Отчаян зов на ужасено дете: Тате, стига си душил мама!

Съдът отстрани бащата за 3 месеца от семейното жилище в Карлово
20 фев 2018 09:00,
208
Отчаян зов на ужасено дете: Тате, стига си душил мама!
Снимка: flickr

"Тате, стига си душил мама" – това крещяло 10-годишно момченце, което станало неволен свидетел в края на миналата година как баща му бие и души майка му.

Случаят е описан по време на съдебен процес в Карлово от 13 февруари т.г., който приключва с решение насилникът да бъде отстранен от семейното жилище за 3 месеца.

Магистратите решили Кирил Атанасов да не доближава местоработата на съпругата си Таня Николова също за 3 месеца и да бъде глобен с 200 лева.

Побоят, на който станал свидетел малчугана, станал на 30 декември 2017 г. около 23 часа. В жилището на семейството по това време била сестрата на Таня със своето дете. Пред сестра й Кирил започнал да обижда жена си и да я псува. Казал й да си събира багажа и да напусне жилището.

Таня се опитвала да го омилостиви, но той бил непреклонен. Тя облякла палтото си, като се надявала, че така ще го успокои. Искала да излезе за малко навън и после да се върне. В това време обаче сестра й взела ключовете за входната врата и ги скрила, а Таня не могла да излезе. Кирил продължил да я обижда, да я псува и да я заплашва, че ще я убие.

Той станал изключително агресивен и затова жената се опитала да се обади по телефона на 112, но мъжът й го взел насила и го счупил в пода. След това я хванал за яката на палтото и я повлякъл към дивана в кухнята. Блъснал я силно в гърдите и я бутнал на дивана, като я обиждал, че е проститутка. Нанасял й удари с юмруци по цялото тяло и главата, след което я хванал за шията и започнал да я стиска силно, за да я удуши.

Таня не можела да си поеме дъх и започнала да се задушава, но мъжът й не я пускал. С последни сили тя успяла да повика по име племенницата си, вследствие на вика й в хола отишли и двете деца. Пред очите им Кирил продължил да души жена си и да я удря. Точно тогава детето им започнало да крещи и да зове баща си да пусне майка му и да спре да я души.

Таня успяла да се освободи от захвата, отишла в спалнята с двете деца, като взела телефона на мъжа си от коридора и се обадила на 112. Тя много бързо успяла да обясни къде се намира и че животът й е в опасност. Когато спряла да говори, мъжът й изтръгнал телефона от ръцете й. След минути в жилището им отишли полицаи, които спрели скандала.

Жертвата си изкарала и медицинско свидетелство за нанесените й удари. Тя се страхувала да се прибира вкъщи и започнала да пие успокоителни. Съдът преценил, че побоищата не били системни и затова отстранил съпруга от общото жилище само за 3 месеца.

"Касае се за акт на насилие, възникнали по повод подозирана изневяра и определянето на мерки с по-дълъг срок е неоправдано. Отделно от това, жилището е собственост на молителя и правата му не следва да бъдат неоправдано нарушени", се мотивират магистратите, цитирани от "Монитор".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
7
 
29
 
! Отговори
Спиро Киров преди 6 години
Хорасега всеки ден ще ви заливат с примери на насилие, за да ви обработят за конвенцията. Като че ли в момента няма достатъчно закони и институции и хиляди служители, които трябва да действат, когато има насилие в семействата или където и да е.Това е положението
26
5
 
35
 
! Отговори
Надлежно облъчен преди 6 години
И в момента в който подпишем ИК подобни инциденти ще спрат завинаги и вовеки веков.
25
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да-а-а, добре си живее народа в Бантускотия! Все повече изтрещява и заровен в битовите си проблеми, не вижда че тези които го измъчват всъщност са онези по върховете!В основата на всички битови проблеми се коренят бедност, нисък жизнен стандарт и ограничени възможности пак поради този нисък жизнен стандарт, ама индивидите са твърде глупави за да го осъзнаят и им е много по-лесно да се заровят в битовите си проблеми, вместо да видят откъде наистина идва цялата им беда
24
4
 
25
 
! Отговори
До 13 преди 6 години
Абе муслимино, били православни ценности. А вашите, турско-муслимански какви са? Жената е дибиче, в буквалния и преносния смисъл, животно за секс и деца, тепана от сутрин до вечер, безгласна дебела слугиня, робиня доживот. Като иска да отиде при друг мъж, колите я. Нали съм работил с муслита, гордеят се, че ако изневери могат да я заколят без да носят отговорност? Хайде не ми приказвай колко сте благородни!
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименПримерът с Библията целеше да те убеди, че писаните законе не помагат ако няма съвест и отговорност.Добре, за да не се дразниш, ето ти друг пример-имаме наказателна кодек ,според който убийството е незаконно.Защо и конвенция? Не, моля ти се, не ми се слушат глупости. ясно е защо, и на врабчетата им е ясно вече.
22
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много плитко герберасти, много плитко.Сега ще излизат по десет такива статии на ден, докато на материала не му се промие мозъка и се юрне да подписва Конвенцията на хейовете.
21
6
 
7
 
! Отговори
чичо Луцифер преди 6 години
В библията пише "който злослови баща или майка, да бъде предаден на смърт". И тъй като съм ви **** майката, сте нарушили божието слово и трябва да си понесете последствията.
20
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
каква мозъчна промивка, какви 5 лева ?Побоищата и крясъците са задължителни сред дивашките българи .И в детски градини , и в училища .И всичко започва в къщи . Като се насмучат с ракия бг-тата и почнат да се правят на мъже и да млатят жени и деца .
19
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
еж ако бяха прокарали ИК такива неща нямаше на има, всичко щеше да е цветя, рози и *** . Сега ще се разцепят да ни заливат с такива простотии , ами оправете си съдебната система и ефективността на институциите и няма нужда от джендърската конвенция
18
6
 
19
 
! Отговори
И така преди 6 години
И така до Победата!Всекидневно, ще ни заливат с такива ,сами за себе си неприемливи истории! Свиквайте !
17
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде стига поръчкови материали и статии.Истанбулската конвенция не е за насилието на жени, а за въвеждането на джендърството като официална религия в България.Така са му наредили на Тиквата брюкселските му господари.Сега Цветанов ще организира дълго промиване на мозъците чрез медиите на бизнес ортака им Прасилиян.
16
4
 
2
 
! Отговори
маке преди 6 години
ама не де на маж ке ми се праи
15
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-явна и агресивна мозъчна промивка не е имало. Българи, давате ли си сметка за грозното лице на джендърите и тяхната силно световно лоби? Ако тези статии не помогнат, какво ли друго ще измислят?
14
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не са манипулативни материалчета а върха на аисберга на българската варварска действителсност .Това е ежедневието на много висок процент жени и деца .Аз съм израснал в среда на насилие от един типичен бг *** (баща ми).
13
15
 
22
 
! Отговори
Do11 преди 6 години
Правилно сте описали ситуацията, какво да допълня!! Но сте пропуснали един факт, кой знае колко пъти мъжът и е казвал, престани, стига, замълчи но спиране няма. И човек губи контрол и я хваща за гушата. И кой виновен, съпруга, мъжа, любовника, приятеля и т.н. Така е удобно на кукумявките.
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 14И ко прайм ся? Или ще бъдем наказани в някакви фанстатично място описано в книга ... то по твойта логика аз може да вярвам и в Зевс... с какво е по-истински твоя бог от моя :)
11
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 15Защото не всички четат и вярват в литературни герои като вас религиозните шматки.
10
6
 
34
 
! Отговори
до Статистики преди 6 години
Ти пък що се връзваш на манипулативни материалчета, изсмукани от пръстите с цел прокарване на прословутата ИК?
9
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАми нека да не се грасува тая прословута конвенция....нека си избиват жените българските мачовци...............................Ти си нелеп, това ти е простено, но не тие простено, че държиш и другите да са небепи като тебе.В Библията пише НЕ УБИВАЙЗащо И конвенция? Айде давай пак , че остана без надница...
8
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прелюбодействието е престтъпно по Божите заповеди