Отчаян зов на ужасено дете: Тате, стига си душил мама!

Съдът отстрани бащата за 3 месеца от семейното жилище в Карлово
20 фев 2018 09:00,
208
Отчаян зов на ужасено дете: Тате, стига си душил мама!
Снимка: flickr

"Тате, стига си душил мама" – това крещяло 10-годишно момченце, което станало неволен свидетел в края на миналата година как баща му бие и души майка му.

Случаят е описан по време на съдебен процес в Карлово от 13 февруари т.г., който приключва с решение насилникът да бъде отстранен от семейното жилище за 3 месеца.

Магистратите решили Кирил Атанасов да не доближава местоработата на съпругата си Таня Николова също за 3 месеца и да бъде глобен с 200 лева.

Побоят, на който станал свидетел малчугана, станал на 30 декември 2017 г. около 23 часа. В жилището на семейството по това време била сестрата на Таня със своето дете. Пред сестра й Кирил започнал да обижда жена си и да я псува. Казал й да си събира багажа и да напусне жилището.

Таня се опитвала да го омилостиви, но той бил непреклонен. Тя облякла палтото си, като се надявала, че така ще го успокои. Искала да излезе за малко навън и после да се върне. В това време обаче сестра й взела ключовете за входната врата и ги скрила, а Таня не могла да излезе. Кирил продължил да я обижда, да я псува и да я заплашва, че ще я убие.

Той станал изключително агресивен и затова жената се опитала да се обади по телефона на 112, но мъжът й го взел насила и го счупил в пода. След това я хванал за яката на палтото и я повлякъл към дивана в кухнята. Блъснал я силно в гърдите и я бутнал на дивана, като я обиждал, че е проститутка. Нанасял й удари с юмруци по цялото тяло и главата, след което я хванал за шията и започнал да я стиска силно, за да я удуши.

Таня не можела да си поеме дъх и започнала да се задушава, но мъжът й не я пускал. С последни сили тя успяла да повика по име племенницата си, вследствие на вика й в хола отишли и двете деца. Пред очите им Кирил продължил да души жена си и да я удря. Точно тогава детето им започнало да крещи и да зове баща си да пусне майка му и да спре да я души.

Таня успяла да се освободи от захвата, отишла в спалнята с двете деца, като взела телефона на мъжа си от коридора и се обадила на 112. Тя много бързо успяла да обясни къде се намира и че животът й е в опасност. Когато спряла да говори, мъжът й изтръгнал телефона от ръцете й. След минути в жилището им отишли полицаи, които спрели скандала.

Жертвата си изкарала и медицинско свидетелство за нанесените й удари. Тя се страхувала да се прибира вкъщи и започнала да пие успокоителни. Съдът преценил, че побоищата не били системни и затова отстранил съпруга от общото жилище само за 3 месеца.

"Касае се за акт на насилие, възникнали по повод подозирана изневяра и определянето на мерки с по-дълъг срок е неоправдано. Отделно от това, жилището е собственост на молителя и правата му не следва да бъдат неоправдано нарушени", се мотивират магистратите, цитирани от "Монитор".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
22
 
! Отговори
сс преди 6 години
и ся ко? дайте да приемем истанбулската конвенция и видиш ли ти нещата ще се оправят, всички ще станат добри няма да има насилие всички ще станем третополови всеки ще живее с любов към ближния.......ГЛУПОСТИ винаги е имало насилие и подтисничество и винаги ще го има....
46
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма такова словосъчетение "семейно насилие." Това е оксиморон. Семейство, са хора сред които има спотеност, разбиратество и обич.
45
11
 
14
 
! Отговори
123 преди 6 години
ПРЕДИ 10 ГОД И А УДАРИХ ШАМАРА НА МОЯТА БИВША ЗАЩОТО НЕ СПРЯ ДА СИ ГО В К А РВА С ДЕ КОЙ ВИДИ - ПОСЛЕ АЗ ВИНОВЕД - МОЖЕ И ТАКА ДА Е СЕГА
44
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия никога няма да подпише ИК. Някои искат България да върви в крак с нея.
43
7
 
29
 
! Отговори
:):) преди 6 години
това почва да става ксто с филма Граница на времето. Бяха събрали всчки простотии ставсли някога и някъде в казармата и ги бяха представили на куп като ежедневие. И тук с тез побои ни внушавст че всеки български мъж млати жена си.... манипулации. Ето и с тези скрити записи от детски домове, през ден ...
42
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи все пак въпрасът не какво е истина е какво не, А НА КАКВО ЩЕ ПОВЯРВАМЕ ЗА ДА СТАНЕ. Натискът на ПАВЯРВАМЕ е много мил и приятен. ( рязане на глави предвиждате ли , ако дописките не подействат)
41
1
 
29
 
! Отговори
оел преди 6 години
Защо сестра й е скрила ключовете?????След 1 2 месеца ще четем по криминалните новини....
40
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опитвам се да си представя на какъв психотормоз е бил подложен човека от двете сестри. Забележете, вече крайно изнервен настоява жената да излезе, но "добричката" сестричка крие ключовете за да изнерви ситуацията до крайност.Накрая целта е постигната с цената на малко бой си осигурява три месеца да си развява тутурутката.
39
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-много случаи на насилие има сред ромите, но тях никой няма да ги пипне с пръст, защото са джендържи - носят културна различност по чл 60 и 61
38
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да приемем че тази историйка е истина. да приемем дори че такава битова случка не е за първи път в онова семейство. тогава идва въпросът - Мама защо стои с този насилник? Защо не е избягала с децата досега? Защо при тоя тежка ситуация вкъщи е довлякла сестра си с детето й в същия дом? Защо не е потърсила помощ и закрила от близки, роднини, от закона и т.н? Очевидно става дума за съзнателна манипулация на обществото чрез тази статия. за измама, измислица поръчана от господстващите герберасти.
37
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В закона са написани правила за съжителство , ясно осъждащи подобно поведение, и самия факт че ще ги напишем още един път няма да промени хоратя...
36
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези случки се случваха и преди но сега ще започнат да ни заливат с тях, с цел да ни накарат да ратифицираме Истанбулската конвенция.
35
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напишете и още случаи за насилие - през март 2014 година също имаше един случай.Извадете го от прахоляка и го публикувайте. Сега му е времето.А и перз юни 2010 имаш още един.Публикувайте ги непрекъснато, докато българинът се убеди да подпише Джендърската Конвенция
34
6
 
35
 
! Отговори
Джендърите плащат преди 6 години
Боко *** докато не подпише тази Истанбулска конвенция ще има да ни пълнят главите с такива пропаганди. И жалкото е, че сигурно и медиите ни се продават евтино.
33
15
 
13
 
! Отговори
до хаха преди 6 години
ами защото на една таква жена съотвтстват 500 мъже насилници .Нали с това се хвали типичният бг мъж -> как се прибрал в къщи , и ако ракията и салата не са му сервирани -> бой на жената докато я насини ?!?!? Т.е. - манталитета на азиатския варварин .
32
11
 
10
 
! Отговори
до чичо луцифер преди 6 години
Именно -> библията е пълна с призиви за насилие и какви ли не безумия .
31
6
 
28
 
! Отговори
хаха преди 6 години
А защо нищо не се казва за онези жени, които пият, бият,крещят всекидневно и на мъжете си и на децата си? А, да , и псуват също като долни пачаври, а са с претенции до небето.По-лошото е, че учат децата си да псуват също.Да видиш момиче като картинка да псува и да се бие - кой ще защити тези деца от психотормоза на майка им и че те самите се превръщат в същото подобие на нея?
30
3
 
26
 
! Отговори
до 20 преди 6 години
На всички е ясно, че реалната цел на ИК не е защита от домашното насилие, а съвсем друга! А що се отнася до въпросното насилие...Ми пак на всички е ясно че за определени малцинствени групи биенето на жените си е в реда на нещата. Там не истанбулска, а марсианска конвенция да се ратифицира-все тая!
29
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименкаква мозъчна промивка, какви 5 лева ?..................Как защитата не жени и деца има нещо общо с гейовете, лебийките и Кончита Вурст?Как защитата на деца има нещо общо с това кой с кого прави секс и с това започва и свършва всичко човешко в него?
28
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо медиите на ГЕРБ да промиват мозъците на българите, нека по-добре публикуват два реда в памет на Пламен Горанов, който на днешния ден преди 5 години се самозапали пред общината на ГЕРБ във Варна в знак на протест срещу лъжата и корупцията в управлението им.Днес, 5 години по-късно, Варна се управлява от същите мутро-крадци.Иначе Конвенцията ни била важна ...