Главсекът на ДАБЧ кътал към половин милион в касета

От намерените пари били декларирани около 60 хиляди
Обновена: 20 ное 2018 12:21 | 20 ное 2018 12:15, Веселина Йорданова
29
Главсекът на ДАБЧ кътал към половин милион в касета
Снимка: архив, БулФото

Над 400 хил. лв. са иззети от касета, наета от главния секретар на Държавната агенция за българите в чужбина Красимир Томов.

Още по темата

Претърсването е извършено от спецпрокуратурата с разрешение на спецсъда на 13 ноември 2018 г.

Томов е обвиняем по досъдебното производство за участие в организирана престъпна група, длъжностни престъпления и корупция.

В касетата имало недекларирани пари в различни купюри и валути - евро, долари, британски паундове и левове. Левовата равностойност на намерената сума надхвърля четиристотин двадесет и седем хиляди лв.

Съгласно закона той е декларирал единствено 25 350 лв. спестени средства, както и 36 000 лв. от заплати, съобщиха от пресцентъра на спецпрокуратурата.

Иззетите пари са били държани в касета на банков офис в столицата, като достъп до нея е имал единствено обвиняемият главен секретар на ДАБЧ.

Както изземването на парите от банковата касета, така и огледът им като веществено доказателство, осъществен на 19 ноември, са извършени след производството по мярката за неотклонение на Красимир Томов в СпНС заради декларирана служебна ангажираност на неговите защитници.

На самото дело, в защита на клиента си, те изтъкнаха като аргумент липсата на намерени парични средства, доказващи престъпна дейност на Томов и другите обвинени по досъдебното производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
4
 
! Отговори
Ум преди 5 години
Якоооо кражби и тъмни далавери. Където бутнеш някой на средно или по високо място все далавери излизат. Що така стана? Един в затвора няма, всичките с болести ги изкарват и си седят в тях... държавата цирк.
25
0
 
0
 
! Отговори
batmario преди 5 години
В Пловдив ше го поръчаш,в Пазарджик ще ти го направят,Никос Лазидис вече се казваш...През Доминикана ше летиш...Хулио ща чака пари да земе и Торонто...2000 година...Същата работа с тия...Много са навързани...Нищо ново под слънцето...Нов канал ще направят-ново правителство се задава....
24
2
 
3
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Червените милионери ограбиха България: Р. Овчаров-милионер; Корнелия Нинова-милионер, предс.на БСП; Г. Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер, предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер; Манджуковмилионер; Гущеров-милионер;агент Гоце-милионер; В. Лечева-милионер, Г. Кадиев-милионер и още над 100 червени милионери откраднали милиарди от българския народ! А истерясалите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи! Д. Благоев, ако ги види ще се обърне в гроба!
23
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ТОВА Е САМО ЗА ГОДИНА. АКО ОЩЕ 3 ГОДИНИ НЕ ГО ПРОВЕРЯХА ЩЕШЕ ДА НАТРУПА БЛИЗО 2 МЛН. Е НА ТОВА МУ СЕ КАЗВА КЪСМЕТ. ДА ГИ ОТКРИЯТ И ДА ТИ ГИ ВЗЕМАТ.
22
0
 
1
 
! Отговори
Искаме истината преди 5 години
Целта истина за. ПАСПОРТИТЕ!!!ПРЕЗИДЕНТА И ВИЦЕТО МУ, НЕ САСВЕЩЕННИ. Крави!!!!!Пълно. РАЗСЛЕДВАНЕ!!!!!!
21
1
 
0
 
! Отговори
ИЗВЪН преди 5 години
Британски " ПАУНДОВЕ" ???... това ли какво е ))£ или GBP на български е познато, като : "лира стерлинг" и " Британски паунд"Може и паундове да са измислили вече хи хи хи
20
1
 
2
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 5 години
Всички по веригата с паспортите, били корумпирани.... Само Президента и Вицето му---НЕ....хахахаааааааа...Е,, как така, като последните подписиСА. Техни...???!!ТЕ КЬорави ли са. Били????!!!На. Гоце от къде са му парите, тогава?
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Uuuuuuu korumpiran bg prezident na korumpirana bg republikanska darjava! Uuuuuuuu mafia semeistva Radevi i Iotovi!
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Патриотизмът си е патриотизъм, но сиренето е с пари. Така е в капитализъма патриотичен. Нашите родни олигарски трябва да бъдат подкрепяни, за да не дойдат чуждите олигарси да ни крадат. Това е патриотизъм от първа степен. "Тъй рекоха Заратустрите Сидеро и Симеона".
17
4
 
3
 
! Отговори
Хера преди 5 години
До ГашоАко е вярно,че Президента само формално парафира документите за даване на българско гражданство, какво работят Президента, и огромната му администрация? Или само се правят, че работят? Във всеки официален документ чрез подпис, и печат, се удостоверява верността на въпросния документ и легитимността на лицето и администрацията, което го издава. Проверката трябва да е на всички нива. Президентството, МС, НС и др. не може да се явяват като свещена крава след съмнения за корупция.
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а Тлъстият Бидон от Банкня нищо не знае - той е случайно преминаващ
15
1
 
9
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
до Хера.Ами не...не стига до президентството. Вицето само парафира папките с документи издадени от агенцията. Агенцията изразява становище, че кандидатът трябва да вземе гражданство.Разбирам, че сигурно си голям Патриот, ама то дори хората си го казаха, че агенцията се държи от ВМРО. Трябва да се забрани на тази шайка охранени псевдо- патриоти да използват ажревиатурата ВМРО, това е нещо свято и висша форма на наглост
14
1
 
15
 
! Отговори
обединени мафиоти преди 5 години
Еми...с чист патротизъм май не се живее. Трябват кинти за жипове, ес класи, млади гажета, палати и почивки. А нещо и за децата да остане все пак. Мислим и за вас. Пак обещаваме: минимална пенсия 500, заплата 1000 и ще преборим престъпноста. Очакваме вашите гласове на следващите избори. Ако пък не ги давате ще си купим такива. Да живей Патриотизъмът
13
1
 
23
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Сами можете да сметнете, щом тоя има толкова пари, какво е нагоре по хранителната верига. Да живее ВМРО, това е техен човек. Веднага ОСТАВКА за шкембе воевода
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистически ***-престъпници!
11
6
 
7
 
! Отговори
Хера преди 5 години
До zeusДа...а веригата стига до Президентството, защото никой не може да получи българско гражданство без подписа на Президента. Въпроса е: Кога ще има обиски в домовете, касите, сейфовете и банковите сметки на служителите в президентството, и на самия Президент?????
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само за 2017 година 2 100 български граждани са разпределили 8 млрд. лв.Познайте от коя партия са ?
9
10
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Да се готви Курнелата, Р.Овч. и Гоцю! Цацата идва за всички ***!!!
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чиста българска работа срама нямате ей!!!
7
5
 
15
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Това е част от плана на герб, разпиляват партньора по всички линии след което на избори по вина на партньора. Този филм сме го гледали, а ОП си мислят че са само зрители а не главния герой