Кметицата на "Младост" пред адвоката си: Аз съм спокойна, чиста ми е съвестта!

Ще се борим за свободата й, обяви пред Bulgaria ON AIR адвокат Марин Марковски
Обновена: 23 апр 2018 15:33 | 23 апр 2018 09:10, Петя Славова
194

22280 гледания   |  Още видео
Бизнесменът Александър Ваклин, който твърди, че е изнудван от кмета на "Младост" отрече парите от подкупа да са му върнати от прокуратурата.

Припомняме ви, че Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова бяха задържани зрелищно в началото на миналата седмица. Съдът постанови двете, заедно с бившия кмет на "Младост" Петко Дюлгеров, да останат в ареста.

Според адвоката на кметицата - Марин Марковски, двете обвинения на прокуратурата са съмнителни и трудно доказуеми.

Още по темата

"Бизнесменът Александър Ваклин твърди, че Десислава Иванчева му е поискала подкуп от 500 хил. евро на 13.04 в "Ринг мол" на Симеоновско шосе. Това е абсолютно невярно, защото на тази дата тя не е била там. Това ние ще го докажем ясно и категорично", твърди в "България сутрин" защитата на Десислава Иванчева.

По думите му в протоколите на Александър Ваклин пише, че парите са поискани от Дюлгеров и бизнесменът никога не е срещал кметицата, освен един път - в нейния кабинет.

"Бизнесменът си прави извод, че парите ги иска Иванчева, но това не е доказуемо. Той не съобщава факт, че тя ги е искала на определената дата. Просто си прави извод, че чрез тези хора тя иска сумата", уточни още адвокатът пред Bulgaria ON AIR.

Марин Марковски отбеляза, че със самите пари има история, която буди меко казано усмивка.

"Пише се, че парите са върнати на бизнесмена. Ако наистина е така и той ги е вкарал в банка, това обвинение вече няма как да бъде доказано, защото белязаните пари вече ги няма", настоя защитникът на кметицата на "Младост".

Адвокатът е категоричен, че ще искат от съда кметицата да бъде освободена веднага, защото няма доказателства за нейното задържане.

"Тази жена има присъствие на духа и тя ми заяви директно: "Г-н Марковски, не съм го направила това престъпление. Аз съм спокойна, чиста ми е съвестта". Ще се борим за свободата", завърши Марковски.


194
Още от
Напиши коментар Коментари
187
1
 
0
 
! Отговори
кикирики преди 4 седмици
Корупция - виновен този който взема и този който дава, преди време имаше интервю точно с тази кметица че е засякла обект без документи, без план за строежа, така че наистина ми се струва че нещо има може би на този предприемач строежа му е без документи
186
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Има доста начини да се вземе подкуп така че и под лупа да те следят да не те хванат, на мен ми мирише на много нагласена работа с цел отстраняване на човека дето пречи.
185
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този адвокат когото обиждате защитаваше ББ, ЦЦ...
184
5
 
2
 
! Отговори
sdg преди 1 месец
Тоя мазен *** Марковски, като предаде Богу дух-смятайте що престъпници ще останат без защита!!! Противен, мазен и гаден е тоя ***, но е факт-че е в пъти по-умен, хитър, ловък и знаещ от прокурорите!!Затова печели и не може да не му се признае, човекът си го може!!Относно аферата с кметицата-виновна е тая парясница, откъдето и да го погледне човек-но дебелия ще я измъкне!!Прокурорите се прецакаха отново-щото не могат, не знаят и не са хитри!!Затова в Бг престъпниците се измъкват, лежат беднит
183
2
 
5
 
! Отговори
фанка преди 1 месец
Виновна ли е? Виновна! Номер ли е? Номер е!

Просто поискайте и ще ви дам всичко. Искате ли да променим всичко и на следващите избори масово да не гласуваме за СДС,БСБ И ГРОБАДЖИИ?

ИСКАТЕ ЛИ ДА ГИ УНИЩОЖИМ?
ИСКАТЕ ЛИ ВОЙНА? ГОТОВИ ЛИ СТЕ ДА ИЗГУБИТЕ ВСИЧКО , НО ДА УБИЕТЕ МАФИЯТА В БГ?

ЖИВЕЕТЕ, НО НЕ РАЗБИРАТЕ СВЕТА. ИСКАЙТЕ!!! Вие можете всичко. Искате ли да сложим край на подчинението на Меркел в БГ? Искате ли?
182
5
 
3
 
! Отговори
фанка преди 1 месец
Ще я пуснат, защото всичко беше тотално аматьорско. От подкупа, до арестта. А този шеф пак ще си плати, но по-малко и всичко ще си продължи по старо му. Това е положението.

ВИЖ АКО ИСКАТЕ МОЖЕ НЕЩАТА ДА СЕ РАЗВИЯТ ПО ДРУГ НАЧИН. ИСКАТЕ ЛИ?

Само кажете и ще стане. Искайте!!! Желаете ли да уволним всички държавни полицаии и да отдадем под наем полицейските управления? Искате ли всички държавни болници да бъдат частни? Искате ли да дадем банкови лицензи на най-големите американски банки в БГ?
181
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом Марковски е защитника....значи е виновна.
180
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако човек е поне малко психолог ще разбере веднага че са виновни.Ако на вас ви подхвърлят в колата 70 бона и ви заобиколи полиция а вие просто сте пили кафе и това ви идва като гръм от ясно небе??!! Така ли ще реагирате? Те седяха и си траеха и стискаха зъби от яд! То се виждаше.Един невинен човек не реагира така! И не ми обяснявайте че е заговор при положение че буквално 100 човека участват и срс.Нали все някой ще каже.
179
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко управляващи излизаха невинни при записи, разговори. Защо при тая женица огромните съмнения, че е невинна не се отразяват на съдията и прокурора да спрат да я държат в ареста? Няма никакви безспорни доказателства, че е искала и взела подкуп. Задържана е въз основа на косвени доказателства, които противоречат на здравия разум. Накъде върви България. Само че утре диктатурата ще я съдят със същия критерий, едва ли ще им се размине.
178
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Депутатите на КОЙ да върнат подкупите за параграф 28 и да си го отменят!
177
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Целта е да се махне кметицита,защото не от техните и не е корумпирана.За да си вършат далаверите на спокойствие.
Но по-страшното е параграф 28 който са прекарали кой знае как,защото тогава София може да остане без градинки и междусградови пространства.Живущите в София ще го ядат един много голям.
176
11
 
16
 
! Отговори
хохо преди 1 месец
цялата акциа е номер от селска ве4еринка след един месец вси4ко ще се забрави. нищо няма да се докаже следва осъждане на българия в страсбург и пеи сърце може би това е целта
175
5
 
25
 
! Отговори
П.Петров преди 1 месец
Иванчева може да е некомпетентна, може да е мързелива, нямам никаква идея, единственото, което знам за нея по начина и на говорене е, че не е много умна - не и стига пипето да измисли схема, да укрие и изпере половин или милион евро !
До момента, без СРС-та, разрешени от съдия, в които тя казва - "Искам от Ваклин еди колко си", "Къде са парите? Ето ги. Сложи ги в багажника!", прокуратурата може да я осъди само за забавяне на 10 преписки.
Колкото до хонорара на Марковски, парите ще си ги вземе в Страсбург.
174
14
 
23
 
! Отговори
Илияна преди 1 месец
До равносметка

Много много тъжно... и много ни подцениха като ни показват този цирк и се надяват да забравим истинските проблеми. Тази жена е много смела и наистина се опита да се бори, затова е неудобна.Ще я махнат, но съм сигурна, че рано или късно ще се осмелят и други смели хора на който им е писнало и борбата с презастрояването ще продължи.
173
7
 
11
 
! Отговори
аз преди 1 месец
Смятайте още за колко случая не се знае, че да има пари за Марковски? Но поне, ще и ги прибере всичките, предварително.
172
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как може да ти е чисто нещо което го нямаш ?
171
0
 
17
 
! Отговори
ангел преди 1 месец
Това е много , много скъп адвокат !!!!
170
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Схемата за изнудване е проста. Прилага се сигурно в много общини и контролиращи учреждения. Имах подобен случай преди доста години... Само, че ставаше въпрос за по малки суми чрез посредничеството. Принципно избягвам всякакви отношения с тези организации.
169
7
 
21
 
! Отговори
Ваня преди 1 месец
Народът изпростя много -- вярва на всякакви приказки! Ама в Съда се искат ДОКАЗАТЕЛСТВА, алоооу !
168
26
 
17
 
! Отговори
Ясновидеца казва.... преди 1 месец
Тая ще гние в затвора с години...