Близките на убитата Виктория: Нима един живот струва 30 г. затвор?

Роднините недоволни от законодателството ни
23 апр 2019 09:05, Александър Попов
116
Близките на убитата Виктория: Нима един живот струва 30 г. затвор?
Снимка: Булфото

Окръжният съд в Русе даде 30 години затвор при първоначален строг режим на Северин Красимиров за изнасилване, блудство и за убийството по особено мъчителен начин и с особена жестокост на 30-годишната Виктория Маринова вчера.

Делото се гледаше по съкратената процедура, а Северин призна вината си, което автоматично намалява присъдата с една трета. Так той избегна и доживотен престой зад решетките.

Близките на журналистка обаче не смятат, че наказанието е адекватно.

Още по темата
"Нито един живот не струва 30 години, присъдите можеха и трябва да бъдат повече, но колкото и да дадат - важният въпрос е какво ще се промени, дали само годините са възмездие, как да се превъзпита този човек", коментира пред bTV бившият мъж на Виктория Свилен Максимов.

Според свекъра на убитата журналистка има начин да се промени тази несправедливост.

"Така или иначе присъдата е максимум по закона, но това ли е действителното наказаниe, според мен трябва да се допише още една алинея, че обвинените по най-тежките наказания да не могат да се възползват от облекченията, които дава тази прословута глава 27", коментира той.

Роднините на убитата Виктория заявиха, че извиненията на Северин в съда са били изрепетирана сцена, а не справедливо разкаяние.

Пред съда той се разплака и каза, че много съжалява за постъпката си. Искал да върне времето назад, но не можел. Той се извини на родителите на момичето. Обясни, че знае какво е, защото бил израснал без баща. Каза още, че бил млад и затова направил грешка.

Колеги на журналистката пък смятат, че чрез подписки е възможно да се предизвикат промени в закона.

Северин може да обжалва присъдата си, а според защитата му той ще го направи.

Служебният защитник на Красимиров - Иван Дойнов, заяви, че общото наказание трябва да бъде 15 години затвор. Според него по делото има смекчаващи вината обстоятелства - чисто съдебно минало, пълни самопризнания, умствена изостаналост и изразено съжаление от извършеното.
 


116
Още от Темида
Молдовецът, взривил банкомат, иска по-малка присъда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
0
 
! Отговори
терт преди 3 седмици
смърт, смърт трябва да има, за *** като тоя.
85
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 3 седмици
Ако искаха можеха този да го вкарат до живот, защо през тези шест месеца не промениха член 27 така известен, имаше време
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няколко доживотни за убиеца-изнасилвач!!!
83
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не се надявайте много ... след 5г, максимум 7г е на свобода.
82
0
 
5
 
! Отговори
А. преди 3 седмици
Доживотен затвор .
81
0
 
7
 
! Отговори
ПИНКО преди 3 седмици
Затвор и работа в мина доживот.
80
4
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 седмици
ЩО ЗА ТЪПОТИЯ ??? АКО ГО ОСЪДЯТ НА 80 Г. ЗАТВОР РАВНОСТОЙНО ЛИ ЩЕ Е ???!
79
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Разкайвал се бил!?? 2 часа след престъплението заминава за Германия и се опитва да се укрие! Доживотна.
78
0
 
1
 
! Отговори
Елена Ефремова преди 3 седмици
Добре,че президент и е Янка Иванова
77
0
 
1
 
! Отговори
Елена Ефремова преди 3 седмици
А, да ми обясни някой защо на кандидат студентски изпит идва на посещение деканът и един рус младеж.Това , още, преди да ги разпозная като Цвети Даковски и Реджеп/б.Като галактики от същества сте.Само, поне не ми краднете личната карта и входящия номер на изпити, да не го разбират съседите - леля Цеца и чичо Асен,които познават цялата комисия от проверяващи- просто се издават пред родителите ми преди 16 г.Егати и държавата
76
0
 
1
 
! Отговори
Елена Ефремова преди 3 седмици
За да ме сплашвате и да не мога дори и здравно осигуряване ли да получавам, Мерал слизаше от деканския апартамент с ключа на декана,докато Нели Величкова ме пазеше.Аман от хора , имащи достъп ,чрез ключове, до деканати и домове.Да ми обясните ,още, защо Доля Илиева е Зорница Илиева от БМК.вСИЧКО ДОКУМЕНТИРАНО ЩЕ ОТИДЕ В ПОЛИЦИЯТА.
75
0
 
1
 
! Отговори
Елена Ефремова преди 3 седмици
Деканът - като Даниел Василев - играят го поне пет човека,които си намязват страшно много и всичките са с меко казано странни сексуални влечения - всякакви.Та, на какво казвахте кандидат-студентска кампания- да се събират същества като Янеца в Плиска, ли.
Я,да си признаят колко баш студенти го познават тоя.
74
0
 
1
 
! Отговори
Елена Ефремова преди 3 седмици
Даниел Василев - куриерът в Българска Монетна Къща е всъщност деканът Цвети Даковски.Разбрах за какво се използват пликовете от изпитите - за фалшива доставка на монети.Имам снимки, ще го докажа с тях.
73
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много са дали на момчето да му намалят присъдата на полвина
72
0
 
1
 
! Отговори
Хахо преди 3 седмици
М. е любовница на Цвети Даковски
71
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За отнет живот се полага отнемане на живот. Осъден е на 30 години но ще лежи 10-15... Посочете един вменяем след затвора.
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 64

Може и да има такъв, за какъвто ти пишеш. Не дай боже да е така.
Но тогава този хахо защо си е признал, ако не е той извършителят?
69
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 3 седмици
Затворите са пълни с *** , и затова ги пускат след някоя година престой.Този получи тавана , само заради предстоящите избори , за да замажат положението управляващите.Цялата система е тотално сбъркана, и трябва да се действа сега.Защото утре ще останат черните *** , и откачалки като Гошу.
68
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Май роднините искат да го пуснат? Само парите да вземат.
67
1
 
11
 
! Отговори
Тц тц тц преди 3 седмици
Ако не убие още някой в затвора, след 10 години ще му намалят присъдата с 1/3 за "примерно поведение" и като работи вътре ще му вървят 2 работни дни за 3 от присъдата и най-много след 15 години е навън - здрав 35 годишен мъж с 15 години пандизчийски "стаж", без професия и без социални умения, но за сметка на това озверял и озлобен на целия свят... Познайте какво ще направи...