Корупцията в КАТ – нагледно! 50 лева фиш и 50 лева рушвет

Шофьор показа инструкциите за "рушвет, който да не си личи"
Обновена: 29 май 2018 07:17 | 25 май 2018 08:50,
173

Любителско видео вади на показ корумпирани столични катаджии.

На записа се вижда как пътен полицай взима пари от шофьор, за да не му наложи по-сурова глоба.

Не само това, но служителят на реда инструктира нередовния водач как да му даде рушвет по начин, който да не си личи.

"Бях спрял на бул. "Васил Левски" за около 2 минути да си купя нещо за хапване. Е, доста солено ми излезе - 50 лева фиш и 50 лева рушвет", коментира авторът на клипа.

На видеото полицаят му обяснява къде да остави парите, отбелязва, че: "Щеше да го отнесеш яко" и на два пъти подчертава: "Трябва да почерпиш!".

Прокуратурата вече се занимава със скандалния запис след реакция и от страна на СДВР и дирекция "Вътрешна сигурност".

"Потвърждава се информацията, която първоначално е разпространена – че е поискан и взет подкуп", посочи пред bTV говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Установено е, че шофьорът, мотивиран от полицая да му даде рушвет, е бил без талон за технически преглед и е имал предишен фиш за нарушение – неправилно паркиране.

Полицаят е служител на КАТ-Пътна полиция, като е ясна самоличността му, но Арнаудова не пожела да даде повече информация за него.

"Данните сочат на извършено престъпление – подкуп, класическата корупция, за която говорим в момента", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственият начин за борба с корупцията е атакуване на самите блага от нея (парични потоци). Всеки на държавна работа (включително и неговите близки, роднини) трябва да бъдат следени за това, колко получават и колко харчат. Може да ви се струва крайно рестриктивно това, но ако им изнася в крайна сметка.
36
1
 
22
 
! Отговори
малко му е преди 5 години
Пуска аварийни и спира посред нищото, за цигари, храна, а даже си хапва в колата. Един такъв си хапваше пред пирогов така на аварийни докато беше здръсрил цялата лента за на дясно. Аварийните служат, когато аварирате господа сельовци, а не са средство за спиране по желане, където си искате.
35
0
 
20
 
! Отговори
12 преди 5 години
А сега за да има справедливост, трябва: Служителят на кат да бъде уволнен и съден. Нередовният шофьор да бъде санкциониран както подобава за системно нарушение и за неизправен автомобил, и да бъде съден за даване на подкуп. И двамата са- хвани единия удари другия....
34
1
 
19
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Каква е истината? Истината е, че КАТ не работи по пътищата за санкциониране на нарушителите, както закона изисква от КАТ. Истината е, че в КАТ е голям хаос в останалите дейности, най-вече при регистрацията на автомобили и статистиката на КАТ за ПТП-тата, в която няма нищо вярно. Истината е, че този КАТ не може да бъде променен и без ликвидирането му като структура в България и забрана на служителите му да работят в подобна сфера в бъдеще, нещата няма да се оправят.
33
0
 
16
 
! Отговори
До 13 Барселона преди 5 години
Какви служители от време ОНО сънуваш?! Минаха 28 години, а в МВР и армията всички се пенсионираха след 20 години служба. Само в последните години малко вдигнаха летвата. Май такива като теб и след 100 години ще продължават да повтарят като латерна, че служителите са от време оно, от преди 130 години.
32
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и двамата са *** и за затвора. Ама само катаджията ще го отнесе, щото сме криворазбрана цивилизация. Шоферчето има предишни нарушения т.е. рецидивист на пътя. Откъде накъде сега ще се прави на борец за правда.
31
0
 
11
 
! Отговори
адвокат преди 5 години
В Софийски градски съд, работеше един бивш преподавател от лицея в Симеоново, вещо лице-графолог Живко Палазов, заловиха го с белязани пари през 2014 още е на втора инстанция делото(условна) с триста зора...Има си ценоразпис:"ДА" - 1500лева, "може би" - 1000лева :) Същия е заплатил 300 бона през 2012 по пред.договор 4бр магазини в центъра на София... Води гр.дело да ги придобие чрез СГС... Ще видим.
30
0
 
17
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Учудващо много хора на могат да схванат простият факт, че шофьорите шофират и паркират по начина, по който КАТ им разрешава да го правят, което за България означава, че шофьорите могат да правят каквото си искат, защото КАТ не работи. Малкото случаи като този, в който се е появил служител на КАТ, не променят картинката, без значение дали е искал подкуп или не. При санкциониран един нарушител на над 100 хиляди нарушения, както е в България, за какво изобщо говорим?!
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е, че сме стабилни!
28
2
 
18
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Всеки има камера в днешно време. Тези и много други номера не минават. Ама глуповати полицаи все още се опитват ...
27
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Господи прости ниТова, че шофьорът не е редовен не оправдава полицая по никакъв начин!
26
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе разпуснете ги тези *** най-сетне! Не се ли разбра, че са ***!?
25
1
 
15
 
! Отговори
адвокат преди 5 години
На сайта на ВКС има решение, как полицай са арестували шеф на френска фирма за асансьори с предлаган подкуп 10 лева :)Решението(условна) е 60сантиметра, членове, точки, алинеи, мотиви, факти :) Хора! Ако предлагате 5-10лева ще ви арестуват, предлагайте от 20нагоре да ви и благодарят :)
24
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко му е взел на тариката.
23
2
 
31
 
! Отговори
Господи прости ни преди 5 години
Работата на полицая може да бъде снимана от всеки, щом е на обществено място и всяка корупция трябва да се пресича (примерно с камери по пътя, които отчитат автоматично скорост на движение, отбелязват номера на автомобила, а по него да ли има застраховка , технически преглед). Самият шофьор пък се засегнал че му взели пари - управлява таралясник без технически преглед и спира където си иска, после се прави на жертва
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
шефа на КАТ-София явно не е получил своя дял. акцията е за пример на останалите.
21
1
 
18
 
! Отговори
Корнелия преди 5 години
Много деца тръгват по пътя на родителя и стават мвр-служители...За доктори, инженери разбирам, от малки се учат на наука и медицина....НО, КАКВО УЧАТ ОТ КАТАДЖИИ и МВР-то? Вероятно да се оправят в живота и да се подържат... Дори след смъртта (нашо момче)
20
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Записвай ги ... както те слагат камери - слагай и ти!
19
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А чепът, който е без редовни документи?! Той защо дава? Хора, докато давате, ще има отпадъци, които да вземат!!!
18
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** в ролята на "справедливото" ченге и *** в ролята на "съвестния" гражданин-ситуация в стил "Кръдецът вика дръжте крадеца" Единия не е спазил закона, другия го престъпил....Жалко за нивото на което сме паднали-вдигаме поглед и някъде далече е дъното...Не само КАТ ами 90% от населението трябва да се уволни и да се назначи наново...