ГЕРБ дава червения кмет на Провадия на Цацаров

Филчо Филев е обвинен в злоупотреби с държавни субсидии
26
ГЕРБ дава червения кмет на Провадия на Цацаров
Снимка: Архив

Заради злоупотреби с държавни субсидии от ГЕРБ дават на главния прокурор кмета на Провадия, издигат от БСП, Филчо Филев.

Според бившия депутат от управляващата партия Антон Тодоров във всяка една от общините, където на власт е червен кмет, има по един гейт, така че този в Провадия е "Филчогейт".

От ГЕРБ цитираха два доклада на Агенцията за държавна финансова инспекция. Единият е от 2016 г., а другият - от април 2017 г.

Във втория финансовите инспектори са установили нанесени вреди в размер на над 370 хил. лева, дадени на фирма за превоз на ученици без обществена поръчка. Средствата пък са държавни субсидии.

Проверяващите са констатирали общо 39 нарушения, вследствие на което са съставили 39 акта на кмета Филчо Филев. В хода на проверката ревизорите са установили и 7 броя "индикатори за измама". "Индикатор за измама" е белег, от който може да се направи обоснован извод за преднамерено невярно или неточно представяне на факти. 

В опис сметките, въз основата на които са издадени фактурите, имало имена на хора, които не са в регистрите на ГРАО, което означава, че те не съществуват физически, обясни Антон Тодоров.

Според него кметът на Провадия умишлено вреди на хората от общината като ощетява бюджета.

През 2016 г. Агенцията за държавна финансова инспекция също е открила нарушения за нанесени вреди в размер на 83 300 лева. Тогава проверяващите откриха 15 нарушения и съставиха 10 акта за установяване на административно нарушение, които са признати и от съда.

Било е установено още, че Филчо Филев е възложил автотранспорта на частна фирма без да проведе обществена поръчка и така е ощетил бюджета на общината с близо половин милион лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
21
 
! Отговори
Айде бе! преди 6 години
А болшинството от гербовитски кметове в страната- КОГА ще станат клиенти на проКУРатурата? Или пък им се полага номинация за "праведници на света"?. Борисов може да им ходатайства.
21
3
 
22
 
! Отговори
Варненец преди 6 години
Само една от милионите кражби на ГЕРБ : във Варна се правят най-скъпите 3,5 км. път в историята на човечеството за над 110 000 000 лева. БЕЗ ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА. И *** на ГЕРБ ще ми говорят за някакви смешки свързани с Филчо Филев. А милионите откраднати от ГРОБ Варна, а детските площадки за по няколко стотин хилядарки всяка. Живеем в някакъв ужасяващ посттоталитаризъм гробарски..
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСамо си вземате
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПрозрениеНе прозрение, а чисто и просто промит мозък
18
2
 
34
 
! Отговори
ГЕРБ-КАТО КОМУНИСТИ преди 6 години
Дават го на прокурор и прокурорът трябва да каже дали има престъпление или не. Или вече партия ГЕРБ командва прокурорите и съдийте и им диктува присъдите.А, другарю Тодоров, автор на книгата "Бойко и другите - ШАЙКАТА"
17
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страхът, че ГЕРБ могат да загубят някои общини през 2019-та е голям. Па то и има ли кметове на БСП? Аз си мислех, че сите са от ГЕРБ:))) Трето, само това ли успя да измисли Изпълнителното бюро, начело с Цветанов? Контраофанзива с "гейтове"? Злопупотребил със средтва? Че то Бойко дава ли пари за банички на червените общин?"Според бившия депутат от управляващата партия Антон Тодоров във всяка една от общините, където на власт е червен кмет, има по един гейт, така че този в Провадия е "Филчогейт"
16
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ дава червения кмет на Провадия на Цацаров, а червеният Цацаров го връща за червен кмет на Провадия.
15
13
 
24
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 6 години
До 13 червен анонимник. Не прескача, не прескача, просто няма за какво да ги разследва - има само в *** ви червени кратуни, които измислят само подлости, интриги, компромати.
14
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другари прости и нагли червени каскети, при ГЕРБ ако има съмнения за някой кмет Борисов веднага го праща на прокуратурата. При БКП-БСП др. Нинова го хвали и вика , ами ние сме си свикнали да крадем, ако кмета не краде значи не е от БКП-БСП. Капиш.
13
4
 
36
 
! Отговори
Прозрение преди 6 години
Те кметовете от ГЕРБ са света вода ненапита. Ядат суджуци на корем, крадат като за последно, корумпирани до моъка на костите, а иначе обвиняват другите. ГЕРБ не носи европейско развитие на България.
12
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Герб - а Хасковския с Добрев Кога ? А Гинка и Теменужката Кога? и тн и тн -нещо Цацаратурата взе да прескача избирателно ?
11
4
 
37
 
! Отговори
Балчишкият преди 6 години
голфаджия,кога?
10
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все тая дали е червен, зелен ... цвят. Няма партия, която да не краде. Този е поредната малка пешка/пионка - тоз дето дърпа конците ви се смее от някъде сега :) Боли го .... фара за вас.
9
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ураааааааа!!!
8
7
 
48
 
! Отговори
Дядо ви преди 6 години
ГЕРБ на са власт в България. Повечето от кметовете са от ГЕРБ. ГЕРБ са в правосъдието. За българите остава да бягат от България. За сега по 50 000 на година.
7
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама иначе гербаджийския кмет на Септември, ощетил държавата с 13 милиона го върнаха на поста (имал право на труд).
6
27
 
30
 
! Отговори
Циник преди 6 години
До другарите с минуситеПада ви се! И африканските заплати...и африканските пенсии...и африканското образование...и африканското здравеопазване!Нямам грам жалост за ***!
5
31
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Провадийци са крайно зле щом си избират червен кмет.Заслужават си лошото положение.
4
11
 
34
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
хаха за комуниза като го хванат да краде това е отвличане на вниманието от сериозните проблеми.
3
25
 
37
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Истински комунист!Крадлив...нагъл ... и безскруполен!То май във властта други няма от 44 насам!