Шофьорът на рейса убиец мислел за самоубийство. Тежи му!

Адвокатът му: Той няма много голям спомен от самия инцидент!
29 авг 2018 08:40,
76
Шофьорът на рейса убиец мислел за самоубийство. Тежи му!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Григор Григоров - шофьорът, който в събота преобърна автобус с пътници край Своге, е обмислял да се самоубие.

"Имало е такива мисли веднага след инцидента. Сега вече мисля, че ги няма. Към момента състоянието му е такова, че той не може сам да прецени каква е грешката, но всичко, което с се срупва върху него, много му тежи", коментира адвокат Христо Ботев, който ще защитава Григоров в съда.

"Очевидно той няма много голям спомен от самия инцидент, а и не искам да го натискам в това състояние", добави Ботев и обяви, че няма информация някой да е разсейвал шофьора, докато се е движел.

На твърдението, че Григоров се е движел с 53 км/ч - с 13 км/ч повече от разрешеното в участъка, адвокатът каза пред Нова тв: "Каква е била скоростта, това тепърва ще стане ясно. Към момента това е твърдение на прокуратурата".

В момента Григор Григоров е в ареста на Национална следствена служба. Той беше преместен в килия на следствените арести на столичния бул. "Г. М. Димитров", след като бе  изписан от болница "Царица Йоанна – ИСУЛ".

Григоров е задържан за 72 часа, обвинен е за причиняване на смърт по непредпазливост на 17 души и нанасяне на телесни повреди на 21 ранени.

Според прокуратурата той е нарушил правилата за движение, след като превишил скоростта с 13 км/ч при разрешени 40. Данните за скоростта са по информация от тахошайбата на рейса.

Когато са му повдигали обвинение в неделя, Григоров не е давал обяснения пред разследващите. Очаква се прокуратурата да му иска и постоянен арест от съда.

Григоров е управител и съсобственик на фирмата превозвач "Мобилус 5".

Засега той е единственият обвинен за трагедията край Своге. От прокуратурата обаче увериха, че разследването продължава и най-вероятно отговорност ще се търси и на други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък мога да ви кажа, че е влязъл в завоя с повече от 55 км/ч, може би над 60. И последните показания са само 53, защото естествено е натискал спирачки и колелата са приплъзвали. И не е въпроса само в скоростта. Ако отначалото не влезеш правилно в завоя (на руски има много правилен термин не се впишеш), после трябва да компенсираш с много голямо завъртане на волана и няма сила, която да те спаси от поднасяне. Тоест, веднъж влязъл грешно в завоя, отиваш или в канавката или в насрещното.
42
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега стана ясно кой е отговорен за безобразното състояние на отсечката Стара Загора- Нова Загора по магистрала Тракия. Същите изпълнители от Трейс! Там колите се тресат и подскачат и шофьорите са в паника. Какво ли е качеството на асфалта и колко ли милиона са спестени? Внимавайте когато карате там! Някой да изработи пътни табели: "Карай с повишено внимание! Строено от Трейс! Опасно за живота!" А шофьорът да търси добри адвокати!
41
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато има инцидент с МПС КАТ винаги казват несъобразена скорост, ако караш с 20 карал си твърде бавно, ако караш с 53 карал си твърде бързо! Имало ли е знак, че пътят е хлъзгав, че пътят е с концентрация на ПТП или е имало само знак за ограничение на скоростта ? Често знаците за отраничение на скоростта са сложени само за глобяване на шофьорите, а не за превенция! Сега ще го отнесе наймалко виновният !
40
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според Нинова, Цветанов е поръчал дъжда, а Борисов е ударил автобуса с мантинелата !
39
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пътят на мястото на катастрофата е ИДЕАЛЕН.Единствено е бил мокър от дъжд, нещо нормално на ТАЗИ ПЛАНЕТА.
38
4
 
9
 
! Отговори
65 преди 5 години
Ей ,вие пишещите ,сте хиени ,гадни,смръдливи.Оставете човека на мира и всички скърбящи.С тия заглавия стряскащи ,само точки ли събирате.
37
2
 
12
 
! Отговори
Йори преди 5 години
Ако някой е гледал разследванията на разни нещастия, инциденти и катастрофи по научно-популярните канали знае, че такива трагедии се случват поради цяла поредица от стечение на обстоятелства. И всяко допринася по малко. Като се започне от некачествено направен път (крива на завоя, настилка, наклон, оттичане, мантинели), мине се през чиновническото безхаберие и ленност да се реагира навреме при толкова произшествия и сигнали, после през страхът и безсилието да се натисне богопомазаната строителна фирма, която снася златни яйца на властта чрез правилно усвояване на еврофондове, после през моме
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво общо има падналия мост в Италия с тази катастрофа?Тука да не е паднал пътя?
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 35Тази-шайбата е именно затова - да регистрира Времето и Скороста. Чрез нея се отчита активното време , скороста и почивките на моторното превозно средство,
34
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Припомням, че при падналият мост в Италия фирмата строител отвори сметка за 150 млн. евро за компенсиране на близките на пострадалите. Нещо не чувам фирмите ремонтирали пътя да са направили нещо за когото и да било. Май държавата е държава само за бизнесмените ?
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затваряйте човека и си продължавайте по същия начин , това ви е най добрия вариант, та няма да спирате да режете лентички заради няква си там катастрофа
32
4
 
12
 
! Отговори
Бойколизец Храбър преди 5 години
Шефа не е отговорен. На него просто му се отчитат, той се дърпа ама на.
31
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само от този форум може да се разбере колко са качествените шофьори и колко наистина осъзнават истинския проблем.
30
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
М антителата им била най виновна. И по телевизията все това показват на преден план. ВЪПРОСЪТ Е В ТОВА ДА НЕ СТИГАШ ДО МАНТИНЕЛАТА!
29
6
 
13
 
! Отговори
със сигурност преди 5 години
Това което се случи с този автобус не го пожелавам на никого НО АВТОБУС БРАКУВАН НА 15 ГОДИНИ ШОФЬОР КОЙТО вози 40 човека отговаря за техния живот трябва да кара изключително внимателно НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВА С ПЪТНИТЕ УСЛОВИЯ -СТРЪМЕН БРЯГ ЗАВОЙ МОКЪР ПЪТ пътната настилка не е направена качествено няма кака да не се случи подобен инцидент Вчера прочетох че шофьор на автобус е хванат с 1,0 промила алкохол Какво е това безобразие Да возиш хора пиян Това е недопустимо за професионалист
28
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ми е интересно кой велик експерт - вещо лице направи анализ на тахошайбата на водача. И как установи че скоростта на автобуса в момента на сблъсъка е била петдесет и три километра в час, след като на аналоговия тахограф, точността на записа е две минути, тоест той ако е намалил от 53 на 40 и после е излязъл от пътя, това няма как да бъде записано на шайбата за толкова кратко време, което е под точността на уреда. Или този експертин е като оня с простата и тефтерчето. Циркаджии крадливи.
27
3
 
15
 
! Отговори
Сп??нс !? преди 5 години
Абе друзя, знаците оградени с червено са за МАКСИМАЛНО разрешена скорост , не ги бъркайте с тези със син фон , които са за препоръчителна , и в правилника към закона е описано как да изчислите правилната скорост на база Максимална разрешена, конкретна пътна обстановка, опит и физическо състояние на водача и управлявано МПС.
26
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми ще има катастрофи през ден на този участък, като е малко по труден. Те повечето шофьори вземат книжки само за прави участъци. Не дай си боже лед да има. Кво прайш тогава. Излезте да покара те където и да е. Огледате се и ще видите не за ден, за пет минути колко джигити ще минат и колко спазват правилата.
25
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако идеш в wall mart и ти падне нещо на главата , 10-те милиона обезщетение не ти ги плаща този дето е подредил щанда- фирмата носи отговорност, защо един щофьор трябва да обере цялата вина, нека да осъдят солидарно и някой друг.
24
3
 
12
 
! Отговори
do 26 преди 5 години
Вчера пуснах линк за катастрофа в Бавария, пак с автобус, пак с приблизително същия брой жертви-главно в пенсионна възраст. Е, бях оплют с палци надолу.Българина е чешит. И лош шофьор, но затова пък с голямо самочуствие. Затова сме на тева дередже. И както винаги виновни и наказани няма да има. Защото сме българи.