанина......
48
0
 
12
 
! Отговори
7+ преди 1 година
"Браво" За колко пари човек може да се отърве? За един приятел питам!
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Геноцидът на нормалните и мислещи хора отдавна влезе в сила. Ще оцелее само тълпата от безззмозъчни и лесни за манипулиране индивиди.
46
1
 
20
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Чудесно, убиваш човек замахвайки към главата му с юмрук и после щракаш с пръсти свободен. В КОЯ ДЪРЖАВА ГО ИМА ТОВА!!! За съжаление, в нашата го има...ето затова не искам децата ми да живеят в България като пораснат. Тук няма нито закони, нито общество.
45
3
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Пак.ли полицията ви е виновна ,а Мишкари.
44
0
 
8
 
! Отговори
реалист преди 1 година
Уот Дъ Фак? Това истина ли е???
43
1
 
7
 
! Отговори
от къде на къде бря преди 1 година
Много сте прости и за това още дълги години ще живеете в кочина. Тия същите след някоя и друга година ще ви разкажат играта.
42
0
 
13
 
! Отговори
Корупция преди 1 година
С този случай трябва да се запознаят ЕС служби. В БГ съдебната система не става !!! Семейството на съдията и свързаните лица да се проверят в детайл за съответствие на имотно и финансово състояние към законните доходи !!!
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съдията дал присъдата да излежи справедливата присъда вместо осъдения условно - справедливото наказание е поне 30 години ефективно !!!! Ако са играли пачките тука !!!
40
0
 
14
 
! Отговори
Трябва да се раздуха преди 1 година
Това трябва да има голям публичен отзвук.... докато не се научим защо трябва да сме обединени, няма да има оправия. Странното е защо тази новина я крият в повечето новини, дори тук е малко скрита...а трябва да е най отгоре.
39
0
 
12
 
! Отговори
Тато из Правец преди 1 година
До До 37
Мешере... Така се казва ромския съд...Замислям се дали не е по-добре той да е официалния съд в Мутроландия...
38
0
 
20
 
! Отговори
РВ преди 1 година
Не вярвам някъде другаде по света да дадат условна за убийство,било то и по непредпазливост( говорим за инциденти). Това си е непредупишлено убийство! Който квото да разправя, хлапакът се е върнал и е ударил, било то без умисъл за убийство, той е посегнал застрашавайки и в последствие отнемайки живот. КАК УСЛОВНА БЕ? Я ДОВИЖДАНЕ.
37
1
 
13
 
! Отговори
Ром Бакарди преди 1 година
Всичко се продава в тази страна ,а след това ромите виновни за продажноста на полицията ,съдебната власт , чиновниците ...... . Само *** може да мисли ,че ромите са виновни за нещастният си живот ." Рибата мирише от главата " и докато това не се разбере от наивният народ,то все в калта ще сме .
36
2
 
29
 
! Отговори
До 37 преди 1 година
Ако убития беше рoм, щяхме да си говорим за поне 2 смъртни случая,единия от които щеше да е набучен на кол.Защото рoмите въпреки всичките си кусури, за разлика от нас, са задружни и имат много по-безпристрастен и некокорумпиран техен си съд,за разлика от нашата демократична съдебна система,където обикновено мъртвия е виновен за всичко (защото пари от труп не се взимат)
35
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ивчо

Казвам, че не се знае какво точно се е случило. Какво е предизвикало удара? Кой е описал ситуацията в съда в качеството си на свидетел?
Когато има смъртен случай, не дават току така условна присъда.
И изобщо, имаш ли представа за какви престъпления много роми получават само условни присъди? Не само за побоища, вандалщина и изнасилвания. Когато окрадат цялата зимнина на някоя баба, която е отгледала зеленчука със собствен труд, те не я ли обричат на гладна смърт?
Първо мисли, после пиши.
34
22
 
8
 
! Отговори
Чета и се чудя преди 1 година
Когато ром убие българин, присъдите също са условни в повечето случаи.
Когато българин удари еднократно ром, без да е искал да го убие, каква присъда да му дадат?
Освен това, сигурни ли сте, че забележката е била направена по начина, описан по-горе в статията? Кой е разказал това? Ромите, които са надничали през прозорците ли?А ако въпросният разхождач на куче всъщност е бил тръгнал да събира махленско ромско опълчение с цел разправа с тези момчета и пътьом ги е напсувал?
Мислете, бе!
33
0
 
38
 
! Отговори
Кривондел преди 1 година
Не мога да повярвам. Че той ако беше ударил кучето присъдата щеше да е по-голяма!