Разказ от първо лице: Леон Кофи – битият от ултраси британец

Според него жестокият побой станал заради цвета на кожата му
24 окт 2018 11:45,
262

В края на септември британски гражданин стана жертва на тежък побой от футболни хулигани след края на мача ЦСКА – София и Левски.

Леон Кофи работи като търговски представител в български офис на международна компания и е бил нападнат пред сградата на МВР, докато се прибирал към дома си. Мъжът е бил заедно с двама свои колеги, но е бил жестоко пребит от ултрасите.

Защо се стига до това? Разказ от първо лице пред Bulgaria ON AIR.

"Бях много шокиран от това, което видяхме. Беше като малка армия. Хората бяха облечени в униформи, имаха структура, имаха лидери пред тях, бяха много организирани", раказа Леон Кофи

Още по темата

Мъжът е категоричен, че побоят над него е станал от расистки подбуди. Неговите приятели и колеги, които са от арабски произход, са успели да избягат. Кофи сподели, че цялата агресия на десетките футболни запалянковци се е изляла върху него, защото бил най-тъмен.

При сбиването Кофи изпада в безсъзнание и е откаран в болница, но преди да бъде приет в "Пирогов", други две лечебни заведения отказват да го лекуват, а самият британец няма обяснение за това.

Леон претърпява операция и прекарва две седмици в Клиниката по неврохирургия.

Той разказа още, че малко преди случката е видял полицейски автомобил в близост до мястото на инцидента, до който се е опитал да стигне при нападението, но не е успял.

Британският гражданин сподели още, че и друг път е бил обект на расистки прояви към него, но далеч по-безобидни.

По случая е образувано досъдебно производство, а сега Българският хелзински комитет ще му осигури правна помощ.

Радослав Стоянов от БХК каза, че вече са иззети записи от видеокамери, но тези от самата сграда на МВР още ги няма.

"Всичко зависи от разследващите органи, ако не бъдат установени лица, ние ще положим максимални усилия разследването да продължи", категоричен беше той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
33
 
5
 
! Отговори
The moment of truth преди 5 години
Мача е бил Литекс-Левски,това първо и второ делото ще е много знаково...
126
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До NoNameМоля те сълзливите речи някъде другаде. Всъщност през 21-ви век потърпевш от расизъм е най-вече белия човек, а най-лошото е,че това се пренебрегва.Имаш ли идея какво ще ти се случи ако отидеш да живееш в Африка например?И накрая колко черни е вкарал Хитлер в газови камери,че аз съм го пропуснал този урок???
125
80
 
10
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Четейки коментарите под тази статия осъзнавам, че единственият начин българския ***, подстрекаващ и подкрепящ расистки прояви, е да изпита на собсвен гръб газовите камери на чичо Ади. Не смятам че полуразумните хора, съдещи околните само заради това как изгеждат могат да имат съществен принос към общественото благо. Човекът е дошъл в България по работа, както става ясно и с нищо никого не е провикирал! Wake up, idiots
124
2
 
34
 
! Отговори
Ветрувианския човек преди 5 години
Егати Британеца, сигурно е внук на Кралицата.Видно е , че човека е умен и интелигентен за ***, но в крайна сметка няма как преди да ги бият да им дават тест за интелиг.В крайна сметка масата е важна и покрай нея го отнасят и някой по-нормални, като тоя.
123
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПустинякТова,че някой работи нещо си някъде какво означава за теб?Определя го като добър човек може би ?И как точно разбра колко пари взима бе , мислителю?
122
1
 
15
 
! Отговори
GG преди 5 години
Може и Джон Кофи
121
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БХК незабавно трябва да бъде премахнат.Анти -българи а не защитници на права.
120
1
 
15
 
! Отговори
Панама пейпърс преди 5 години
Ай ся някой да разнищва как вървят разследванията на престъпления срещу бели в африканските тоалетни,арабските тоалетни,и разните му НО-ГОУ зони в големите иврупейски ситита.
119
43
 
3
 
! Отговори
Пустиняк преди 5 години
Значи викаш, оправдан е безпричинния побой... Какво да си го взимам в нас? Този човек си работи, със сигурност изкарва повече пари от теб и плаща повече данъци.
118
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Леон Кофи - демек лъвски кофи, краде с кофи като лъв един вид... Сега да си дезинфекцират студиото, да не хванат я ебола я хепатит.
117
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ли европейските медии ще се заемат със ситуацията на белите в Южна Африка, където те все по-често са убивани, жените изнасилвани и осакътявани само заради цвета на кожата им. Не просто не го прявят, но и прикриват тези събития. А Холандия (откъдето са предшествениците им) отказва бежански статут, докато приема всякакви лица с недоказан произход от Близкия изток. Общо взето така е и навсякъде, където тези добият мнозинство. Друг е въпроса, че самия ЮАР става все по-мизерен с по-малко бели.
116
1
 
40
 
! Отговори
Киро косматия преди 5 години
До пустиняк. Ако ти харесва що не си го вземеш у вас. Не са расисти хората...реалисти са. Британия я боли.....точно за този им "гражданин"
115
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ромовете като бият, грабят стотици българи всеки ден - или това не е новина - щото е ежедневие. Този господин да си ходи в африка, там няма да го бият.
114
41
 
6
 
! Отговори
Пустиняк преди 5 години
Дано разкрият тези ***, осъдят ги и ги тикнат в затвора. Няма толкова лесно да се покрие случая, колкото и да им се иска на форумните расистчета, защото човекът е британец. Ами ако в Британия почнат да нападат българи, дето са вече половин милион по националистически и етнически подбуди?
113
3
 
36
 
! Отговори
111 преди 5 години
Британец с нигерийска фамилия.Ето това са новите британци.Най добре да си го прибира и закриля аристокрацията в Бъкингам.
112
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бият и белите англичанчета където пикаят по витошка и се держат все едно сме им колония.
111
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МЕГА британец.
110
1
 
34
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
до ГостМоже да сме расисти и шовинисти. Що не...кой каза че е лошо, тия дето имаха милионни колонии с роби ли. Пък ти ако имаш дъщеря, да вземе един зет кат тоя бритенец да ти доведе, ша та питам тогаз къв си либерален. Ей....много сте отворени и европейци, ама кат усетите дебелия край, бържи обръщате плочата!
109
1
 
25
 
! Отговори
179 преди 5 години
Въпрос към Българският хелзински комитет - Кога ще започнеш да се грижиш за собствените си граждани ???
108
1
 
37
 
! Отговори
Питане.... преди 5 години
То в англията много слънце пече, много жега! Всички ли са така почернели?