САЩ към нас: Предайте ни руски хакер, източил е $7 млн.

Руснакът притежава българска лична карта
8 ное 2018 15:45,
66
САЩ към нас: Предайте ни руски хакер, източил е $7 млн.
Снимка: архив Reuters

Окръжната прокуратура във Варна внесе искане в съда за временното задържане под стража на руски гражданин, издирван със заповед за арест от САЩ за компютърни измами за поне 7 млн. долара, съобщава "24 часа".

Още по темата

Искането е за временното задържане за срок до 60 дни с последваща екстрация в САЩ на руския гражданин Александър Ж.

38-годишният гражданин на Русия се издирва със заповед за арест на съдия от Районния съд на САЩ за източния район на Ню Йорк, Бруклин, за наказателно преследване по дело за конспирация за извършване на компютърни измами, от които са нанесени щети в размер на поне 7 млн. долара.

Престъплението е извършено в периода от септември 2014 г. до декември 2016 г. и е наказуемо в САЩ с лишаване от свобода до 20 години или с глоба, както и с двете.

Руският гражданин притежава и българска лична карта и живее във Варна. Първоначално той е бил задържан за 24 часа, след което Окръжната прокуратура го задържа за срок до 72 часа, до изтичането на които издирваният трябва да бъде доведен пред съда за произнасяне по искането на прокуратурата за временното му задържане за срок до 60 дни, определен в Договора за екстрадиция между правителството на Република България и правителството на САЩ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
30
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом има български паспорт той е български гражданин не сме предатели че да си предаваме гражданите , щото една жена на пазара каза, че източил 7 млн. долара. Абе какви са тия американски ИТ специалисти, руснациге им хакнали изборите обрали им парите и ги оставили с разпрани дирници.
11
14
 
26
 
! Отговори
С Т Н преди 5 години
Руските кхрви да млъкват, вече не сме 16-та республика !
10
20
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Нищо не им давайте на тия ***. Оставете хакерчето да си хакерства на воля.
9
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде-е-е! Пак ли "българска следа", бе! :)Абе, стига смехотворни новини, бе! :)
8
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да предоставят първо неопровержими доказателства че е източил и пукнат цент, не щат ли да им предадем всичики българи щото всеки българин и сестра му са източили по 7 млн. eгати наглеците, абе няма ли кой да им прати по една ракета към оня вулкан.
7
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само това оставаше! САЩ колко точно престъпници са екстрадирали, ако не е тайна? Имаше няколко такива случаи с българи, на които са предявени безумни обвинения и не ги екстрадираха. Какво значение има, че е с двойно гражданство, пак е българин. За такива хакерски престъпления може да обвинят абсолютно всеки на земното кълбо. Защо българската държава не защитава българските интереси, а чужди?
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Александър Ж. ще е ценен за операциите на ДС.
5
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая лична карта да не е на временно пребиваващ? Че ако е така и нашите милювци предадат на щатите руски гражданин може и да име вежливи човечета и референдум във Варна )))
4
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво като притежава българска карта той и руска карта има що не го искат от Путин от нас не е източил нищо това си е проблем на краварите с Русия да не сме им роби, че да им изпълняваме всяка прищявка.
3
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
7 милиона долата вложени в бг икономиката са важни за БВП. САЩ да го д...
2
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китай и Русия са най-силните държави в света по информатика и програмистите им са в пъти по-добри от САЩ, а за ЕС още повече.
1
9
 
6
 
! Отговори
. преди 5 години
Ж?...Жириновски? :)