2 г. затвор за мъжа, запалил и препикал трикольора

Поругаването било протест срещу съдебната система
27 сеп 2018 17:17,
57
2 г. затвор за мъжа, запалил и препикал трикольора
Снимка: кадър YouTube

Две години лишаване от свобода за оскверняване на националния флаг и хулиганство наложи на Михаил Михайлов Специализираният наказателен съд, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

През юни месец мъжът публикува в социалните мрежи клип, в който се вижда как недалеч от столичната Съдебна палата самият той пали национален трибагреник, после го хвърля на земята и уринира върху него.

В разпространеното видео той обясни, че поругаването на флага е знак на протест срещу съдебната система у нас.

Няколко часа по-късно мъжът бе задържан и обвинен.

Резултатите от насрочената по делото съдебно-психиатрична експертиза показаха, че Михайлов не страда от психично заболяване и може да отговаря за деянията си.

Съдът прие представените от прокуратурата доказателства и го призна за виновен. Присъдата му не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е едно знаме щом на практика нямаме държава. Имаме ли истинско здравеопазване, съдебна система, образователна и социална политика? Сега ще съдим един човек на който му е писнало до кокъл от всичко за сметка на това да покажем че сме родолюбци. Пълна безмислица! Вместо да се хванат и оправят държавата сега ще съдим цацата за прикрием акулата!
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 51"Мажеш се с нещо, за което не съм и чувал"Ами мажи се за да се излекуваш! Можеш съвсем спокойно да ме намериш защото съм се регистрирал. Ако си нервен пийвай Валериан или отиди на доктор! Той ще те "намаже" и ще ти даде нещо за нерви вместо да захапваш клавиатурата от яд! :)))))))))))))))))))))
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 49А с фицидин няма ли да се намажеш? Те щото сите родолюбци са гъбясали та даже иска да си носят фисидин в чужбина! Аз ще ти кажа как ще продължи историята. Ако го осъдят ще подаде до евро съда, ще го пуснат и България ще му плати едно хубаво обещетение! А ти ще си останеш с гъбичките! :))))))))))))))0
46
0
 
10
 
! Отговори
???????????????????? преди 5 години
А какво стана с Хасан от село Царевци, който през април тази година подпали трибагреника и го стъпка, а след това качи в мрежата клипче, представящо бабаитлъка му? Съобщиха ни, че:1. Извършил това безобразие в училищен двор, където отишъл да ползва БЕЗПЛАТЕН интернет (т.е., платен от нас);2. Щели да го накажат само с порицание, защото бил на 16 г.Но не ни информираха дали са го питали ЗАЩО е извършил тази нагла гадост. И колко пари е дала хазната за детски надбавки за него?
45
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересува ме в Холандия дали има такъв закон, който да ме вкара в затвора за 2 години, ако им изгоря знамето? Питам защото в България не се живее вече, стана непоносимо. И се замислям, ако може да изкарам 2 години в някой холандски затвор, ще ми дават нормална храна, а не като тая която се продава масово по магазините в България и е пълен ***. Глътка въздух ще е за мен, ако поживея в холандски затвор. То там и затворници няма, ще си праим мохабет с надзирателите всеки ден.
44
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея са ненормални,за хулиганство се наказва много по-леко,какви са тези 2 години?Това не е заради знамето,а защото да покажат на останалите какво ще им се случи ако рипат,също като случая на Иванчева.Оставете човека на мира,бе!Явно много му е писнало,за да направи такова нещо.
43
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Тъжната истина - Да , прав си , можеше да полу4и 4 години за руския флаг .
42
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тя ,съдебната система каква е ? Ще ви обясня накратко ! Съдът в България е параван на мафията - не ги съди .Ако немаше съдилища в България тогава европейски съд ще вземе делата в свои ръце -- и хоп в панделата .У нас от4итат дейност ей с такива юнаци , а тези които требва да бъдат наказани , просто нищо не им се слу4ва .
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ами той нормален ли е този... не е ли за жълта книжка, от този вид не получават присъди а престой в психото:)
40
0
 
7
 
! Отговори
Евто преди 5 години
А колко получиха *** за гаврите с българщината?
39
3
 
17
 
! Отговори
Тъжната истина преди 5 години
Тъжната истина е, че дребните риби като този го отнасят. Едрите само дето не горят флагове. Иначе две години затвор за това, че е запалил един чаршаф ми се струва пресилено - дано да го пуснат по-рано. Не ми се мисли какво щяха да му лепнат нашите скъпи магистрати, ако беше запалил руския флаг...
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за ония дето палиха и тъпчеха знамето на Европейския съюз на Копринка, колко?
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама че ***, седнал знаме да пали като си такъв герой хвани един политик и него препикай и запали ама не ти стиска
36
7
 
3
 
! Отговори
българина преди 5 години
не да ми лежи!!! бачкане в мините стига лежаха стига ги храним!
35
10
 
12
 
! Отговори
Ми прешишай преди 5 години
Ми препикай т.н. Съдебна палата, знамето си е наше. Малко са му 2. За това знаме са умирали....
34
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това да му е за урок! След 2 години като излезе да знае - като протестираш срещу съд.с-*** запали магистрат,а не знаменце. Тогава може и с условна да се отърве,все пак живота тук не е особено ценен.
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не Ви харесва НПК. Поправете го! Щото и на осъдените престъпници, също не им харесва. Дори и тези с привидно малко за деянията им, наказание, също са недоволни.
32
1
 
2
 
! Отговори
До ВГЗ преди 5 години
Националното знаме е едно и също от 1879 г. Не го бъркай с бойните знамена!
31
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега да не ме разбирате погрешно - не му е малка присъдата. Възмутителното е, че хора с далеч по-големи престъпления получават далеч по-малки(или никакви) присъди.
30
10
 
23
 
! Отговори
ВГЗ преди 5 години
Ама разбира се, че парче напикан плат е много по-тежко престъпление, отколкото да убиеш човека на пътя, докато караш пиян. По-голямо престъпление от това да откраднеш милиони или да пребиеш възрастна жена за два лева. Заради случаи като този и аз бих се изпикал на *** знаме. А вие, които казвате, че деди били загивали под това знаме, моля да направите една справка как е изглеждало знамето на България преди повече от 100 години, необразовани ***.