Бенчев с обвинение – за укривателство на Очите

Бургаският общинар го грози затвор до 5 години
8 авг 2018 20:07, Анисия Иванова
46
Бенчев с обвинение – за укривателство на Очите
Снимка: Bulgaria ON AIR

Започна разследване по досъдебно производство срещу общинския съветник Бенчо Бенчев за укривателство на Димитър Желязков-Очите, съобщиха от Районната прокуратура /РП/ в Бургас.

Оттам информират, че разследването срещу Бенчев е затова, че от 2 до 5 август в Истанбул, Турция е спомогнал на извършилия престъпление Димитър Желязков - Очите да се укрие и да бъде осуетено неговото наказателно преследване.

Още по темата

За това умишлено престъпление, законодателят е предвидил наказание "лишаване от свобода" до 5 години, информираха от Районната прокуратура.

Разследването на делото се провежда от следователи при Окръжен Следствен отдел при Окръжна прокуратура-Бургас, под надзора на екип от прокурори при РП-Бургас.

По случая се провеждат разпити на множество свидетели, включително и такива пред съдия, изготвени са международни следствени поръчки, с които са изискани официални документи от Република Турция и Република Гърция, изискани са справки от Гранично контролно-пропускателните пунктове, предприети са и други, относими към предмета на разследване, процесуални действия.

Днес Бенчев е бил редовно призован за явяването му пред разследващия орган с цел привличането му към наказателна отговорност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В бургаска околия, де що има гладна мършичка на държавна хранилка, заработва и при Мими с катетъра. Митьо Очите Бил Мениджър в Охранителната Фирма Аркус Секюрити на Бившия Шеф на Криминална Полиция Бургас Иван Владимиров ! Синът му Методи Владимиров е Заместник-Директор на Бургаския Затвор, Неговата Сестра Гергана Владимирова Юрисконсулт Към ОД на МВР-Бургас.
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В затвора ще му се поизпънат бенките
12
10
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До АнонименВсеки митничар познава Митьо Очите поне от новините от разните престрелки, всички митничри да бъдат аресувани........................А ?! Между България и Гърция има ли граничен контрол ?! Питам защото между Германия и Австрия няма / нали сме 2 съседни дърджави членки на ЕС
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки митничар познава Митьо Очите поне от новините от разните престрелки, всички митничри да бъдат аресувани, също и прокурорите задето не са издали заповед за задържане под стража и са укриваи Митьо Очите от правосъдието .Митьо Очите излиза през парадния вход в един Ролс Ройс ?
10
4
 
10
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Интересното е защо турските ви " приятели " още не ви връщат Митьо Очите ?!Може би има достатъчно пари да им плаща ?!А вие им върнахте хора с недоказани престъпление , върнахте ги на сигурна смърт !
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пуснали са ги през Гърциs и чак до Турция представете си най-издирвания престъпник се придвижва свободно в един Ролс Ройс през ред държави разбира се митничарите са свикнали на Ролс Ройси и не ги проверяват обстойно, тука обаче полицията в Турция ги арестува по погрешка и обърква плановете на Тиквата да ги пусне всичките в Африка или Нова Зенландия или Шри Ланка или Пaпуa, Нова Гвинея и Аржентина.
8
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пет години този текезесарец е унищожил , ако не хиляди то стотици малки и средни фермери. Според мен и до живот му е малка присъда за делата, които е извършил.
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Внимавайте кой познаватее хахаха цял Бургас да бъде арестуван задето укриваше Митьо Зъркела 10 тодини. Или внимавайте ако някоя известна мутра ви влезе в ресторанта да изяде една чорба може да ви арестуват и вас за укриване на престъпници. Турския хотелиер и някой турски общинар не е Ли замесен също в укриване на тия престъпници кмета на града дето са ги хванали и общинарите също да бъдат арестувани.
6
2
 
6
 
! Отговори
Дядо Хю преди 5 години
Как са го призовали днес ?Нали е в болница?
5
1
 
20
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Да му дадат 10 г. лишаване от свобода без право на обжалване за прикриване на опасен престъпник ! Чак е предоставил автомобил с който да пътува престъпника !Но евалла на разузнаването , проследили са ги от България през Гърция и чак до Турция ! Когато полицията се заеме сериозно да си върши работата ,тогава престъпниците нямат шансове !
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другият хубавец от ДПС-то.....................за него няма ли обвинения???Или турците си ги пазим................така ли нареди Ердоган????Турската мафия...............кога???
3
8
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Човека не е в състояние да се защитава , загубил си е говора ! Когато оздравее и си възвърне говора ,тогава можете да го съдите ! Сега ще чакате докато оздравее !
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Ма той чуека загубил говор, скоро ще губи и картина. Не мой дигна ривалюцията така безмълвен.
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво стана с Очичкте бе. Нещо млъкнахте. Нали до ден-два щяха да ни го връщат смело и геройски да се изправи пред българския съд както се изрази един заместник -гладен секретар. И защо от МеВеРе-ту още не са си подали оставките. Какво още се туткат а ?