Българките в Кипър - изчезнали през годините от 1999 насам

Изчезналите все още не са намерени
3 май 2019 10:04,
6
Българките в Кипър - изчезнали през годините от 1999 насам
Снимка: Reuters

След разкриването на първия масов убиец в Кипър беше публикуван списък на изчезнали, по който работят кипърските власти. В него се съдържат около 30 имена от различни националности, сред които и на 3 българки.

Към момента няма информация дали изчезнали българки са намерени. За тях трябва да се знае, че са изчезнали не наскоро, а през годините от 1999 година насам. Това заяви пред Нова посланикът на България в Кипър Любомир Тодоров.

Още по темата

Четири жени бяха открити мъртви през последните три седмици, убити от сериен убиец, който има и български корени - 35 годишния военен Никос Метаксас.  Пред полицията признал за седем убийства.

Намирал жените в онлайн сайт за запознанства, а след това ги удушавал, установи аутопсията. Полицията продължава да издирва още жертви на серийния убиец. Сред изчезналите са три българки, както и две момиченца на възраст 6 и 8 години. В изкуствено езеро близо до мина беше намерено тялото на още една жена - затворено в куфар.

Любомир Тодоров обясни и че към момента в посолството ни в Кипър няма нито официална, нито неофициална информация за изчезналата 16-годишна българка, за която се предполага, че е била в контакт с убиеца. Посланикът потвърди, че властите все още не са се свързали с майката на Никос Метаксас, която е от Стара Загора.

"В момента, в който е задържан, той е бил действащ офицер, с чин на капитан. Кипърската общественост е шокирана и потресена от този тежък криминален случай, защото това се случва за първи път в историята на страната”, заключи Тодоров.

Общественият натиск за несправянето на полицията със случая доведе и до оставката на министъра на правосъдието. Според местните медии се очаква поста си да напусне и шефа на полицията в Никозия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
16-годишна българка или българска гражданка?Ако е второто, да не е пристанала на някой от нейния етнос? Дано да е така и да не е станала жертва на извратеняка.
4
0
 
13
 
! Отговори
Ужасите преди 4 години
В нормалните страни(като Япония и Китай) за такива има смъртно наказание, но в "демократичния" ЕС най-много след 7-8 годинки ще е свободен и ще има още безследно изчезнали...
3
2
 
9
 
! Отговори
раша наша преди 4 години
бг власти не се интересуват от гражданите си в чужбина -как сте дошли и тека си прибирайте в бг винаги такъв отговор дават 1995 год бях в кишинев турист 40 човека при автобуса ни дойдоха двама бг искаха помощ да си приберат шофиора ги взе безплатно питаха ги дали са били бг посолство-как сте дошли и тека си отиваите в бг това бе отговора тия двамата не са яли три дни събрахме по 5 дол им дадохме това е бг
2
0
 
17
 
! Отговори
Винни Пух преди 4 години
СЕРИЕН убиец, не масов. СЕРИЕН!!!
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой е баща му,което е също важно,след като майката,за която казват,че била българка ги напуснала отдавна то грижите и възпитанието на момчето са останали върху бащата,туй едно и второ въобще те майката и бащата имали ли са реален брак за онуй време когато се родило момчето около 1984 г,което е от значение щом като твърдят,че той е неин син,а не на друга от друг произход,а щом напуснала бащата значи трябва да има документ за развод или дело с искове по дело или претенции за издръжка на дете,имот.