Обратно в затвора: Отмениха свободата на шофьора, прегазил Паоло!

Георги Сапунджиев бил поощряван редовно - със 102 дни отпуск
12 юли 2018 18:51,
28
Обратно в затвора: Отмениха свободата на шофьора, прегазил Паоло!
Снимка: архив "Булфото"

Пловдивският апелативен съд отмени предсрочно освобождаване на шофьора, прегазил и убил 4-годишния Паоло.

Трагедията се разигра през юни 2014 година в пешеходна зона в Стара Загора. Тогава Георги Сапунджиев навлязъл с джипа си в забранената за коли улица при опит да направи обратен завой и прегазил момченцето.

Малкият Паоло карал велосипеда си, а на няколко метра били родителите му Иван и Красимира Иванови и неговата близначка Анжела.

Сапунджиев бе осъден на 6 години затвор и 8 години лишаване от право да шофира. Преди няколко седмици Окръжният съд в Стара Загора реши да пусне мъжа предсрочно. Сапунджиев сам подал молба за това, а съдиите я уважиха тъй като е излежал половината от наказанието и няма провинения.

Още по темата

След днешното решение на Пловдивския апелативен съд обаче той ще трябва да се върне обратно в затвора и да изтърпи остатъка от наложеното му наказание.

Апелативните съдии смятат, че спазването на установения в затвора ред и трудовата ангажираност на осъдения по време на изтърпяване на наложеното му наказание не са достатъчни доказателства за неговото поправяне.

Те информираха, че за положителните му прояви Сапунджиев постоянно е бил поощряван с домашен отпуск до две денонощия, от пет денонощия и годишна почивка извън затворническото общежитие от открит тип.

Апелативните съдии акцентират и на рядко срещаната от затворническата администрация активност - за престоя на Сапунджиев в затвора до момента са издадени 29 заповеди за награждаване с домашен отпуск, който в рамките на по-малко от три години е в общ размер от 102 дни.

В същото време, в материалите към затворническото му досие, съществуват данни, че осъденият продължава да не приема в пълна степен вредите, които е причинил с деянието си и размера на наложеното му наказание. По тази причина е прието, че с поведението си не е дал предвидените в закона доказателства за своето поправяне, за да ползва привилегията на условното предсрочно освобождаване, съобщиха от пресцентъра на съда.

Определението на Апелативен съд - Пловдив е окончателно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АЗ НЕ ОДОБРЯВАМ ГОДИШНИЯ ОТПУСК ДЕТО ГО ИМАТ УБИЙЦИТЕ ГИ ПУСКАТ ВСЯКА ГОДИНА КАТО , ЧЕ СА НА СПА!А СЕГА ИЗЛИЗА, ЧЕ ГИ ПУСКАТ ВСЕКИ МЕСЕЦ ПО НЯКОЛКО ДНИ ДА ХОДЯТ ДО НОТАРИУСИ И ДРУГИ ДА СИ ПРОДАДАТ ИМУЩЕСТВОТО ДА НЕ ВЗЕМЕ НИТО ЛЕВ ПОТЪРПЕВШИЯ!
6
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи..... от 6 години той излежал 4. От тия 4, една изкарал в домашен арест следователно остават 3. От тия 1000 дни тои 100 бил в къщи...... или всеки месец той е бил средно 3 дена на свобода. И от всичките тия сметки излиза че едно дете струва по-малко от 3 години (900 дни) според съдебната система на България. Съдът обаче се е поправил (щото цяла България възропта а не за друго) и сега ще го върне за още 700 дена от които той пак ще изкара поне 60 на вън! Да ви нещо в друго нещо и закони ГЕРБ
5
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама какъв затвор е това? 102 дни отпуска имал тоя?! Че те работещите в рудниците имат по 30. Награди, поощрения, препоръки за предсрочно пускане...Даже по телевизията го хвалиха колко се бил поправил . Някой трябва да разследва управата на затвора в Стара Загора, да видим цялото това специално отношение към този убиец дали не е мотивирано от нещо друго
4
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СРАМ И РЕЗИЛ!!!!!УБИЕЦА ВСЕКИ МЕСЕЦ ПОЛУЧАВАЛ ПРАВО ДА СИ ХОДИ В КЪЩИ КАТО , ЧЕ НА СПА! ПО 5 ДНИ ПО 2 ДНИ!! ЕГАТИ ЗАТВОРА!!!!А КМЕТИЦАТА С ПОДКУПА Я ДЪРЖАТ КАТО ХАНИБАЛ ЛЕКТЪР!!!! ТЯ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ПРЕСТЪПНИЦА В ДЪРЖАВАТА И ЗА НЕЯ ДОМАШЕН АРЕСТ НЯМА!!!А УБИЕЦА НЕ САМО, ЧЕ НЕ БИЛ ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ АМИ СВОБОДНО СЕ ДВИЖЕЛ КЪДЕТО СИ ИСКА!
3
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видяха негативната обществена реакция и чак след това решиха да помислят над присъдата му... Какъв позор за съдебната система, а можеше просто да си свършат работата без да се излагат пред цяла България с неадекватните си присъди. Не може човек, убил дете НА ЗЕБРА да живее на платен хотел с отпуск и да излезе предсрочно, защото бил минал курс по отговорно шофиране. Сякаш само си е загубил точките на талона и е минал курс за въстановяване...
2
2
 
40
 
! Отговори
. преди 5 години
Че той тоя дотук е прекарал 10% от времето вкъщи, а му се смята за затвор. Той в затвор ли е пратен или в командировка, че така начесто се прибира? На 10 дни един си е вкъщи.
1
1
 
43
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Да се види колко е меродавно решението на съдиите.Вчера едно...днес друго.Как да има тежест Съдебната система.Поразшумяха се хората и палачинката се обърна...И очакваме тези хора да отсъждат безпристрастно...Блаженни са вярващите...