Прокурорите харесаха Гешев. Притежавал опит и високи морални качества

Той ще бъде единствената номинация на прокурорската колегия
22 юли 2019 18:00,
103
Прокурорите харесаха Гешев. Притежавал опит и високи морални качества
Снимка: БулФото

Разчитаме да се обединим около тази кандидатура и да намерим подкрепа от страна на съдийската колегия. Това каза говорителят и член на прокурорската колегия Даниела Машева на пресконференция по повод предложението за номинация на Иван Гешев за главен прокурор, предава БТА.

По-рано днес зам.-главният прокурор Иван Гешев беше номиниран от цялата прокурорска колегия за позицията на главен прокурор по време на заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет.

Машева посочи още, че членовете на прокурорската колегия са провели неформална среща с Иван Гешев, а той след известно мислене се е мотивирал и е изразил своето съгласие да бъде номиниран. Решението му е в разрез с негово изказване от месец юни на тази година, в което той каза, че няма да приеме такава номинация.

Още по темата
Машева допълни, че колегията очаква прокурор Гешев да представи концепция, с която изцяло да отговори на очаквания на магистратите за развитието на прокуратурата. Както и да покаже новаторско и модерно мислене, което да бъде в съответствие с идеите и перспективите за организация на работата на прокуратурата и съдебната система.

Даниела Машева коментира, че проверките по сигнали срещу зам.-главния прокурор Иван Гешев са приключили и те не са показали неправомерно поведение или такова, което да сочи за зависимости или конфликт на интереси. Тя допълни, че колегията не отчита като негатив начина на провеждане на акции от прокурор Гешев.

Говорителят на прокурорската колегия каза още, че Иван Гешев притежава висок професионализъм, много добър практически опит и високи нравствени и морални качества.

По думите на Машева резултатът от процедурата за избор на нов главен прокурор няма как да бъде предизвестен, дори и в нея да участва само един кандидат.

Прокурорската колегия няма възможност за друга номинация за нов главен прокурор, такава законът предоставя единствено на министъра на правосъдието. Остават още две заседания на Пленума на ВСС, на които може да се представи друга кандидатура. За избор на нов главен прокурор са необходими не по-малко от 17 гласа, а прокурорската колегия разполага с 11. Очаква се изборът за нов главен прокурор да се състои на 24 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахахаха
88
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов все пак реши да назначи Гешев.А той е склонен да фалшифицира доказателства и да монтира дела.
87
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама този човек юрист ли бил? Аз досега като го гледах по телевизията, останах с впечатлението, че е някакъв тип ченге.
86
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мафията си има вече и прокурор .
85
2
 
5
 
! Отговори
българин преди 4 години
до 91 .. Прав си до някъде.Имаше и едно изклщчение! Помниш ли Татарчев? Лека му пръст.Още в началото.Разбирайки.Че "поста" който заема Е ФИГУРАНТСКИ.Престана с публичните "изяви" Твърде скоро след встъпването си на длъжност!Усети го човека че трябва да прави пиар на властта! А той беше бохем и открит човек! Снижи се като тревата.И много рядко правеше изявления.А тия днес.НЯМАТ СРАМА! Не могат да осъмнат.Ако вечерта не са били в полизрението на "избирателите си"! -:) Ужас но факт уви! -:(
84
1
 
8
 
! Отговори
българин преди 4 години
до 89..Вярвай ми.капка алкохол не съм пил! А що се отнася до Бойкофилизма.Който е завладял българина.Гласувам с 2 ръце ПРОТИЯ БОРИСОВ! И съм писал във времето.До Бойкофилисти.Че ги управляват НЕУСПЕЛИ ПО ТАТОВО ВЕРЕМЕ НЕУСПЕЛИ И ОТХВЪРЛЕНИ ОТ КОМУНИСТИТЕ "кандидаткомунисти"! А щом КОМУНИСТИТЕ са ги отхвърлили.Значи НАИСТИНА НЕ СТАВАТ! През комунизма.Щом не ставаш за лекар,зад борда! за шофьор, зад борда! А днес стават каквито искат! уви! Парите купуват ВСИЧКО ДНЕС! Те нямат мирис!
83
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От така наречената демокрация насам България не е имала нито един свестен главен прокурор . Партийни назначения навсекъде от селското школо, министри та до до гл. прокурор.
82
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до Анонимен Напротив, глупава е. Абсолютно копие на илюстрацията на Швейк, по-старото издание на романа.Но героят на Хашек е симпатичен, мил и честен.
81
3
 
4
 
! Отговори
До 88 преди 4 години
Пиян си и си объркал темата! Или искаш да ни отвориш очите, за това, че и този мутропитек е продукт на школовката на комунистите, като и другите баш кратуни, като Тиквун, дошъл от бат Венци, мазната *** на бай ти Тошо, ПееФски, Доганя... Всичкиии мутрьовци "нашите момчета" както се беше изцепил онова ДС нищожество за Маргините. Та да и този инепт ни е щастливо наследство от светлия комунизъм
80
1
 
7
 
! Отговори
българин преди 4 години
И още нещо дечица. Комунизма в днешно време Е жив само на село! -:) Отивайки на село.Си вземете яйца от току що снесените.От кокошките на баба! -:) Нито от Кайфланд.Нито от "щастливи кокошки"! Разбирай Европейскин глупости! Приемете баба си като комунизъм.И яйцата в Кауфланд и всички останали магазини като "капитализъм"! -:) Сложете ги в *** на очички.И сами ще усетите разликата.И на вкус и на визия даже! Не ме карайте да казвам кои ще са ПО ХУБАВИТЕ! Да ви е сладко! -:) И ч пиперче
79
3
 
6
 
! Отговори
българин преди 4 години
до 86..Не спасяем случай се вече! Доказателство че съм прав за 30 г "американска "демокрация"! -:) Русия е братска нам страна! Вече си достоен за съжаление Че не го осъзнаваш! И да ме караш Ти да Стоя далеч от нея???! Абе яяяяя сиии....-:) Леле леле!
78
7
 
4
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До българин 73 Българино , Русия не може да ни бъде за пример. Братя , ама да са по далече.
77
3
 
8
 
! Отговори
българин преди 4 години
съдейки по мълчанието по темите.си мисля че само Американофилчета "бродят" в чата. Те нито помнят,и знаят истинските събития през годините.А "гласуват" шаблонно щом не е в полза на Американофилизма който изповядват вече 30 г -:) И с кеф ще ми чукнат минусчето -:) Това не променя нещата дечица! За да разбирате "днешната политика" Сте длъжни да познавате и "миналата" преди "демокрацията"! Сега разбирате ли че.Мненията ви.Са неадекватни и ПЪЛНИ! -:) Не е ваша вината.Че не сте се родили преди 1989г
76
9
 
2
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Цацаров е от БСП , този какви качества има, като не е от БСП. Я вижте Корделка и Еленка от какво високо качество са.Да им се ненагледа човек.
75
2
 
22
 
! Отговори
334 преди 4 години
Заслужена награда след "разобличаването" на Иванчева.
74
2
 
33
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПО-МУТРЕНСКА ФИЗИОНОМИЯ ОТ ТАЯ ТРУДНО ЩЕ СЕ НАМЕРИ!!!
73
3
 
5
 
! Отговори
българин преди 4 години
до 78...На времето през комунизма.Ни казваха че всички сме "равни"! Нали? Ако си зрял мъж/жена Трябва да "помниш"! "ДЕмокрацията" твърди Че всички сме "различни"! И аз мисля Че сме различни! Значи трчбва да ужажаваме различните Нали? Каквито са Русия,Китай.И да не изброчвам! И защо Русия и другите.Да са като" нас" ?Продажните и гледащи на къде духа вятъра? НЯМА КАК ДА СМЕ ЕДНАКВИ! Ако трчбва да сме всички "еднакви" Означава че "демокрацията" Е една голяма лъжа!! Ти как мислиш?Лъжа си е!!!-:)
72
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И каква стана тя ? Докато демократи и комунисти(социалисти) водеха идеологически борби , и мачкаха взаимно "гадовете" , прероденото БКП взе че се намести трайно в властта и вече на спокойствие ,започва да гради новата еднолична държава.
71
0
 
21
 
! Отговори
на Биби бухалката преди 4 години
По БНТ-Кошлуков половин час му правиха реклама ,утре сутрин пак го канят в БНТ-Кошлуков - явно гледаме сериала "Ти си го избра 2" илиДиктатура-3!
70
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До българинДа проумяхме го и точно това сме написали долу. Но май не можеш да го "сгрееш".