Джамбазки настоя: "Паспорт гейт" – дело на ДПС!

"ДАБЧ не издава паспорти, а удостоверение, което се проверява"
Обновена: 24 дек 2018 10:39 | 24 дек 2018 10:37,
67

Пред Bulgaria ON AIR евродепутатът Ангел Джамбазки бе категоричен, че скандалът с ДАБЧ е бил удар на Движението за права и свободи.

"Те непрестанно се опитват да ерозират общественото доверие. Трябва да е ясно, че ДАБЧ не издава документи и паспорти. Агенцията издава удостоверение, което след това подлежи на проверки от редица институции и ако някой подаде фалшиви документи, то няма как те да останат незабелязани", отсече той.

Още по темата

По думите му неуспех на правителството през 2018-а е бил именно скандалът в Държавната агенция за българите в чужбина, тъй като страната ни допуснала да стане за смях.

"За успехи не мисля, че е редно да се говори, тъй като голяма част от българските граждани все още не виждат живота си като задоволителен. Затова е по-добре да се наблегне върху това, което трябва да се прави занапред", коментира Джамбазки.

Припомняме ви, че ДАБЧ се забърка в най-големия скандал, откакто започна да раздава удостоверенията за български произход на хората, които кандидатстват за гражданство.

Нейният шеф Петър Харалампиев бе арестуван в края на октомври като лидер на организирана престъпна група, занимаваща се с вземане на подкупи и други престъпления. Той бе обвинен за подкуп от 5000 евро и още пет случая, в които е упражнил търговия с влияние срещу сумите от по 350 евро на човек.

Според разследващите парите са взимани главно за издаване на удостоверения за български произход на чужденци, които искат да вземат български паспорт.

По-късно пък в банкова касета на името на отстранения главен секретар на ДАБЧ Красимир Томов бе открита голяма сума пари в различни валути, чиято обща стойност надхвърля 427 000 лева. Томов също бе задържан за постоянно в ареста заедно с Петър Харалампиев и още двама души от предполагаемата организирана престъпна група.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бедната България - с такива патриоти няма да пребъде...
14
3
 
31
 
! Отговори
ГЕРБ преди 5 години
СА МАФИОТИ--МИЛИАРДЕРИ ОТ КРАДЕНИ ПАРИ НА БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ....ЦАЦАРОВ,СЪБУДИ СЕ БЕ --ВИЖ КАКВО ПРАВЯТ ДРУЖКИТЕТИ-ХИЧ НЕ СА ДИСКРЕТНИ В КРАДЕНЕТО....
13
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако патриотите продължат да участват във властта, само след няколко месеца Шкембе Войводата толкова килограми ще натрупа, че квесторите ще го вкарват с носилка в парламента. Разбира се на носилката ще има и бутилка водка както и тънко нарязана пастърма за да замезва докато "работи".
12
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственият проблем, който Джамбазки съзира, е че са разкрили мръсните им игрички и не са си замълчали. Ей това е морал на патриот...
11
2
 
26
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
А къде се намира паспортният портал?
10
5
 
35
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 5 години
А таз фамилия Джамбазки от къде е...
9
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички словоизлияния на Джамбазки могат да се синтезират в едно изречение : "Трябваше да ни оставите далаверката, за да не излагаме страната."
8
6
 
42
 
! Отговори
да преди 5 години
Аз все повече се убеждавам, че дпс са по-големи патриоти от тези. Мошеници. Българин съм, с българско име.
7
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дпс са същите крадци като "патриотите" но специално за паспорт гейт отговорност носи русенския "войвода" с агентурно име Иван тежащ 160 килограма.
6
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според Джамбазки за да не допуснем страната ни да става за смях, не трябва да се бъркаме в бизнеса на патриотите с българското гражданство и трябва да си затваряме очите, че са нагазили до шия в корупционни схеми.
5
0
 
44
 
! Отговори
Ясно ли е корумпе преди 5 години
Корумпираното ***-ело пра..се Каракачанов направо да влиза в затвора доживот след унизителната сделка с 40годишните самолети за милиарди долари щото хората ще го линчуват без почивка до живот!Гаранция!
4
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво бе жъмбас, вие издавате фалшивите удостоверения, а пък са виновни тези които са ви разкрили. Логика та дрънка.
3
0
 
44
 
! Отговори
Бивш ВМРО-вец преди 5 години
Джамбаски, пик-льо, още пред 10 години знам от И. Николов, българин от Западните покрайнини, че ДАБЧ, търгува с БГ-паспортите. Във Враня е имало подставено лице, сръбкиня, за тази цел! Тумбак воевода, тескере хаирсъза е продажен мошенник и разтури организацията, като прогони честните хора!
2
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко, което казва променя ли факта, че за да минат процедурите са плащали хиляди евро? Това, че скандалат е инициират от ДПС, означава ли, че всичко, което излезе за корупцията в ДАБЧ не е вярно. Това че агенцията не издава паспорти и удостоверенията за български произход се проверяват, означава ли че такива удостоверения не се издават единствено срещу заплащане, дори кандидатите да имат български корени. Най-добрият начин да лъжеш е да изкривяваш истината.
1
2
 
36
 
! Отговори
вижда се преди 5 години
И този е от агенция ЛАПИ-ПАПИ !!