Разказ от първо лице: Леон Кофи – битият от ултраси британец

Според него жестокият побой станал заради цвета на кожата му
24 окт 2018 11:45,
262

В края на септември британски гражданин стана жертва на тежък побой от футболни хулигани след края на мача ЦСКА – София и Левски.

Леон Кофи работи като търговски представител в български офис на международна компания и е бил нападнат пред сградата на МВР, докато се прибирал към дома си. Мъжът е бил заедно с двама свои колеги, но е бил жестоко пребит от ултрасите.

Защо се стига до това? Разказ от първо лице пред Bulgaria ON AIR.

"Бях много шокиран от това, което видяхме. Беше като малка армия. Хората бяха облечени в униформи, имаха структура, имаха лидери пред тях, бяха много организирани", раказа Леон Кофи

Още по темата

Мъжът е категоричен, че побоят над него е станал от расистки подбуди. Неговите приятели и колеги, които са от арабски произход, са успели да избягат. Кофи сподели, че цялата агресия на десетките футболни запалянковци се е изляла върху него, защото бил най-тъмен.

При сбиването Кофи изпада в безсъзнание и е откаран в болница, но преди да бъде приет в "Пирогов", други две лечебни заведения отказват да го лекуват, а самият британец няма обяснение за това.

Леон претърпява операция и прекарва две седмици в Клиниката по неврохирургия.

Той разказа още, че малко преди случката е видял полицейски автомобил в близост до мястото на инцидента, до който се е опитал да стигне при нападението, но не е успял.

Британският гражданин сподели още, че и друг път е бил обект на расистки прояви към него, но далеч по-безобидни.

По случая е образувано досъдебно производство, а сега Българският хелзински комитет ще му осигури правна помощ.

Радослав Стоянов от БХК каза, че вече са иззети записи от видеокамери, но тези от самата сграда на МВР още ги няма.

"Всичко зависи от разследващите органи, ако не бъдат установени лица, ние ще положим максимални усилия разследването да продължи", категоричен беше той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
16
 
7
 
! Отговори
Лора преди 5 години
До Анонимен 161Господине или госпожо, малцинствата за които говорите нито са с друг цвят, нито от друга раса. Те са като мен и Вас и са такива, каквито сме ги отгледали и направили. За тяхната проява на агресия е виновно обществото и сбърканата политика на държавата, която ги "ползва" само когато трябва да се гласува.
146
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лорче това звучи много хубаво моето момиче, но действителността е друга! В твоята страна например, орди от подивяли малцинства, тероризират бабите и дядовците ни, ходят с ножове и брадви, късат портрети на Левски и казват че те искат ***! Така че може да пробваш да свалиш розовите очила и да видиш че в реалният свят, нещата са много различни
145
23
 
10
 
! Отговори
Лора преди 5 години
Няма безобидни расистки прояви. Расизмът е грозно явление. Хората са ралични по цвят и раса, но това не прави никой по-лош от другите.
144
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако можеше да наемем Орбан за един мандат само, България щеше да се промени и подобри! Щеше да забрани БХК, ДПС,ДОСТ и всички тези противни, продажни и престъпни организации финансирани от дъртия демон Сорос и щеше да разкара отвратителните му фондации които са болест за страната, щеше да вкара в ред ония диваци от Столипиново като спре всякакъв вид помощи, и милиардите за интеграциите им, да отидат за нещо полезно! Какъв късмет имат унгарците с него! Да им е жив и здрав, и все повече като него
143
6
 
23
 
! Отговори
аз преди 5 години
Този тук взима сигурно 5000 евро а дава на бг робите по 700 лева и е*е български момичета. Така че да не се оплаква!
142
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БХК са една отвратителна антибългарска организация, финансирана от дъртия п...раст Сорос, която открито работи против интересите на българския народ. Мълчат пред действителността и пред терора в българските села, мълчат пред безобразията и диващините на подивялите малцинства! Долни *** продажни! Не е правилно да са били човека без причина, но ако беше българин бит от роми? Щеше ли да излезе БХК да се намесва!? Ако не беше чернокож, а просто някой друг? Да се забрани тази противна шайка
141
3
 
13
 
! Отговори
Типичен турчин преди 5 години
Вие срещу България,но стиска българския паспорт!Целомъдрен,но на коза не прощава!Праведен е,ама лапаа суджук и кюфте!Уважава жените,но ги зачулва!Не пие,пък ракия не отказва!Строи паметници на Султана,но стои в Германия.Мрази американци,но люби долари!Стреля по руснаци,ама им продава домати!Ненавижда Джей Пи Морган,но взима на заем!Гнуси се от чалга,но върти кючеци!Европейци гази-за Европа лази!Голям чистник,ама си бърше з.а с пръсти!Арабин,пък пише на латиница!*** не е-Конвенция прави!
140
11
 
7
 
! Отговори
Ставате за смях преди 5 години
"Феновете" на отбора с тирето пребиват невинен човек и слагат минуси на коментарите...
139
35
 
4
 
! Отговори
ЕвроМиков преди 5 години
България остава в ЕС,а наркоманите-ултраси оставате комунистически ***.
138
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вън от ЕС и НАТО. БХК по трудови лагери.
137
35
 
18
 
! Отговори
Илиян преди 5 години
Кога по дяволите ще забранят футбола в България?? Отведнъж ще се сложи край на почупените автобуси, спирки и невинните, пребити!
136
37
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите са расисти а напоследък стават и нацисти
135
5
 
56
 
! Отговори
КСЕНОФОБ преди 5 години
На този името му, да не изва от кофа?
134
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подобни сатанински организации, като бхк, са истинските убийци на Виктория, Вероника, на всички измъчвани и убити старци, за пари, по селата. Те са виновни за унищожението на всичко нормално и човешко, за разграбването на труда на дребните земеделци и животновъди по цяла България, от диви орди. Ако не излезем спешно от нато и ес, и не си променим законите в наша полза,тези ще ни унищожат. Дано по-скоро направим това, и набутаме бхк-то, и тям подобни, задълго на топло.
133
3
 
24
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колеги, не разбрахте ли, че Нелсън Пандела е афро-американец? Съобразявайте се, моля ви.
132
3
 
18
 
! Отговори
да бе преди 5 години
Имали структура, имали лидери, а ПВО и ВВС имаха ли?Тоз защото е от *** и сега ще го канят във всички медии. Ако беше бял - минал и заминал, даже нямаше да го отразят по "независимите" медии.
131
2
 
13
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
До пустиняк.Ти да не са ти дали 20 лв. от БХК или си ром. Кви са тия приказки. Родоотстъпник!
130
1
 
6
 
! Отговори
GG преди 5 години
NoName объркал си се малко
129
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата фаш.изоидна част на патриотарските тро.лове се изсипала под статията.
128
32
 
8
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Всеки добре уважаващ себе си *** ще покаже своето превъзходство пред различните, открояващите се, които не принедлежат към "стадото". Расизмът и дискриминацията функционират в двете посоки. Не си ми схванал тезата - всяка безпричинна проява на агресия спрямо бял, черен, жълт, зелен и прочие за мен е белег на полу-интелигентност. Такива хора независимо на кой континет са, са символ на упадък. А Хитлер е просто най-разбираемия пример какви са последниците от расизма. Take care ;)