Тежко му е на Банев в ареста: Турска тоалетна, като в 19-и век е!

Олигархът се оплаква в социалните мрежи
Обновена: 20 дек 2018 09:11 | 20 дек 2018 07:00, Петя Славова
270
Тежко му е на Банев в ареста: Турска тоалетна, като в 19-и век е!
Снимка: БТА

Николай Банев се оплака и от българския арест. "Четирима души живеем в килия от 12 кв. м., която не е боядисана от 20 г." описа тежкото си положение той в социалните мрежи.

Според думите му, тоалетната прилича на турска, а от мивката не тече топла вода. От условията в ареста се оплака преди време и Десислава Иванчева, която бе заловена с подкуп.

Още по темата

Банев пък със съпругата си е обвинен в пране на пари и присвояване на милиони.

Той и съпругата му са свикнали с лукс и явно новите условия на живот изобщо не са по вкуса им.

"Матовите прозорци не пропускат слънчева светлина. На баня се ходи два пъти седмично. А "престоят на въздух" е 1 час на площадка, малко по-голяма от килията. В стаята няма нищо друго, освен две метални легла на два етажа и вграден в пода малък метален стол", пише бизнесменът.

Той явно се е сближил със съкилийниците си. Един от тях му разказал, че лежи без присъда вече 8 месеца.

"23 часа в денонощието без въздух и слънце и без движение гаснат 4 човешки същества", твърди Банев, който явно е дал текста на свой близък, който го е качил в профила му, пише "24 часа".

В писането си Банев сравнява условията в ареста с тези от 19-ти век. Липсвал му и телефон, както и спокойствие и време за свиждания.

В същия профил на Банев е публикувана и речта му пред съда, когато го оставиха в ареста за постоянно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
21
 
! Отговори
123 преди 5 години
Да свиква, скоро ще проси по канафките.
78
1
 
11
 
! Отговори
Forever преди 5 години
До армагедон,Разсмя ме с този коментар,само като си го представих,звучи влудяващо:):)ха,ха
77
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...не е вид наказание, но когато те осъдят, после ти го приспадат за излежано към присъдата, а щом си там, значи има за какво!"Не е така. Може и съвсем да не те осъдят. Както често се случва. Много често хора лежат абсолютно невинни. Може да не са стока иначе (или пък да СА), но се случва да лежат по обвинение за нещо, което не е тяхно дело.
76
2
 
21
 
! Отговори
ай дано преди 5 години
След 1-2 години ще са си идеална компания Цв. Цв. Даже може да пускат Веско Маринов да им пее за коледа! Киро Гела трябва да е в съседната килия, където въобще да няма тоалетна
75
2
 
36
 
! Отговори
армагедон преди 5 години
Физиономията ти ,когато разбереш новия си адрес: гр.Сливен,килия 213, вторият етаж, южното крило. При Цоца Мазната Дамата е строга! Но справедлива. Много обича майтапите. Вие сте млада, ще излезете запазена. ...първата година е трудно. После се свиква! За много години,сем Баневи
74
1
 
60
 
! Отговори
Нерез преди 5 години
Банева ако я сложат в една килия с няколко сиганки, никой няма да забележи разликата :)
73
4
 
20
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
--Пуснете го човека бре !! 1 МИЛИАРД та 1 милиард-- ами как да ги върне??Той ги е изхарчил човека -- оставете само скочибрата в затвора- Тя го е развратила да харчи по 200 000 евро на ден бре !!хахахахахахахаахах
72
1
 
35
 
! Отговори
До 90 преди 5 години
Такъв църvул да има милиард няма как да е невинен!!!
71
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чел съм, че тези тоалетни са много добри против хеме-роиди! Ако не допуска други затворници в тази зона ще си излекува хеме-роидите
70
1
 
25
 
! Отговори
месара преди 5 години
просълзих се.......
69
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До О, неразумни юроде...не е вид наказание, но когато те осъдят, после ти го приспадат за излежано към присъдата, а щом си там, значи има за какво!
68
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не оневинявам и оправдавам Банев, вероятно е виновен, но всеки е невинен до доказване на противното. Всеки от нас може да получи обвинение, дори ако е невинен. Нямате пари, връзки, близки хора. Какво ще се случи с вас, ще издържите ли?! Като какви ще излезете след година в ареста? Ще бъдете ли себе си? Има ли цена която да покрие физическите, психически и морални щети?!Ясно е, бесни сме и искаме възмездие, но това ли е начина?!
67
1
 
14
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
В момента Банев репитира за главната роля в новият (стар) филм Граф Монте Кристо-- след премиерата на филма -Банев ще отиде да приватизира ул Графа в София -като продаде всички перки на Южноафриканската организация за защита на акулите- ХМ)
66
0
 
33
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Когато е бил стругар или заварчик (не помня кое точно) Банев сигурно също е ползвал т.н."турска тоалетна" Ще му бъде от полза да се почувства като тези работници, които е пратил на трудовата борса, докато е давал за скраб приватизирани от него предприятия.
65
17
 
4
 
! Отговори
О, неразумни юроде преди 5 години
Уважаема медия, уважаеми коментатори и читатели,"задържането под стража" е вид мярка за неотклонение в наказателния процес, чрез която се цели обвиняемият да не се укрие и/или извърши друго престъпление."Задържането под стража" не е вид наказание!!!Ако случайно тия хора бъдат признати за невиновни, ние с вас ще плащаме тлъсти обезщетения.Оставам настрана моралната и човешка страна на въпроса...
64
0
 
29
 
! Отговори
sofeto преди 5 години
Така наречените "клекала" тоалетни от хигеинична гледна точка са за предпочитане в подобни обществени заведения където в момента "презимуват" Банев И Баневица, дори трябва да е благодарен за създадените му стерилни условия!"Турска тоалетна, като в 19-и век е!"
63
1
 
30
 
! Отговори
Нач. на затвора преди 5 години
Килиите са специално проектирани с такъв дизайн за да може затворниците максимално да се чувстват като Граф Монте Кристо, в затвора на остор Ив, та когато прекарват времето си тук да изживяват цялата романтика на приключението, но както чувате - пак има оплаквания. Просто не ни достигат плъховете и затова картината не е пълна.
62
1
 
26
 
! Отговори
Васил преди 5 години
Като е свикнал да луксозен живот да извади малко пари и да оправи арестите в България.
61
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До PilotНапълно възможно е. Все пак бизнесмените забравят че власта е по-ценна от парите. В България притежаваш ли власт то си недосегаем.
60
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъпоумнни селогъзорски бекове, хората "присвояват" ама с чалъм.А вие...Серрете сега в дупката, селяниии загорски.