Спецпрокуратурата не откри нередности в Слънчев бряг

Жалбата беше от вицето Симеонов срещу министър Ангелкова
23 авг 2018 18:45, Анисия Иванова
13
Спецпрокуратурата не откри нередности в Слънчев бряг
Архив: Bulgaria ON AIR

Спецпрокуратурата е отказала да образува досъдебно производство по сигнала на вицепремиера Валери Симеонов срещу туристическия министър Николина Ангелкова за плажните дискотеки в Слънчев бряг, съобщи “24 часа”.

Според магистратите няма основания да се образува досъдебно производство, защото липсват данни за извършено престъпление от страна на туристическото министерство, което да е в компетенциите на Специализираната прокуратура.

Още по темата

В сигнала си Валери Симеонов твърдеше, че служителите на Николина Ангелкова са дали категории на петте плажни дискотеки незаконно. Според вицепремиера Симеонов петте плажни дискотеки на “Слънчев бряг - юг” нямат място на плажа, тъй като не са временни постройки, а монолитни. Тогава пред медиите той твърдеше, че от петте заведения идвал наднормен шум. Това обаче не бе споменато в сигнала му до прокуратурата, защото той е само срещу категоризацията на заведенията.

Валери Симеонов сезира спецпрокуратурата в началото на юни. Малко след това строителният контрол съвместно с Министерството на туризма и с геодезисти направиха проверка на същите плажни заведения и установиха, че заведенията THE ONE, La Cubanita, Cacao beach, Del Mar и BEDROOM са законни постройки. Причината - конфигурацията, която заемат и мястото, на което са разположени, съответстват на схемата, утвърдена от министъра на туризма и главния архитект на Несебър.

При действията си министърът на туризма не е допуснал нарушения на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, нито на други закони, е заключението на спецпрокуратурата.

 


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А смее ли да открие...
11
0
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 месеца
Широко затворени очи.
10
1
 
3
 
! Отговори
Диди преди 7 месеца
Все пак да не забравяме, Слънчев бряг е обявен за парти плейс. Не за курорт за почивка. Който му се почива просто да не ходи там. Който му се забавлява - това е мястото. Не разбирам защо трябва да се разсипва нещо, което привлича маса чужди туристи.
И без друго там си е пълен потрес, но и за калта има прасета....
9
3
 
0
 
! Отговори
ergen4ev преди 7 месеца
а сега какво ли ще направи аругантния падар
1 ще отиде на море да се покаже какъв *** в костюм е?
2 ще преглътне и осъзнае простащината си?
3 ще иде на църква за да се изповяда какъв грешник е бил за да вдигне патардия за нищо?
моля изберете 1..2.3..
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Валери е страшен, като седи в Юнеско и срича на английски да се изключва Пирин от Световното наследство няма нарушения, ама на Слънчака веднага ги намери...обаче не успя да си формулира сигнала даже грамотно че да му отворят следствено дело. Смех.
7
3
 
7
 
! Отговори
ВалеркатаДалаверката преди 7 месеца
Ами сега? Оставка на Валерката за злоупотреба със служебно положение? Или може би дори съд и плащане на пропуснатите ползи на собствениците?
6
1
 
4
 
! Отговори
Владо преди 7 месеца
А кой стои зад въпросните дискотеки?Временни преместваеми обекти за по хиляда души?!Хм...много пари и интереси има тук
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
По една пачка в челото и забравяме за проблема със звука!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нал какаото беше лопнало кепенците бе ?
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Обикновенните туристи, гости и преминаващи виждат. А спеца не вижда. Некой ме е затворил очите.?
2
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Иначе евала на Валери Симеонов, дори зад действията му да стоят други интереси, вярвам, че на всички ни е писнало от селЕнията и наркоманите в Слънчев бряг.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Днес има парти на Какао, що не отидат след 12 да преджобят всички клиенти и персонал да видят какви нередности ще открият.