За убийството на Нягол: 31 години и 4 месеца затвор

Тримата охранители се признаха за виновни, съкратиха присъдите
22
За убийството на Нягол: 31 години и 4  месеца затвор
Снимка: Булфото, архив

Тримата охранители от варненския мол, които пребиха до смърт психичноболния Нягол преди 3 години, се разминаха с по-леки присъди за престъплението си, след като поискаха делото им да се гледа по съкратената процедура.

Още по темата

Варненският окръжен съд за втори път ги прати зад решетките, но сега наказанията им са редуцирани с една трета заради съкратено съдебно следствие, съобщиха от пресцентъра на съда.

Ангел Николов получи 11,4 години затвор, а Красимир Димитров и Цветан Маринов – по 10 години.

Делото за убийството на Нягол започна от нулата и бе върнато отново на първа инстанция на друг съдебен състав, след като прокуратурата и подсъдимите бяха недоволни от първото решение. Държавното обвинение поиска по-големи наказания, а обвиняемите - да им бъдат намалени присъдите, или да бъдат признати за невинни.

Миналото лято тримата охранители получиха общо 49 години затвор. Този път те се възползваха от така нареченото съкратено съдебно производство, при което признават фактите и обстоятелствата, изнесени в обвинителния акт, отказват се от разпити на свидетели, а съдът е задължен от закона да намали наказанието им с една трета.

Според разширения петчленен съдебен състав, убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития, с особена жестокост и по хулигански подбуди.

Тримата мъже ще изтърпят наказанията при първоначален строг режим, като времето, в което са били задържани под стража, ще им бъде зачетено.

Делото за убийството, извършено преди три години, се гледа от нов съдебен състав на Варненския окръжен съд, след като бе върнато от въззивната инстанция за ново разглеждане в края на януари т.г., припомнят от пресслужбата.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
31
 
! Отговори
Ранърса преди 5 години
Нови булки !!!
2
3
 
45
 
! Отговори
МДА преди 5 години
За такова жестоко деяние и то без никакво желание за покаяние ми се струват малко годините, но ако излежат всичките години пак ще е нещо, защото в БГ е трудно да вкараш някой в затвора а пък напоследък почнаха и да си тръгват сами от там убийците...
1
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ииии за добро поведение първо ще са на по-лек режим, после на 5-тата година ще излязат. И ще убият следващия. Щото.., що пък не.