Корона, кехлибари, злато... ограбили сестрата на Цар Киро

Четиримата крадци отмъкнали от Елена Иванова бижута за 500 бона
26 мар 2018 19:00, Анисия Иванова
24
Корона, кехлибари, злато... ограбили сестрата на Цар Киро
Архив: Булфото

Четирима се изправят пред Пловдивския съд заради грабеж в особено големи размери. Обвинителният акт е срещу 58-годишния Йордан С. като подбудител и помагач, и срещу Марин П. на 46 г., Александър К. на 35 г., и Александър Д. на 36 г. като извършители. Четиримата ограбили златни накити в размер на почти 500 000 лв., съобщиха от Апелативна прокуратура - Пловдив.

На 27 срещу 28 май 2017 г. крадците влезли в дома на 71-годишна жена.с. Йоаким Груево, обл. Пловдив. Наблизо, в лек автомобил, ги чакал Йордан С. Според "24 часа" мишена на грабежа била Елена Иванова, сестра на Кирил Рашков.

Организаторът Йордан предварително бил събрал информация от свой познат за живущите в дома и навиците на пострадалата. Преди да влязат в къщата тримата си сложили черни маски и ръкавици, взели със себе си електрошокова палка, свински опашки и черно тиксо.

Към 23,30 часа тримата прескочили оградата и проникнали в къщата. Първоначално влезли в една от стаите, където спял племеникът на пострадалата. Един от обвиняемите го ударил в тила с юмруци, а другият му вързал краката със свински опашки и въже и му сложили тиксо на устата.

След това влезли в стаята на баба Елена, нанесли ѝ побой с юмруци, удряли я с електрошокова палка, вързали краката и ръцете ѝ с тиксо, като през това време я питали къде се намират златото и парите и ровели из шкафовете и гардеробите в къщата.

Сестрата на Цар Киро им казала, че има 300 лева в чантичка. Малко по-късно крадците сами открили в дома няколко кутии от шоколадови бонбони и бисквити, в които имало златни накити. Взели ги, напуснали дома и се качили в автомобила, в който ги чакал Йордан С.

След края на селото в гориста местност отбили колата, поставили в найлонова торба ръкавиците, маските и тиксото и ги заровили в земята. По пътя изхвърлили телефонните апарати и електрошоковата палка. Разпределили златните украшения на четири равни купчини, като всеки взел по една, след което се разделили.

Четиримата откраднали множество златни медальони с нанизани златни монети, кехлибарени топчета, златни синджири с висулки, мъжки златни синджири, златна корона с рубин и множество камъни около него, златни гривни, монети, обици, гердани, 40 златни английски лири и други украшения - всичко на обща стойност 457 352 лева.

Четиримата обвиняеми са с мярка "задържане под стража" и се намират в пловдивския затвор. Ако вината им бъде доказана, ги очаква затвор от 15 до 20 г. или доживотна присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
93
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
смятай царя киро колко е окрал, за да има бабата бижута за 500 бона!!!