Очакват ли се нови разкрития по убийството на шефа на "Агресия"?

Александър Антов бе убит в гора над Бистрица преди три години
Обновена: 25 яну 2019 13:06 | 25 яну 2019 13:00, Екип на Dnes.bg
6
Очакват ли се нови разкрития по убийството на шефа на "Агресия"?
Снимка: Булфото, архив

8 януари, 2016 г. Собственикът на модна къща "Агресия" Александър Антов излиза от дома си в Бистрица на обичайна разходка с домашния си любимец в гората. Връща се само кучето, а близките подават сигнал в полицията. Около полунощ откриват тялото на бизнесмена.

Бързо е отхвърлена версията за самоубийство, бързо става ясно, че екзекуцията е планирана внимателно. С два куршума. Иззети са всички камери, търсят се следи, проверява се дали не е извършено от човек, с когото Антов се е познавал.

Още по темата

Всичко обаче се е случило извън обсега на камерите, а на самото местопрестъпление имало много сняг и кал. И всичките следи били прикрити майсторски.

Улицата, на която е живял Антов, е част от туристическа пътека и е изключително оживена. Местността, в която бе открит трупът на модния бос, е на около 50 метра от дома му, а там камери няма. До мястото може да се стигне по път без видеонаблюдение, както и да се избяга по него.

Разследващите започват да нищят дали шефът на "Агресия" е имал неуредени бизнес отношения, лични конфликти, засегнал ли е нечии интереси. Става ясно, че година по-рано е прехвърлил по-голямата част от бизнеса си на други хора.

Още в първите си изявления за убийството от полицията го определиха като поръчково. Разследването започва работа по версиите за неуредени бизнес отношения, личен конфликт или завладяване на бизнес пазари.

Пет дни по-късно заместник-директорът на "Национална полиция" старши комисар Константин Димитров обявява, че водещата версия е финансов мотив за престъплението. Той обясни, че се проверяват фирми и лица и предстои да се изяснява дали зад убийството стоят конкуренти, или други задлъжнели лица. И не изключват версията зад престъплението да седи близък човек от семейното обкръжение на бизнесмена.

Неговата дъщеря Мая насочва разследването към бившия й мъж Стефан. Според нея именно той е поръчителят. От близкото обкръжение на семейството също го сочат като човек, който искал да се домогне до муилионите на Антов. Той е привикан на разпит, но категорично отрича да има нещо общо със случая. Разказва пред следователите къде е бил по време на убийството, но на два пъти отказва да застане пред детектор на лъжата. Стефан не е задържан, защото няма реални доказателства срещу него.

"Мисля, че разследването беше насочено към мен от хора, имащи интерес да се върви в тази посока и от близки хора, които за съжаление са от много години на хапчетата и подвластни на врачки", казва в интервю пред "Стандарт", четири месеца след убийството Стефан Асенов.

В медиите се появяват различни версии и за извършителите. Твърди се, че в горичката над Бистрица Антов е бил причакан от трима души, а килърите са си разделили 20 000 евро.

Три години по-късно няма задържан за убийството. По непотвърдена информация обаче в полицията имат яснота кой е поръчал екзекуцията.

"По отношение на този случай имаме новопоявили се данни. Не доказателства, а данни, по които работим и за които смятам, че са с висока степен на достоверност. Аз се надявам, че и този случай ще излезе. Вие знаете, че разкрихме няколко случая на убийства преди да изтече абсолютната давност от 20 години. Едното от тях беше разкрито през 2017 година. Работим съвместно с екип от прокурори по разкриването на убийствата от т. нар. "Студени досиета". Това заяви пред Блиц в края на миналата година главен комисар Христо Терзийски, директор на ГД "Национална полиция".

Ще доведат ли тези данни до разкриването на убийството на Александър Антов? Ще покаже времето!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очаква се! От умрял писмо чакат!
4
2
 
13
 
! Отговори
Гербав юрист преди 5 години
Според мен е случайно деяние. Като при Московски.
3
3
 
26
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Разкрития на ключови убийства? Вие къде си мислите, че се намирате?Държавата е стабилна и няма нужда от допълнителни разкрития които могат да я дестабилизират. Питайте премиера слънце и неговата хрътка с апартаментите.
2
2
 
30
 
! Отговори
Ушев преди 5 години
Отговора на въпроса е не, няма да бъде разкрит. МВРто има най-големия бюджет именно за това - да не върши работа.
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От властващото опг всичко може да се очаква.