Цацаров: Разследването срещу Баневи ще се разширява!

Продължава издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви
Обновена: 27 окт 2018 12:13 | 27 окт 2018 12:08, Елка Василева
54
Цацаров: Разследването срещу Баневи ще се разширява!
Сотир Цацаров. Снимка: архив, Булфото

Разследването срещу Николай и Евгения Баневи ще се разширява. Стартовата точка е източването на приватизираното и фалирано от тях "Полимери"-Девня. На действията на обвинението няма да се ограничат само да това. Анализът на документите продължава и утре колегите от специализираната прокуратура ще изнесат подробности, обяви в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров.

По думите му на този етап е започнало досъдебно производство срещу Баневи, които бяха арестувани във Франция. Те са подведени под отговорност за данъчни престъпления, присвоявания и пране на пари.

"Казвам отправна точка е "Полимери", защото тук се очаква в резултат на извършените интензивни действия параметърът по разследването да се разшири и да обхване доста по-голяма икономическа дейност на Баневи", допълни Цацаров. Снощи е продължило претърсване и изземане на документи от техните офиси.

Още по темата

"Към този момент е издадена европейска заповед за арест. Задържането е реализирано, и предстои процедура пред френския съд да бъдат екстрадирани. Тамошният съд би следвало да реши дали ще допусне изпълнението на европейската заповед за арест. Лицата, спрямо които е издадена тази заповед, имат възможност в това производство да заявят желание за незабавно изпълнение. Нещата оттук насетне са в ръцете на френското правосъдие до предаването им на българските власти", каза Цацаров.

Според него различна, но подобна е и процедурата, която се развива пред турски съд с Митьо Очите. Там екстрадиционната процедура на ниво съд е изпълнена и се очаква решение на изпълнителната власт, за да може да се осъществи окончателното му предаване.

"Продължава издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви, което е в ръцете на френските власти. Това, което трябва да е направено, ние сме го свършили", настоя обвинител №1.

"Иво Прокопиев е разследван не като издател, а като бизнесмен и по-конкретно за "Каолин". Твърденията, че бил подведен под отговорност, защото неговите издания пишели срещу корупцията, не отговарят на истината", заяви още главният прокурор Сотир Цацаров.

Обвинител №1 в държавата се въздържа да посочи конкретни подробности за Прокопиев и уточни, че е обвинен за пране на пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: Сотир Цацаров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко и Сотир се надпреварват кой ще стане по дебел
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По резултатите ще ги познаете!Досега резултатите от работата на прокуратурата клонят към абсолютната нула!
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е, че мониторинговите доклади от Брюксел за борба с корупцията са силно отрицателни за България...........затова сега цацаратурата имитира активност!
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще се разширява..............това ясно, но накрая може да се спука като балон..............поради липса на доказателства!!Това ли казва Цацаров???
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставкаааааааааа!
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко предприятия са приватизирани, след това фалирани в България???Ако се разследва "Полимери"-Девня, трябва да се разследват поне още 100 такива завода!Тия Баневи са за затвора, това ясно, но има много други като тях............знайни и незнайни "герои"!!!
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някога Баневи заели ли са се с някое предприятие, което да не са фалирали?! И изобщо, какво да си говорим за икономика, направена от ченгета?
43
1
 
10
 
! Отговори
To6ko56 преди 5 години
Разбрахте ли, понеже имало арести на знакови фигури, се засилва натиска за предсрочни избори. ПРОСТО НЕ СМЕЯ ДА КОМЕНТИРАМ.
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народът е ограбен, държавата е ограбена. Наред са грабителите да бъдат ограбени и превъзпитани. Колелото на историята се върти. Диктатура на гербериата, прокуратуриата и т.н.
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единият в Софийския, другия в Сливенския. Лошо, другари, лошо. Лошо ли е да ликвидираш губещо предприятие и да прибереш парите от скрапа? За двама души стигат парите да станат милионери. Ако за това се влизаше в затвора, Костов и Мафиянски вече щяха да излязат от затвора превъзпитани.
40
1
 
3
 
! Отговори
ХАХА преди 5 години
МИСЛЯ ЧЕ ТОВА СЕМЕЙСТВО СА ДОСТА УМНИ И ИНТЕЛИГЕНТНИ И СА СИ ПРЕКЛЮЧИЛИ НЕЩАТА КАКТО ТРЯБВА САМО НЕЗНАМ КАКВО ТЪРСИ ОЩЕ ГЛ.ПРОКУРОР И КОЙ ЛИ Е СЛЕДВАЩИЯ СЛЕД ПРОКОПИЕВ ДАЛИ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ГОРЕ НАДОЛУ АКО МЕ РАЗБИРАТЕ КАКВО ИСКАМ ДА КАЖА ИЛИ ГО ОСТАВЯТЕ Г-Н ПРОКУРОР НА СЛЕДАВАЩИЯ ПРОКУРОР
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
върви процес на преразпределение. Машините на ГЕРБ и на ДПС не работят без паричен поток всеки ден, а еврофондовете леко пресъхват и кинти нема. Зеха парите на КТБ, и те свършиха, на ред са тези.. а после? Дали се готвят пещерняците?
38
10
 
11
 
! Отговори
Един от нас преди 5 години
Вижте може ГЕРБ да не са цвете за мирисане но този акт да се преследва един 100% измамник един от многото който ликвидираха БГ производството е ПРАВИЛНО. Трябва ние като общество да се абстрахираме от правилото кой го прави а какво прави. Бих излязъл на протест докато не видя на този хитрец в затвора. Трябва да се обединим за наказването на подобен тип престъпници. А ако държавата има постоянен апарат срещу подобен тип престъпления и някой от ГЕРБ в бъдеще също може да е потърпевш. Хубав ден
37
5
 
18
 
! Отговори
Константин преди 5 години
И аз смятам, че са спрели да си плащат и затова искат да ги мачкат. герб + оп така се разправят с нещата.
36
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ш.опара разследва само неудобните за властта . Какво стана с Цветан и КТБ защо мълчи, това са 5 млрд които народа плати
35
1
 
5
 
! Отговори
Митьо Пулестия преди 5 години
Бях,съм и ще бъда! Ще ви се пуля от всеки ъгъл! Наркооооо...Цацата е дребно рибоче...Наркоооо...
34
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези не са си платили както трябва последния път и сега ще ги разковат показно
33
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е.Че властта се стресна!И се " разшетаха" !Това трябваше отдавна да го направят! Той не се е крил изобщо! И тия демонстративни "арести" бяха излишни!Властта си отива!
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Към Крушова градина или просто като надуваем балон!
31
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
истината е че тези които не се отчитат ги бием, а нашите не ги пипаме та даже продължават да трупат килограми, а когато няма доказателства се изфабрикуват както милиционерски. само да спомена случая иванчева, че толкова се разсмърдя напоследък пак.