САЩ към нас: Предайте ни руски хакер, източил е $7 млн.

Руснакът притежава българска лична карта
8 ное 2018 15:45,
66
САЩ към нас: Предайте ни руски хакер, източил е $7 млн.
Снимка: архив Reuters

Окръжната прокуратура във Варна внесе искане в съда за временното задържане под стража на руски гражданин, издирван със заповед за арест от САЩ за компютърни измами за поне 7 млн. долара, съобщава "24 часа".

Още по темата

Искането е за временното задържане за срок до 60 дни с последваща екстрация в САЩ на руския гражданин Александър Ж.

38-годишният гражданин на Русия се издирва със заповед за арест на съдия от Районния съд на САЩ за източния район на Ню Йорк, Бруклин, за наказателно преследване по дело за конспирация за извършване на компютърни измами, от които са нанесени щети в размер на поне 7 млн. долара.

Престъплението е извършено в периода от септември 2014 г. до декември 2016 г. и е наказуемо в САЩ с лишаване от свобода до 20 години или с глоба, както и с двете.

Руският гражданин притежава и българска лична карта и живее във Варна. Първоначално той е бил задържан за 24 часа, след което Окръжната прокуратура го задържа за срок до 72 часа, до изтичането на които издирваният трябва да бъде доведен пред съда за произнасяне по искането на прокуратурата за временното му задържане за срок до 60 дни, определен в Договора за екстрадиция между правителството на Република България и правителството на САЩ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
8
 
! Отговори
Ду.елизец преди 5 години
Тряя да лижим косматата руса доупара на чичо Тръмп, затуй дай да го екстрадиране! На другаря Путин кафевите топчета по космите отзад ем са по-неприятни, ем не носят файда.
31
18
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Украинецът Хрушчов ни казва в прав текст :"Вие искате да станете 16 република, за да плюскате по 50 кила месо годишно и да ви плащаме всички сметки; Тази няма да стане." Така че те изобщо не са ни искали за 16-та република.Такава е истината, драги ми, Смехурко.
30
10
 
16
 
! Отговори
До #19 преди 5 години
Кой и от какво ни е освободил два пъти??? Това, че до днешни дни историята ни се изкривява през мирогледа и виждането на управляващите, а всички знаем кои и какви са те! Комунисти, насадени от Русия и бившият СССР! Тепърва започва по-смело да се говори, защо точнобратята освободители, са започнали войната през 1877 год. И кога втори път-ако намекваш за 1944 год, от кого са ни освободили? Тогава тотално са ни поробили, добре, че не станахме 16-та република! Учете хора, да се образовате!!!
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Личната карта струва 500 лева, ако има и гражданство тогава се е оръсил цели 5000 евро
28
8
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
По-богати руснаци си купуват жилища в България, защото това им дава право свободно да се движат в Европейския съюз. Това че в България има към 20 хиляди руснаци и към 10 хиляди украинци не е никакъв проблем
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дрън-дрън
26
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България трябва да защити брата руснак! Не го даваме на американския режим!
25
11
 
3
 
! Отговори
До 14 преди 5 години
До привет от ГерманияЯ ги преброй в Германия и ще видиш колко повече са там... нещо много на сериозно се вземаме по отношение на Русия. Нито сме им най-любимите, най-много уважават сърбите, защото никога не са ги предавали, нито пък тук е най-голям броят им. Много повече са в Германия, Англия, Кипър, Чехия ако щете... така че споко, за руснаците не сме най-привлекателната дестинация, айде да не се величаем и правим на толкова важни.
24
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Украинците получиха право да работят у нас, така че техният брой ще се увеличава. А от криминални типове България трябва да се освобождава, но те са малка част от тях
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сто това са новите българи.Разнасят ни славата навсякъде по света.Ватенката откраднала пари баш откъдето гоня до дупка.Защо обаче не иска да си ги харчи в Русия?Какво и има на тази страна,че бягат,като обезумели?Какви разкошни оръжия за убийства произвеждат и как се гордеят с това.
22
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Украинците получиха право да работят у нас
21
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е цв.цв.-той е по тия ......
20
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
те на нас ще ни предадат ли някой? Май е само в едната посока
19
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До посмали, оранго мингКакво да посмалява?Накъдето се завъртиш все руснаци се мяркат.Плъзнали са из България като ***.
18
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да махнат визите и им го предаваме
17
12
 
6
 
! Отговори
посмали, оранго минг преди 5 години
Къде ги видя тия 300 000 руснаци у нас, когато са десет пъти по-малко
16
22
 
25
 
! Отговори
ВЪШЛИВИ УШАНКИ преди 5 години
Как тъй ще предавате "братушката" на онез мръсни соросняци, пиндустанските кравари, може ли тъй бре? Хората са си лели кръвта за нас, освободители, и то двойни, и днес ни освобождават от по 5,000,000,000.оо евра годишно, пък вие неблагодарни болхарски предатели такива! Срамота, който не обича рАЗИЯ, не обича ***, както казваше един министер с лява резба.
15
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне е инвестирал 7 милиона в българската икономика.
14
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А краварите кога ще върнат Америка на коренното население дето го убиха с фашистки методи, като стане пожизнен президент на САЩ някой индианец ни се обадете с пощенски гълъб него никой не може го хакне да ви преразгледаме исканията.
13
12
 
26
 
! Отговори
НАТО преди 5 години
Защо българската държава не защитава българските интереси, а чужди- Е, защитава ги - нали не го екстрадират. Съдът ще прецени дали искането е основателно. А аз като българин нямам нужда от сънародник-крадец. Честно казано, нямам нужда и от сънародник-руснак, ама нейсе...