Корупцията в КАТ – нагледно! 50 лева фиш и 50 лева рушвет

Шофьор показа инструкциите за "рушвет, който да не си личи"
Обновена: 29 май 2018 07:17 | 25 май 2018 08:50,
173

Любителско видео вади на показ корумпирани столични катаджии.

На записа се вижда как пътен полицай взима пари от шофьор, за да не му наложи по-сурова глоба.

Не само това, но служителят на реда инструктира нередовния водач как да му даде рушвет по начин, който да не си личи.

"Бях спрял на бул. "Васил Левски" за около 2 минути да си купя нещо за хапване. Е, доста солено ми излезе - 50 лева фиш и 50 лева рушвет", коментира авторът на клипа.

На видеото полицаят му обяснява къде да остави парите, отбелязва, че: "Щеше да го отнесеш яко" и на два пъти подчертава: "Трябва да почерпиш!".

Прокуратурата вече се занимава със скандалния запис след реакция и от страна на СДВР и дирекция "Вътрешна сигурност".

"Потвърждава се информацията, която първоначално е разпространена – че е поискан и взет подкуп", посочи пред bTV говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Установено е, че шофьорът, мотивиран от полицая да му даде рушвет, е бил без талон за технически преглед и е имал предишен фиш за нарушение – неправилно паркиране.

Полицаят е служител на КАТ-Пътна полиция, като е ясна самоличността му, но Арнаудова не пожела да даде повече информация за него.

"Данните сочат на извършено престъпление – подкуп, класическата корупция, за която говорим в момента", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
26
 
! Отговори
! преди 5 години
Добре е да се хващат корумпираните, ама хайде и да спазваме правилата за движение. Така ще има и по-рядко въпроса "Ко прайм ся"
16
1
 
18
 
! Отговори
До това е преди 5 години
Нужно е закриване на МВР и създаване на аналогична структура, но с други хора. Една преатестация или чистка нищо няма да промени, а само ще стане по-лошо. С чистаката ще махнат малкото останали честни служители на МВР.
15
0
 
27
 
! Отговори
това е преди 5 години
С този личен състав и служители в полицията нищо няма да се промени,нужни са кардинални чистки и преатестация на служителите ........
14
0
 
11
 
! Отговори
адвокат преди 5 години
Конпи разледва 10г назад, ако има разминаване над 150бона за нетното възнаграждение и доказаните разходи прави искане за отнемане на имоти.Мисля тази седмица да заловя 2-3 служители на мвр със скрита камера :)
13
1
 
18
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Намаляват случаите но трудно ще бъде изкоренено.В повечето случаи си мисля че са стари кадри от време ОНО...които си построиха и къщи и вили и здрави автомобили.Сега го хванаха но колко е продължавал рекета...Уволнение и да отива да сади марули...
12
1
 
31
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 5 години
Няма друго решение освен закриване на КАТ и създаване на нови работещи структури с нови хора, в които бивши и настоящи служители на КАТ да нямат право да работят.
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родната полиция ни пази!
10
1
 
34
 
! Отговори
факт преди 5 години
Защо все се правим на луди,цялата система на полицията и МВР е проядена от корупция и престъпления и всички власти го знаят но нищо не правят,единствено то спасени е полицейската реформа по Грузински модел,тотална и бърза.
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То да е само кат после се чудете що се бият на магистрали ми не са виждали това е
8
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега полицая ще усети цялата строгост на закона. Ще бъде отсранен чрез пенсиониране ( сиреч 20 заплати накуп ) и след това назначен на друга по висока длъжност в БА или МС
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ги у т......те катаджии!!! Сега, когато всеки смартфон те снима и след секунди си у фейсУ , колко *** трЕбва да си, че да го правиш? И много ясно, че ще е нередовен шофьора, качил клипа. Редовните няма и да си помислят да го правят.
6
1
 
19
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
Викаш да го съдят за незаконно заснемане?Браво, умничък си ми ти, я как си го измислил...
5
0
 
24
 
! Отговори
Член преди 5 години
Видимо много служители на мвр живеят над получаваните заплати, в блока ми 50%са такива и едни автомобили (мерцедес) едни климатици, сот, дограми, врати, дрехи...Ден година храни... Аз веднъж му давам 20лв,ама ми се видяха много и му викам, върни ми 10 :)
4
1
 
15
 
! Отговори
От МВР то преди 5 години
Тук новината е единствено, че след проверката все пак има мъъъъъъничко съмнение, много маааалък шанс сигналът да е истина. Защото обикновено куките са несправедливо обвинени. Е, в крайна сметка справедливият и неподкупен български съд ще установи истината. А тя е, че Ушев е натопен, пък той честен!
3
2
 
41
 
! Отговори
26706 преди 5 години
Оф хора това е така от години, какво се правим на луди, КАТ са едни безденици които са там за 20-те брутни ранното пенсиониране и рушветите. Какво ги показвате все едно не ги знаем, просто никой от горе не смее да направи реформа там понеже пада от власт.
2
21
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надявам се този "примерен" шофьор да го съдят за незаконно заснимане и разпрастранение на кадри , за даване на подкуп, за неправилно паркиране, за липса на документи на автомобила и за куп други нарушения. Като е такъв мъж , защо не им отказа и да си носи последствията, а той си мълча кат' пу***, и сега ще чака и награда да му дадат.
1
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това в България?Не е възможно!