Ще пуснат ли на свобода убиецът на Паоло?

Прокуратура възразява предсрочното пускане на Сапунджиев
2 юли 2018 12:15,
23
Ще пуснат ли на свобода убиецът на Паоло?
Снимка: Булфото

Бурна реакция на Красимира Иванова от Стара Загора, след като разбра, че съдът пуска условно предсрочно убиецът на сина и – 4-годишния Паоло.

Припомняме ви, че момченцето беше сгазено от джипа на Георги Сапунджиев в пешеходна зона през 2014 г.

Според майката на Паоло това решение е "безобразие", защото затворникът сам може да поиска свободата си, а съдът да се съгласи.

Още по темата

В този случай Красимира и съпругът й Иван вече не са страна по делото и нямат юридическите права да повлияят на решението, както направиха преди 4 г. Тогава Сапунджиев бе осъден на 3 г. и 4 месеца затвор, но след обжалване от страна на родителите на Паоло, съдът завиши присъдата на 6 г. лишаване от свобода и семейството прие присъдата като справедлива. Сапунджиев бе настанен в общежитие от открит тип.

След като, обаче, повече от  половината присъда вече е изтекла, затворникът има пълното право да поиска предсрочното си освобождаване.

Освен това, според затворническата администрация, Сапунджиев имал добро поведение зад решетките, работел в земеделския институт край града, изкарал и успешен курс за отговорно шофиране.

Прокуратурата също първоначално не възрази на искането за предсрочно освобождаване и поиска единствено ежедневна среща с пробационен служител до пълното изтичане на присъдата.

Сапунджиев все още не е пуснат на свобода и по закон страните по делото могат да обжалват в 7-дневен срок.

"Проблемът е в закона, който позволява затворникът сам да поиска свободата си, а съдът да се съгласи с това му искане. Затова законът трябва да се промени", категорична е Красимира пред "24 часа"

Няколко часа след решението за предсрочно освобождаване прокуратурата възрази.

Апелативният съд ще решава по съвест, по закон, а вероятно ще се наложи да съдиите да чуят и общественото мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.