Десислава Иванчева и Биляна Петрова в един глас: Не сме корумпирани!

Бившият кмет на "Младост" и заместничката ѝ няма да се съгласят на споразумение
16 сеп 2018 10:36, Елка Василева
151
Десислава Иванчева и Биляна Петрова в един глас: Не сме корумпирани!
Кадър: bTV

Бившият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова заявиха, че не са корумпирани и че рано или късно ще докажат своята невинност.

Двете говориха за пръв път след ареста им с белязани пари за подкуп.

"Ако си гузен, ти ще си по-тих от тревата. Ако си корумпиран, няма да воюваш с всички, няма да отстояваш правата на хората. Хора, вярвайте, бъдете с нас, рано или късно ще докажем, че сме прави", каза Иванчева пред bTV в една от залите на Специализирания наказателен съд.

Тя описа ареста като много по-тежък и по-вредящ, отколкото самият затвор. "Чувстваме се дискриминирани. Има само един затвор за жени – в Сливен, което е вид дискриминация. Не може всички от цяла България да се събираме  на едно място, а мъжете да имат почти във всяка област затвор. Нямаме равен старт с г-н Дюлгеров, тъй като той е в София – там, където си живее, ще може по всяко време да си вижда защитниците, има право на отворен престой, комуникира, движи се, има час и половина повече престой навън, има топла вода, има осветление", изреди бившият кмет на "Младост".

Още по темата

"Ние стоим на аварийно осветление. 23 часа стоим затворени на аварийно осветление, това е кошмар. Без възможност да се проветряват помещенията, без никакъв слънчев лъч, това просто е побъркващо. Ние нямаме топла вода. Аз трябва да се моля да ми се донесе една бутилка топла вода, за да мога да се измия и още не съм отстояла правото си да ми се донесе топла вода", допълни тя.

"Вероятно сте гледали филми за концлагерите. Неслучайно казвам, че това е съвременен концлагер. Арестът в София е течаща, разпадаща се сграда, без въздух, без вода, без светлина. При тези условия трябва да готвиш личната си защита за делото на живота, защото тук става дума за много години. Тук реално здравето ни се уврежда всеки ден", категорична беше и Биляна Петрова.

Двете твърдят, че прокуратурата е благосклонна към бизнесмена Александър Ваклин, който подаде сигнала за подкуп срещу тях и който свободно разгласявал данни по делото.

Иванчева нарече "отявлена лъжа" твърдението на Ваклин, че от тяхно име му е поискан подкуп. "Не съм корумпирана, във всяко заседание категорично отричаме да сме искали такъв подкуп", подчерта Десислава Иванчева.

"Това е офанзива на група строители, които не са съгласни, че спазваме правилата на ЗУТ, които са свикнали да си плащат напред и да получават услуги, но в нашия район няма такива неща. Ние не правим така", заяви тя.

"Живеех в свят, в който си мислех, че полицията и прокуратурата са честни и отговорни, а се оказа, че не е така. Вярвам в българското правосъдие и българския съд. Не вярвам в прокуратурата и не вярвам на следователите", категорична беше Иванчева.

"Рано или късно ние ще докажем нашата невинност и че никога не сме искали подкуп или дар. Искали сме единствено и само площадки, озеленяване, саниране", отбеляза тя.

Биляна Петрова определи последните 5 месеца като "петте кръга на ада". "Надявам се да е вярна поговорката, че всичко, което не ни убива, ни прави по-силни. Засега не са ни убили, имаше включително и физически тормоз върху нас, не само психически. Все още се страхувам да кажа от кого, защото не съм изведена от тази среда. Ако ви кажа, не знам дали ще съм жива утре", заяви тя.

"Това е вид инквизиция. Всички арести в България са в такова състояние. Идеята е държавата психически да те смачка, докато все още си невинен, и ти да прецениш има ли смисъл да се бориш, или е по-добре да си сключиш споразумение за няколко месеца – обикновено 8 месеца", коментира Десислава Иванчева.

И двете с Биляна Петрова обаче бяха категорични, че никога няма се съгласят на споразумение. "Рано или късно нещата ще излязат и ние ще съдим тези, които в момента ни съдят", смята Иванчева.

 


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който посегне на Ваклин груп, арест, който посегне на Джи Пи груп, арест...
136
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЦелта му не е да ги осъдят, а да ги изкара от постовете и да назначи Румен Русев.
135
0
 
6
 
! Отговори
Съдията преди 2 години
-Елементарно, Уотсън ?! Казал Шерлок Холмс: ,, Когато фактите говорят, Боговете мълчат
134
2
 
11
 
! Отговори
към 133 преди 2 години
Резултата от това е че вместо да се отварят работни нови места се затварят работещи малки предприятия и фирми защото просто не издържат на рекета.
133
4
 
3
 
! Отговори
До 124 преди 2 години
Ако е виновна скъпата ти кметица, твоите деца даваш ли Господ да ги прибере? *** *** има тука.
132
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваклин каза много ясно: Не ми е целта да ги осъдят, целта ми е държавната администрация изтрезнее малко и да започна да си гледа работата а не да извиват ръцете на всеки който се опитва да работи.Повечето от вас може и да не им пука, но в държавната администрация е основната причина за намалелите чуждестранни инвестиции и влошения бизнес климат. И не лошите бизнесмени отиват да подкупват кметовете, а кметовете блокират всякакъв вид инициатива докато не си получат подкупа.
131
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Ама не сте бе.Те и герб милеят за родината и чак сън не ги хваща да мислят за решения на проблемите.
130
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АБЕ ЧОВЕК ТИ *** ЛИ СИ ИЛИ СЕ ПРАВИШ НА ТАКЪВ. И АЗ НЕ ХАРЕСВАМ ГЕРБ, НО НЯМА ДА ОПРАВДАВАМ НЯКАКВА СИ КОРУМПИРАНА КМЕТИЦА ЗАРАДИ ТОВА ВИНОВНА Е И ДА СИ ПОНЕСЕ ПАНДИЗА.ПИСНАЛО МИ Е ОТ ТАКИВА НАГЛЕДЦИ.
129
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дискриминация е . Женски затвор само в Сливен. Референдум ,във всеки град женски затвор. И по един етаж в мъжките.
128
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ма той и боко е невинен :)))))))Изплащал горкия и заем, че и понякога от местната бакалия на кредит му давали.
127
3
 
7
 
! Отговори
Бг.реалност преди 2 години
Ехааа,Герберските мишки са плъзнали тук въоражени с минуси.Какво става,страх да не падне бочовата диктатура ли ?Тракайте минуси дребни душици.Докато ви има и България ще си е абсурдистан.
126
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по скоро са невинни.дерзайте чичко паричковци, няма да я бъде вашата.всички тези строители са мамели, подкупвали, грабели, лъжели и т.н. тази случка не е по различна.
125
0
 
13
 
! Отговори
Гост преди 2 години
70 бона са в колата ми! Взех ги ЗА ДА ГИ ВЪРНА!!!
124
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
иВАНЧЕВА ИНТУИЦИЯТА МИ ПОКАЗВА И ПСИХОЛОГИЧЕСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ, ЧЕ Е НЕВИННА А вАКЛИН Е ГУЗЕН ОМАЗАН.-..Господи накажи участниците в поръчката. Прибери им децата.
123
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
зА ДА ИМАТ СПРАВЕДЛИВ ПРОЦЕС Е НУЖНА СВАЛЯНЕТО НА шАЙКАТА И ОТВОД НА КАРИЕРИСТИТЕ КОИТО Я РАЗСЛЕДВАТ И СЪДЯТ.
122
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОЙ ГИ Е ТОРМОЗИЛ, Я ДА КАЖАТ И ТОРМОЗЕЩИЯ НА ДЕТЕКТОРА НА ЛЪЖАТА И УВОЛНЕНИЕ.
121
8
 
10
 
! Отговори
БЕЗОЧИЕ ГРОБСКО преди 2 години
тРЪНСКИЯ КМЕТ ГАЗИ ДЕТЕ, НЕВИНЕН Е СПОРЕД ГЕРБАВИЯ СЪД, СКЛЮЧВА ДОГОВОРИ С УМРЕЛИТЕ ПАК Е НЕВИНЕН. ОБАЧЕ ДОСТА ПО-СЪМНИТЕЛНИЯ СЛУЧАЙ НА ИВОНЧЕВА, В КОЙТО ВЛАСТТА Я МАЧКАШЕ И ПРАВЕШЕ СЕИР И ПОЗОР НА ЖЕНАТА Е ВИНОВНА, НАЛИ ГЕРБАВЦИ
120
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ИВОЩото не са ги намерили в нейната кола а в общинската гербави троле. От която целият герб има ключове дубликат че и втория оригинален.Къде са отпечатъците по парите? Дюлгеров пипа парите и се ръкува с нея, ео откъде и свети ръката. Къде свети от външната страна, където пипат пръстите на Дюлгеров. Свобода за невинната жертва, грехът е ЧЕ ЩЕШЕ ДА ИЗМЕТЕ БАБА ЙОРДАНКА ОТ РОЛЯТА И НА КУКЛЕН БОКОВ КМЕТ. НА СОФИЯ
119
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен Русев неизбраният кмет а нагласеният за олигархията как е добре ли управлява Младост.
118
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако хунтонатегачите осъдят тези невинни жени, българското правосъдие става като либийскато