За убитите мечти на Костадин: Близките му търсят възмездие

Прегазилият го шофьор вчера получи 4-годишна присъда
Обновена: 22 юни 2018 21:16 | 22 юни 2018 21:07, Боряна Павлова
12

7985 гледания   |  Още видео

Родителите и близките на загиналия 16-годишен ученик Костадин, прегазен на пешеходна пътека край Атия, ще обжалват присъдата на шофьора. Бургаският окръжен съд постанови вчера 4 години затвор за 60-годишният Кирил Георгиев.

Близките на прегазеното дете не могат да си обяснят снизходителната присъда за шофьора, който с джипа си отне живота на Костадин.

Още по темата

След като чу присъдата, лелята на ученика Полина Джардова написа емоционално писмо до шофьора на джипа Кирил Георгиев. Попита го дали спи добре, след като е отнел живота на едно 16-годишно дете, което не сбъдна мечтите си.

16-годишният Костадин беше сгазен на пешеходна пътека при опит да пресече напът за училище. От дъждовната октомврийска сутрин, до сега нищо не се е променило. Учениците от Атия продължават да пресичат със страх, чакайки автобуса за училище. Обикновено ги придружава възрастен.

Междувременно, трафикът по пътя от Бургас до Созопол става все по-интензивен с разгара на сезона. В момента се изгражда надлез, въпреки че местните настояват за кръгово.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 8 месеца
Не ***,а утайки!Боклука преди това е бил нещо за ползване!Цяслата дъържава е такъв в фарс отвсякъде!Нагледин в Парламента ,простаци в училищата,народа е станал толкова прост,че вече хората не им се сърдя,а ги Съжалявам. Защото доведоха до държавата до това дередже,а то първите най много крадат и лъжат.Как няма такава държава.За да опростее. ..ш
10
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ЕТО ЗАРАДИ ТОВА ХОРАТА НАПУСКАТ БЪЛГАРИЯ !

БОЙКО, КОГА ЩЕ СЕ МАХНЕШ, СМЕШНИКО !!!! ??? !

КУП ПРАЗНИ ОБЕЩАНИЯ !!!
9
5
 
25
 
! Отговори
Ми преди 8 месеца
Значи те на път като магистрала сложили пешеходна пътека!!!! Ми да, ще има инциденти то е ясно. Това, трябва да се запбрани, на път с повече от две ленти да има пешеходна пътека. Прекалено е опасно. Или светофар или надлез, подлез, островче и тн... Шофьора е виновен, но това може на всеки да се случи.
8
2
 
21
 
! Отговори
До №6 преди 8 месеца
И тук където живея ситуацията е сходна. В часовете когато учениците отиват или излизат от училище, на пешеходната пътека светва оранжев сигнал. Учителка с няколко ученика държат стоп палки, застават на пътя и спират колите за няколко Мин за да преминат учениците. Всички изчакват спокойно. Няма изнервени шофьори, няма бързащи джипове!.
7
1
 
17
 
! Отговори
Сп€€€нс преди 8 месеца
Колко струва един светофар!? Тук навсякъде има светофари с ръчно задействане- натискаш копчето след 10 сек светва червено и като спрат колите си пресичаш като пич.
Друго да не е , но в пътната безопастност испанците са напред- борят се за под 1000 загинали годишно при ПТП-та- за една 50млн държава с още толкова МПС-та е прилично малко.
6
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В Канада близо до всяко училище има човек на който му се плаща от училищната комисия да седи и спира движението в часовете когато децата идват или си тръгват от училище ако някоя кола не спре на стопа се вземат 9 наказателни точки същото важи и ако не спреш и училищният автобус е вдигнал табелата стоп скоростта покрай паркове и училища е мах 30 км трябва да ви кажа че много помага
5
1
 
26
 
! Отговори
D преди 8 месеца
В Англия около училищата и детските градини има хора държащи знак стоп и когато някой трябва да пресече те застават с вдигнатия знак на средата на пътеката.Може би това би помогнало малко.
4
2
 
28
 
! Отговори
Майка преди 8 месеца
Боже,пази децата ни!Пази всички нас!Мир на праха му!Непрежалимо е!!!!
3
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Значи трябва да се смени закона- при лоша видимост (мрак, здрач, мъгла) се разрешава на водачите да карат с двойна на ограничението скорост, а ако пък някой си пресича на пешеходна пътека! с "май" слушалки в ушите, се разрешава под заплаха от смехотворно наказание5903 водача да го размаже на място!?
2
5
 
30
 
! Отговори
Няма смисъл преди 8 месеца
Да го вкарват в затвора - ще е поредният избягал. А вие се замислете, преди да пуснете глас за Борисов 4
1
29
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
не е вярно че нищо не се е променило, точно там се прави в момента естакада над пътя....а че не спи спокоен е ясно и без да го питате. А загиналото момче май беше със слушалки на уши преминавайки в полумрака сутринта.