Спецсъдът остави в ареста кметицата на "Младост" Десислава Иванчева

Тя е обвинена за подкуп в особено големи размери
Обновена: 20 апр 2018 19:24 | 20 апр 2018 18:48, Василия Пейчева
169

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Специализираният наказателен съд остави за постоянно в ареста кмета на "Младост" Десислава Иванчева, нейния заместник Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, съобщава БТА.
Още по темата

Те бяха задържани с подкуп преди дни при акция за корупция, проведена от специализираната прокуратура и КПКОНПИ.

Иванчева е обвинена за подкуп в особено големи размери представляващ особено тежък случай.

Определението на съда подлежи на обжалване в тридневен срок.

Съдия Пламен Панайотов каза в своето определение, че изследването на това дали има унизително отношение към обвиняемите лица се прави по друга процедура и ред.

От определението на съдията стана ясно, че в показанията на Ваклин се споменават 500 000 евро, които били поискани от Петко Дюлгеров.

Беше казано и че в показанията на свидетелите по делото има достатъчно данни да се направи обосновано предположение за съпричастност на лицата към повдигнатите им обвинения. Съдът прецени, че са налице всички предпоставки за това на обвиняемите да им бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение.

Прокурорът по делото Илиян Рангелов обясни пред медиите, че има документи за това парите да бъдат белязани и разрешения за СРС-та.

Рангелов коментира, че има протокол, чрез който парите дадени от Александър Ваклин за маркиране са му предадени за нуждите на разследването и след това при претърсване са открити и иззети. "Те не са върнати на собственика им и са по делото", каза прокурор Рангелов.

За това дали има отпечатъци на обвиняемите по парите открити у тях ще стане ясно на по-късен етап, каза още той.


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
2
 
! Отговори
Siap преди 8 месеца
Къса пола, неадекватна за възрастта и, прическа и стил, поне по време на ареста, на застаряваща жена, която не ся прецянява правилно. Не е редно кметица да се облича така, дори да и отива. Изглеждаше много... олекнала. Явно така си се чуства и носи. Като видят два лева и някои се самозабравят. А за възрастта и е смешно. Самозабравила се жена, която не се преценява правилно.
133
0
 
3
 
! Отговори
Кон преди 8 месеца
Не мога да разбера, защо авторката на статията лъже, че кметицата е хваната с подкуп. Парите не са били у нея, а в кашон в колата - нали няма друго твърдение засега?
При това положение статията е обвинителна, не е безпристрастна, и това което трябва да докажем е предположено без факти.
132
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
ле ле тези двете като че ли са избягали от лудницата какво е това
изльчване отврат
131
2
 
7
 
! Отговори
Хрис преди 8 месеца
Иванчева със сигурност си е поискала тези пари. Много хора сме й събрали попарата на фризьорката. Ама направо да я съжали човек че няма пари за Марковски. Кредит щели да теглят. Майко мила каква дебилщина. Води скъп живот неподходящ за кмет с нейната заплата. Да отворят дарителска сметка....онези зелените глупаци ще съберат пари
130
6
 
2
 
! Отговори
Фандъкова - на сапун преди 8 месеца
Да пребием с камъни Фандъкова!!! Долу Герб! Долу Цветанов! Да защитим Иванчева от мръсното ГРОБ!
129
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тези снимки само показват колко зле са се отнасяли с нея и на какъв голям тормоз е подложена жената. Вижте, че е в шок. Те могат да се използват като веществено доказателстов, ако реши да си иска праваат в СТрасбурт. заместничката й вече обяви че ще го стори.
128
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Имало много свидетели срещу нея. Хубаво ама повече от дваам свидетели не може да се призовават. ОСвен това и тя може да си намери свидетели, които ще се закълнят в обратното. Дума срещу дума.
127
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
и какво като и е светнала ръката? някой може да е пипал парите, после да се е здрависал с нея и ръката и ще светне също. Има ли запис как тя взима парите в ръка или как си иска подкуп? не, нали? тогава няма доказателства! а свидетелин лесно се намират, достатъчно е да купиш или сплашиш определен брой хора. Свидетелските показания не са сериозен фактор в съда.
126
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това ли е най големия престъпник в държавата?
125
2
 
5
 
! Отговори
МАФИЯ ФАНДЪКОВА преди 8 месеца
МАФИЯТА НА ФАНДЪКОВА
ОТКЛОНЯВАИИ ПАРИ ОТ КРАИНИТЕ КВАРТАЛИ РЕМОНТИРА ЦЕНТЪРА ТОВА Е КРАЖБА НА ДАНЪЦИТЕ НА КРАИНИТЕ КВАРТАЛИ ОСЕЯНИ С ДУПКИ
124
4
 
6
 
! Отговори
Хмм преди 8 месеца
Ваклинчо и Дюлгера не играят много убедително театралната постановка и започва да се пропуква сценарият им.
123
5
 
11
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
От това което чета народа тотално е изкукал да защитава трима корумпирани длъжностни лица (еди ия бивш де ). Крайно време е да се сложи край на корупционните практики, както е в Румъния. Ако имат доказвателства и бъде доказано престъпшление е редно да се получи висока присъда и госпожа кметицата да поседи 10 години в сливенския.
122
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А герберасткото мошениче Ваклинчо кога ще бъде арестуван за съучастничество в даване на подкуп. Освен това парите за подкупа не са дадени със съгласието на съда, което е още едно към безкрайните нарушения на бойковата Прокуратура.
121
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Младежът Ваклин веднага след завършването си на 26 години заминава за Лондон и става директор на регистрирана няколко дни преди това фирма със седалище в Лондонски апартамент и мизерен капитал. Иначе не бил свикнал на такива неща. Честен и преуспял изглежда, особено с тегленето на заем за рушвети. Интересно коя ли е банката отпускаща кредит за рушвет.
120
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ще я изпържат като цаца,без да има лична вина.Който е бил в политиката,знае за какво говорим.Просто това е трасето,и моделът на схемата.А тя,схемата,винаги е една и съша. Цацата първа я хвърлят в тигана,за да не каже кои са по-големите риби.А те са винаги,по-големите началници,...тези които са нагоре по веригата.Жената с право ще се защитава като тигрица,нейната съвест е чиста.Тя е изпълнявала партийно поръчение,а там мърдане няма.Който е бил в политиката,нека каже че не е така.
119
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В България корупция няма!
118
6
 
12
 
! Отговори
Чоко преди 8 месеца
Крадене, като за последно. Много добре им е ясно на тези госпожи, че са в Кметството случайно. Трябва да осребрят присъствието си там и да осигурят семействата си до трето коляно. За съжаление корупцията не е само в Младост. Същото се случи и в Септември, ако помните. И там кмета беше слънце за вечните протестъри. Всички облажили се от кмета, скочиха да го защитават. Тази женица ще опере пешкира за много други незаловени кметове.
117
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нарочно направена снимка от особен ъгъл, за да изглеждат жените неприятни. Много плоско, да въздейства на подсъзнанието ни. Но подсъзнанието ни отчете ПАУЗИ между думи на Ваклин, които означават???
116
8
 
17
 
! Отговори
мадафака преди 8 месеца
Абе на никой ли не му прави впечатление как небрежно се споменава името Ваклин. Стрителен предприемач, близък до управляващата шайка, със съдружник офшорна фирма през която пере пари на Сейшелите и който уж бил взел назаем подхвърлените в колата на Иванчева пари, защото видите ли, нямал 70000 евро.Това смърди от километри, дами и господа. Както каза вече някой, краят на хунтата ще започне в Младост.
115
7
 
16
 
! Отговори
Pilot преди 8 месеца
Всичко върви по сценария на Цвъ и само хората от Младост могат да им го объркат. Другата тиква много се страхува от протести сакън да не изтърве кокала !!!
Като ги гледам инвеститорите и ми се повдига всеки гледа да направи далаверката , а после става гето. Дано оправдаят жената !!!