Всичко за внучето... Пловдивчанка фалшифицира завещание

69-годишната изфабрикувала документа, вместо приятеля й
11 сеп 2018 22:38,
5
Всичко за внучето... Пловдивчанка фалшифицира завещание
Снимка: Районна прокуратура Пловдив

69-годишна жена отива на съд за фалшифициране на завещание, пишат от "24 часа“, позовавайки се на информация от Районната прокуратура в Пловдив.

Жената е съставила фалшиво завещание, като саморъчно е написала документа от името на мъжа, с когото живеела на семейни начала.

Разследващите установили, че в него 69-годишната измамничка завещала всичко само и единствено на своя внук – апартамент, къща и пари в банка. Според информация от районната прокуратура жената съставила завещанието през 2014 г.

По-късно мъжът починал, но наследниците му оспорили автентичността на завещанието. Документът бил прогласен за нищожен, а причината за това е, че завещанието трябвало да бъде написано изцяло ръкописно от самия завещател.

Според заключителната експертиза завещанието било написано от обвиняемата. Предстои Районен съд – Пловдив да насрочи заседание. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Ако все пак допуснем преди 5 години
че мъжът е искал негов наследник да бъде нейното внуче, възникват въпроси:Наследодателят подписал ли е завещанието?Ако го е подписал пред нотариус, защо нотариусът не е попитал кой е написал целия текст, след като е видял, че документът представлява ръкопис?Обикновеният гражданин няма как да знае, че в случая точно наследодателят е трябвало да напише завещанието собственоръчно. Жената пък е постъпила неразумно, като не се е посъветвала първо с адвокат.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не е Вълчо?