Шофьорът на рейса убиец мислел за самоубийство. Тежи му!

Адвокатът му: Той няма много голям спомен от самия инцидент!
29 авг 2018 08:40,
76
Шофьорът на рейса убиец мислел за самоубийство. Тежи му!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Григор Григоров - шофьорът, който в събота преобърна автобус с пътници край Своге, е обмислял да се самоубие.

"Имало е такива мисли веднага след инцидента. Сега вече мисля, че ги няма. Към момента състоянието му е такова, че той не може сам да прецени каква е грешката, но всичко, което с се срупва върху него, много му тежи", коментира адвокат Христо Ботев, който ще защитава Григоров в съда.

"Очевидно той няма много голям спомен от самия инцидент, а и не искам да го натискам в това състояние", добави Ботев и обяви, че няма информация някой да е разсейвал шофьора, докато се е движел.

На твърдението, че Григоров се е движел с 53 км/ч - с 13 км/ч повече от разрешеното в участъка, адвокатът каза пред Нова тв: "Каква е била скоростта, това тепърва ще стане ясно. Към момента това е твърдение на прокуратурата".

В момента Григор Григоров е в ареста на Национална следствена служба. Той беше преместен в килия на следствените арести на столичния бул. "Г. М. Димитров", след като бе  изписан от болница "Царица Йоанна – ИСУЛ".

Григоров е задържан за 72 часа, обвинен е за причиняване на смърт по непредпазливост на 17 души и нанасяне на телесни повреди на 21 ранени.

Според прокуратурата той е нарушил правилата за движение, след като превишил скоростта с 13 км/ч при разрешени 40. Данните за скоростта са по информация от тахошайбата на рейса.

Когато са му повдигали обвинение в неделя, Григоров не е давал обяснения пред разследващите. Очаква се прокуратурата да му иска и постоянен арест от съда.

Григоров е управител и съсобственик на фирмата превозвач "Мобилус 5".

Засега той е единственият обвинен за трагедията край Своге. От прокуратурата обаче увериха, че разследването продължава и най-вероятно отговорност ще се търси и на други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
защото иначе тази държава трябва наистина да я закриваме.
22
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шофьора изтегли късата клечка. При всички обстоятелства е виновен. Дори да е карал под 40 км/ч пак ще кажат, че скоростта е била несъобразена спрямо пътните условия. Въпроса е, че има и други виновни защото там инциденти стават през ден, но никой не си е мръднал пръста защото не е имало толкова много жертви. Сега всички нодадоха вой и излезе наяве що пара е открадната и какво безхаберие в държавните институции. Сега просто трябва да има наказани некомпетентни служители и крадливи фирми
21
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои пъпеши цял живот няма да разберат, че шофьора е управляващ автомобила, а не обратно. Скорост се определя спрямо пътните условия и атмосферни условия. При толкова остър и тесен завой с мокър път ...дори асфалта да беше немски ...края щеше да е същия. По вашата логика в Германия катастрофи няма , което абсолютно не е така :)
20
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди да се влезе във Владов Тричков по посока Своге след табелата има пропадане на пътя има знак за неравност и въпреки това всички хвърчат с 70-80 въпреки че навлизат в населено място и по правилник след табелата независимо дали има знак за ограничение трябва да караш с 40 км/ч. Шофьорите по улиците са истинските убийци. Трябват драконовски мерки! И това не е вярно, че за да вземеш завоя трябва да влезеш в насрещно то, а проблема пак е скоростта!
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е само скоростта, свидетели казват, че си е лафил с човека до него при удара с колата.
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛогикаНещо да си чувал за съобразяване с пътната обстановка - суха настилка, мокра настилка, дъжд, пороен дъжд, сняг, поледица, буря, ураган, мъгла, ....!?Ако не си чувал, значи ти си следващият камикадзе !Не ти го пожелавам, но те съветвам да научиш правилата за шофиране !
17
4
 
9
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 5 години
скоро около асфалта ще намерят и гравитация която е попречила на автобуса да продължи необезпокоявано летене по направление
16
4
 
16
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Човека не бива да се предава, да ако е карал с несъобразена скорост и има технически неизправности по МПС ще трябва да понесе отговорност. НО трябва да си търси правата и да съди всички замесене - Фирмата отговорна за състоянието на пътя и въображаемата мантинела. Така и общината и най-вече АПИ!!!
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шофьора може да е много свестен човек, но той има вина за катастрофата.Факта, че само той не успял да вземе злополучния завой, след като другите преди него са успяли, потвърждава вината му, а другите фактори могат само да я смекчат. Това на всеки може да се случи - Съдба !
14
1
 
7
 
! Отговори
До до 6 преди 5 години
Според теб шофьорите по пътищата карат ли адекватно. Огледах се като шофимаш или и ти си от тях нищо чудно
13
2
 
18
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Отговорност на водача е съобразяването скоростта с пътя , пътните условия и вида МПС ! Знака за ограничение на скоростта е информация за водача и хранилка за КАТ ! 40 км/ч , а дали е зиме или лете , с кола или тир разликата е огромна !
12
9
 
8
 
! Отговори
Леле, преди 5 години
*** как скочиха само! Като гладен партизанин в много опасна акция - нападение над мандра!
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да си понесат отговорност, тези които не са направили пътя, както трябво, но не трябва това да става повод да се оправдават и шофьорите. Шофьор съм от 25 години и мои те наблюдения са че почти никой не спазва правилата и шофьори на автобуси, тирове, мотоциклетисти...Карат като луди, че и те псуват ако спазваш правилата. Аз питам това единствения автобус ли е, който е минал по този участък? Другите защо не са се занесли? Най големия проблем са си самите шофьори!
10
2
 
11
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Изгърбич, ти и прокурора на търг ли сте ? Карал с 41, не с 45, с 53, ти даваш 20 отгоре (60) .... ! Имаме ли обявени 80км/ч ?
9
12
 
10
 
! Отговори
Дякон Игнатий преди 5 години
Клоунада няква, варовик имало в асфалта. Ами има - затова на знака пише 40. Ако беше някакъв въшебен асфалт, щеше да пише 140. Сега той сам ше си поверва, че е жертва на асфалта. Само в БГ има такова мало умие - интернета да определя вината на престъпниците. Сигурно едно време някой им правеше анализи на асфалта. Буташ човек и лежиш, а този утрепал един рейс хора и сега ще му върнат и книжката, пак да вози хора.
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шофьора ще лежи независимо от скоростта с кято е карал. Въпроса е дали някоя калинка ще му прави компания или отново, по принципа на споделената отговорност ще има накаания от рода на "забвлежка" или "мъмрене"
7
2
 
28
 
! Отговори
мак преди 5 години
Той е казал, че се е разсеял. Или е честен, или беше в състояние на шок. Във всеки случай той ще опере пешкира, нали той е карал. Други виновни няма да се намерят, те са много и са важни клечки, за тях закони няма.
6
5
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Човекът мисли за самоубийство, защото е наясно, че ГЕРБ ще изправят цялата държавна машина срещу него, за да прикрият далаверите си.
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още едно доказателство за безнаказаността в държавата,човека просто ще бъде изкупителната жертва,прикриващ истинските виновници.За милиони няма закони,за кокошка няма прошка.
4
15
 
8
 
! Отговори
Както преди 5 години
и да се политизира тази трагедия, каквито и упреци към разни институции да се хвърлят, вината е основно на водача! Като не е сигурен, ако трябва и до 20км ще слезе! Сега номера - нищо не помнел, щял да се самоубива...